"Számomra az volt a legnagyobb öröm, hogy a másik párt a földbe tiportuk"
Könyörtelen játékot űzött az ara
Az arák nem kímélték egymást.

Feszültségtől volt terhes a levegő a Fátylat rá! tegnapi epizódjában, ahol két nagyon erős személyiségű, ám különböző mentalitású menyasszony próbálta a saját akaratát érvényesíteni.

Viki és Carlos nagyon magabiztosan indítottak
Alexa és Tamás már az elején sem szimpatizáltak a másik párral

Az ellenségesség már az első találkozásnál megmutatkozott, ám mindez semmi volt ahhoz képest, ami következett.

Hagyományok szellemében

A fiatal pár, Alexa és Tamás az interneten ismerkedtek meg, azóta szerelmük gyümölcse, Kinga is megszületett. A 21 éves Alexa és a 24 éves Tamás azt vallják, életük legjobb döntése volt megtartani a babát, aki ma már egyéves, és pont olyan hisztis, mint az édesanyja.

Alexa életében nem volt jelen az édesapja, ezért számára különös jelentőséggel bír, hogy a kislánya ne apa nélkül nőjön fel. Tamás már kevésbé tartotta fontosnak az esküvőt, de azt mondja, Alexa álma az ő álma is. Igazi klasszikus lagzit képzeltek el.

A legnagyobb fellépés

Viki és Carlos szintén az internetnek köszönheti találkozását. A férfi az egyik közösségi oldalon írta ki, hogy nincs-e kedve valakinek elmenni vele motorozni, Viki pedig kapva kapott az alkalmon. A pár első találkozója olyan jól sikerült, hogy három hónap múlva már a lánykérésre is sor került. Viki rendőrnek tanult, de jelenleg rúdtáncosként és sztriptíztáncosként dolgozik külföldön.

Carlos az elején nehezen fogadta el párja hivatását, de ma már nem zavarja, menyasszonya ezzel keresi a kenyerét. Viki számára minden nap egy kihívás, hogy ő legyen a legszebb, mindenki rá figyeljen. Az esküvőre is úgy készül, mint élete legfontosabb fellépésére. Rendkívül erős egyéniség, nem bírja elviselni, ha nem körülötte forog a világ. Az esküvőt is ebben a szellemben szerették volna megszervezni.

Kemény ellenfelek

Az első pont, amit a pároknak le kellett küzdeniük, a lagzi helyszínének kiválasztása volt. Viki és Carlos egy elit klubot képzeltek el, mondván, hogy az illik hozzájuk, ráadásul ott bőven elfér a násznép is. Alexáék ezt nehezen fogadták el, a lány szerint egy klub sokkal inkább megfelelő helyszín egy leánybúcsúnak, amire Viki csak így reagált.

- Hát mert az esküvő nem egy szórakozás? Mi az, egy gyásztemetés? Vagy micsoda? - Ezt követően pedig sajátos kis táncbemutatót tartott a többieknek.
Alexa és Tamás kifogásolta Viki viselkedését és hozzáállását, de ekkor még megpróbáltak higgadtan viselkedni, és megmutatták a saját helyszínüket is, az egyik szentendrei csárdát. Nem meglepő módon ezt Vikiék túl egyszerűnek ítélték, és ragaszkodtak a saját elképzelésükhöz.

Az ifjú házasok

- Nálam nincs ellenfél, és nem is lehet, csak én vagyok egyedül az egész világon. És minden úgy lesz, ahogyan én akarom. Kénytelenek lesznek elfogadni, különben nem jutunk dűlőre - mondta el a lány a döntés előtt.

Végül az ő elképzelésük győzött, Alexáék ugyanis más pontokban szerették volna az akaratukat érvényesíteni.

A szerencse kezében

A menüt illetően hasonló véleménykülönbségek adódtak. Viki és Carlos egy egészen különleges ételsort képzelt el, míg Tamásék egy klasszikusabb megoldásra gondoltak, amit a násznép is élvezettel fogyaszt, illetve maga a menyasszony is, ugyanis Alexa elmondta, rendkívül válogatós. Annak ellenére, hogy Vikiéknek ízlett a másik pár menüje, a saját elképzelésükből nem engedtek, így a döntést a szerencsére bízták. Ekkor a két műsorvezető, Horváth Éva és Müller Attila kérdésekkel bombázta a párokat - aki többre tudott jó választ adni, az győzött, ami 3:2 arányban Vikiék oldalára billentette a mérleget.

