3 titok, amivel elérheted, hogy a párod ne kacsingasson kifelé: egyszerűbb, mint hinnéd
A szakértőt kérdeztük, aki három hasznos tanácsot adott.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Minden párkapcsolat két emberen múlik. Viszont ha te kihozod magadból a maximumot, közben megfigyeled, hogyan reagál erre a párod, azaz szívvel, lélekkel benne vagy, és ő is hozzátesz ugyanígy mindent, az már egy nagyon komoly elköteleződést jelent.

Más partner után nézni ugyanis leginkább akkor szokott valaki, ha nem találja a helyét az adott viszonyban. Amikor úgy érzi, nem becsülik, illetve lebecsülik. Amikor esélye sincs kiegyenlíteni azt, amit kap.

Mit gondolsz és mit mondasz

Ha megértitek egymást, vagyis úgy tudod kifejezni magad, hogy abból ne veszekedés, sokkal inkább együttműködés legyen, máris tettél valamit kettőtökért. Lehet olyan helyzet, amikor megelőzőleg érdemes őszintén beszélned. Szeretném, ha ebben segítenél, ide akarok elmenni, jó lenne, ha odafigyelnél arra is…

 

Ilyenkor a párod megérti, felméri, hogy mi a dolga, és nagy valószínűséggel eleget is tesz mindannak, amit elvársz tőle. Akkor van baj, ha nem mondasz semmit, csak némán reménykedsz, neki meg fogalma sincs semmiről, így nem úgy cselekszik, ahogy neked jó lenne, azaz biztosan csalódott leszel.

Előfordulhat az is, hogy egy helyzetet te másképp élsz meg, mint ő. Muszáj kihangosítanod, bennem ezek az érzések vannak, nekem az úgy esett… Tehát: egyes szám első személyben kell mindig fogalmaznod, ahelyett, hogy azt sorolnád, ő miben hibázott.

Ketten vagyunk egy élet

Ne adj fel magadból semmit, ami neked fontos, ám tanulj meg alkalmazkodni is. Bizony lényeges, mennyi időt tudtok együtt eltölteni, és az is alapvető, vajon érdekel-e téged mindaz, ami neki számít. Lehet, hogy nagyon elfoglalt vagy, de kell egy-egy este, ami csak az övé. Hétvége, ami mindkettőtöknek egyformán sokat jelent. Képesnek kell lenned rögtönzésre, bevállalásra, bizonyos dolgok átcsoportosítására, netán feladására. Lepd meg, csatlakozz önként, és élvezettel egy számára jelentős programhoz. Mindez persze akkor ér valamit, ha viszonzásképpen ő is képes hasonlókra.

Az ágyban is párban

Igen, a szex is fontos. Az intimitás elengedhetetlen része egy jól működő kapcsolatnak. A félrelépések egy része éppen azért történik meg, mert a testiségben nincs összhang a férfi és nő között. Lehet, hogy furcsa, de ilyenkor mindkét fél magát hibáztatja, és egyikőjük, mondjuk, éppen azért keres visszaigazolást valaki mástól, mert szeretné a legjobbat nyújtani annak, aki igazán fontos számára.

A szenvedély tehát nem hunyhat ki, szükség van együtt megélt szép pillanatokra. Az intimitás, egymásra hangolódás része az őszinteség is. Mondd el neki, neked mi a jó, te most mire vágysz, benned mi zajlik, netán mi az, ami sok, amiben nem tudsz részt venni.

Egy, aki mindent visz

Amikor a számodra megfelelő társ van melletted, nem kell taktikáznod. Nincs szükséged praktikákra, valójában elég csak megélned a kapcsolatot. Hiszen ez az általad választott nagy Ő ismérve: mindig úgy működik, ahogy neked is jó, és eszében sincs komolyabban másra nézni. A kérdés már csak az, te készen állsz-e egy ilyen kapcsolódásra.

Ezt is szeretjük