Tettlegességig fajult a vita! A földön végezte a két sorozatszereplő
Kemény küzdelmet tudhat maga mögött a Fátylat rá! tegnapi részének két szerelmespárja.

Újabb epizód került a tévé képernyőre a Fátylat rá! esküvői realityből a VIASAT3 műsorán.

Orsi és Tibi egy vidámabb külsejű tortát választott
Viki és Csabi viszont egy letisztultabb mellett döntött

A párok két merőben más elképzeléssel érkeztek a műsorba, bár a maga nemében mindkettő az extrém kategóriába esett. A rivalizálás beindult, és a komoly beszólások és kötözködések ellenére jó hangulatban telt az este.

A vetélytársak

Orsi és Tibi hat évvel ezelőtt ismerkedtek meg egymással, de a románc csak idén januárban kezdődött. Szerelmük gyümölcse azóta meg is fogant, mindketten nagyon várják a baba érkezését. Extrém párnak vallják magukat, nem szeretik a hagyományos dolgokat, ezért nem mindennapi esküvőt képzeltek el maguk számára. Úgy tervezték, hogy a ceremónia után óriáscsúszdákon fognak ruhástul lecsúszni a tanúkkal együtt, ami a várandós Orsi számára egyáltalán nem veszélytelen mutatvány.

Viki és Csabi másfél éve jár jegyben, a lánykérésre egy görögországi nyaralás során került sor. Még egyetemi tanulmányaik során, a vadgazda mérnöki szakon ismerkedtek meg egymással. Csabi szenvedélye a vadászat, ezért az esküvő során is a vadászhagyományok előtt szerettek volna tisztelegni. Vadételek, vadászkürtös felvezetés - ezeket az esküvő elengedhetetlen mozzanatainak tekintették.

Dupla vagy semmi

Először a vacsorahelyszíneket keresték fel a párok. Viki és Csabi egy sátoros megoldást mutatott meg Orsinak és Tibinek, akik a kákán is csomót keresve próbáltak ellentmondani ennek az elképzelésnek. A meglepetés csak ezután következett, ugyanis, mint kiderült, ők is sátras lagziban gondolkodtak, csak más helyszínen. Ezt Viki meg is jegyezte:

- Láttuk, hogy nekik is sátras esküvőjük lesz, így felmerült a kérdés, hogy akkor miért mondta azt a mi sátrunkban, hogy semmiféleképpen nem szeretne sátras lakodalmat.

Ám a pároknak nem volt ideje komolyabb szócsatába belebonyolódni, mert a rendhagyótól eltérően most nem kellett azonnali döntést hozniuk, előbb a ceremóniahelyszíneket is megtekintették. Viki és Csabi egy pavilonban képzelte el a boldogító igen kimondását, ami természetesen nem nyerte el a másik pár tetszését.

- Szinte mindenbe belekötöttek, igazából ez engem felháborított, nem tudtam hova rakni ezeket a reakciókat - panaszolta el Csabi, de neki is volt néhány meglepő kérdése, amikor meglátta, hol képzelik el Orsiék a nagy napot. Az óriáscsúszdákra pillantva ő és Viki rögvest kijelentették, hogy itt biztosan nem csúsznak le.

Nincs megállapodás

Mivel a vacsorahelyszínek, illetve a ceremónia helyszínei nagyon közel estek egymáshoz mindkét párnál, a dupla vagy semmi elv szerint kellett meghozni a döntést: vagyis amelyik pár vacsoraszíntere győz, ugyanazon pár ceremóniahelyszínén lesz az esküvő is. Úgy tűnt, egyik csapat sem hajlandó a saját elképzelését feladni, végül Viki és Csabi úgy döntöttek, bevállalósak lesznek, és beleegyeztek az csúszdaparkos megoldásba.