Esküvői ruha tekintetében azonban felcserélődtek a szerepek. Alexa egy abroncsos, mellrészen díszített, fátylas ruhát képzelt el magának, míg Viki egy visszafogottabb, stílust részesített volna előnyben. Viki giccsesnek nevezte Alexa ruháját, és elmondta, hogy ő a szakmájából kifolyólag tudja, mi számít túl soknak. Ezt azonban már Alexa sem hagyhatta szó nélkül, elmondta:

- Igen, neked az a szakmád, hogy rúdon táncolsz. Szóval ebbe ne is menjünk bele.

Viki ezt nem vette magára, sőt, kijelentette, hogy úgyis az ő akarata érvényesül majd. Ám a két lány közötti feszültség már szinte tapintható volt, pláne akkor, amikor a választásra került a sor. Egyikük sem engedett az elképzeléséből, így újra Fortuna kegyeire hagyatkozhattak a játékosok. Pénzfeldobással kellett borítékot választaniuk, melyben a szerepelt, hogy nyertek-e, vagy sem. Alexáék ebben a harcban is alulmaradtak.

A tetőpont

Mire a ceremóniahelyszín választásáig eljutottak, már egyik pár sem próbálta titkolni ellenszenvét. Tamáséknak nem tetszett Vikiék újabb szórakozóhely-választása, ugyanakkor Vikiéknek sem tetszett Tamásék szabad ég alatti elképzelése. Így hát újból előkerültek a borítékok, és a szerencse megint Vikiék pártjára állt. Ezzel már négy pontban érvényesítették az akaratukat.

A zene tekintetében mindkét pár DJ-t szeretett volna, de a stílusbeli különbségek már a bemutatásnál kirajzolódtak. Viki és Carlos egy elektronikusabb műfajt képzelt el, míg Alexa és Tamás inkább retróban gondolkodtak, mondván, hogy erre a násznép minden tagja tud táncolni.

A párok felcserélődtek, Viki Tamással ropta
Alexa pedig Carlost hívta táncba

Ám Vikiék ekkor sem engedtek a huszonegyből, ezért megint a szerencse borítékai döntöttek - és ezúttal is ők nyerték a fordulót.

Boldog végkifejlet?

A nagy nap elérkezésekor már úgy tűnt, szent a béke a két pár között. Függetlenül attól, hogy Alexáék egy pontban sem nyertek, már a lagzi elején jól érezték magukat, és nem bánkódtak a történtek miatt. A ceremónia minden feszültségtől mentesen zajlott, a hangulat nagyon jó volt egészen a vacsora végeztéig, amikor is Viki felpattant az egyik asztal tetejére, és ott kezdett el táncolni. Ezt a másik pár sem nézhette tétlenül, ezért ők is hamarosan egy-egy asztalon ropták, ezt követően pedig egymást túllicitálva akarták az esküvőt magukévá tenni.

Amikor a végső eredményhirdetésre került a sor, a párok felsorakoztak a két műsorvezető előtt. Mivel minden pontban Vikiék nyertek, ők választhattak először dobozt. Viki elmondta, hogy igaziból nekik mindegy volt, mi rejtőzik a fedél alatt, mert játszani jöttek, és nyertek is.

- Nekünk azért volt mindegy az ajándék, mert mi az esküvőt akartuk, játszani jöttünk, amit meg is nyertünk elég keményen. És számomra az volt a legnagyobb öröm, hogy a másik párt a földbe tiportuk.

Azonban amikor kiderült, hogy ők a menyasszonytánc összegét nyerték, Viki arcán mintha enyhe csalódottság tükröződött volna, nem úgy, mint Alexáékéról, akik majd ki ugrottak a bőrükből a háromnapos wellness-kikapcsolódás és a videokamera láttán.

Ezt is szeretjük