Végül Viki is lecsúszott, és nem bánta meg
Tibi még kamerázott is a csúszás közben

Miután a vacsora helyét illetően sikeredett megállapodniuk, útjukat folytatva megkóstolták a különböző menükínálatokat. Viki és Csabi vadászszenvedélyükből kifolyólag vadhúsból készült ételsort képzeltek el, míg Orsi és Tibi egy klasszikusabb, szárnyas- és sertésmenüt vázolt fel nekik. Várható volt, hogy a vadhús megrökönyödést vált ki belőlük - így is történt, és a pár azzal fenyegetőzött, hogy ez esetben az ő násznépük majd szendvicseket hoz, és azt csomagolják ki a menyegzőn.

Mivel nem sikerült dűlőre jutniuk ez ügyben, a két fiúra fekvőtámasz-sorozat várt, ahol a mennyiség számított. Csabi volt az, aki megnyerte a férfias küzdelmet és egyúttal a vadas menüsort, bár Tibi hangsúlyozta, ez csak azért volt lehetséges, mert neki drót van a kezében, és egy kézzel nyomott majdnem annyit, mint Csabi kettővel.

Könnyű menet

Ezután a zene megszervezése következett, amivel kapcsolatban nem igazán volt kérdés, hogy ki fog nyerni. Viki és Csabi egy tipikus lakodalmasnóta-énekest kértek fel, hogy mutassa meg ellenfeleiknek, mit tud, és bár Orsi és Tibi hangsúlyozták, hogy ezt nem szeretik, mégis lemondtak a maguk old school, retró magnós elképzeléséről.

- Szerintem ők nem igazán fogták fel ennek a dolognak az extrémitását, és ők maradiak - mondta Tibi, ennek ellenére hajlandóak voltak a lagzis dallamokat választani.

Nem maradt más hátra, mint a ruha kiválasztása, aminél igencsak fontos szempont volt, hogy a vízicsúszdázást is túl kell élnie. Elsőként Orsi letisztult, csipkés darabját vette szemügyre a két menyasszony. Viki szépnek találta Orsi sellőfazonú ruháját, de azért a saját abroncsos, kicsit hercegnősebb fazonú modelljét is megmutatta. Utóbbi nem igazán tetszett a másik menyasszonynak, amit a döntésnél Viki szemébe mondott.

A műsorvezetők kíváncsian várták a végeredmény alakulását
Orsi és Tibi kapta a menyasszonytáncból befolyt összeget, 78 500 forintot
Viki és Csabi egy mosógéppel és egy videokamerával lett gazdagabb

Nem lett ebből harag, Viki volt az, aki engedett, mert úgy ítélte meg, hogy Orsi ruháját kevésbé sajnálja majd csúszdázás közben. Hangsúlyozta, hogy a saját elképzelését tartotta volna az igazinak, és nagyon fájt neki ez a döntés, de így ítélte jobbnak.

Vizes hangulat

Az esküvő kezdetén kissé kaotikus volt a helyzet, sem a vőlegények, sem a menyasszonyok nem tudták, hogy eljött-e a bevonulások ideje, de végül mindannyian az anyakönyvvezető színe elé járultak, még ha nem is volt az odaérkezés megszervezett. Az ifjú házasok a jókívánságok áradata után izgatottan indultak meg a csúszda teteje felé. Viki rettentően félt, végül mégis ő volt az, aki felvettette, mi lenne, ha még egy kört mennének. Mire kijöttek, Müller Attila és Horváth Éva egy meglepetéssel várta a feleségeket: vizes ruháik helyett kaptak egy-egy újat az esküvő további részére.

Bár a párok időnként eltűntek, a násznép nagyon jól érezte magát. A vadételek mindenkinek nagyon ízlettek, de még a lakodalmas zenét is szívesen fogadták mindkét fél részéről. A tortavágás után azonban a férjek és feleségek eredményhirdetésre voltak hivatalosak. Orsi és Tibi választottak először a műsorvezetőknél lévő dobozok közül. A pénzt nyerték meg, amit a kisbaba érkezése miatt hasznosabbnak ítéltek, Viki és Csabi pedig nagyon örültek, mikor megtudták, hogy egy mosógéppel és egy videokamerával lettek gazdagabbak.

Ezt is szeretjük