Leesett a násznép álla! A menyasszony showműsort csinált az esküvőből
Videó
Néhányan nem ragaszkodnak az esküvői szokásokhoz.

Amikor egy pár életében elérkezik az esküvő napja, igyekeznek azt minden szempontból életük legcsodásabb eseményévé tenni - néhányan még az extrém ötletektől sem riadnak vissza.

Sőt, nem egy pár mindezt az egész világgal tudatja - például a Fátylat rá! című műsorban is -, de a manapság oly közkedvelt videomegosztó portálokon szintén rábukkanhatsz néhány érdekességre.

Tánc holtomiglan-holtodiglan

Vannak szabályok arra, hogy az esküvő egyes szereplői milyen sorrendben, kinek az oldalán vonuljanak be a templomba, arra viszont nincsenek, hogy mindezt milyen módon tegyék.

A következő jegyespár, Jill és Kevin - akik 2005-ben épp egy esküvői fogadáson ismerkedtek meg - egy rendkívül egyedi és vidám formáját választották a bevonulásnak. A hagyományos orgonaszó helyett popzenére járultak az oltár elé, méghozzá tánclépésben.

Ráadásul a táncos lábú jegyespárnak az esküvő egyéb szereplőit is sikerült bevonnia a bolondozásba. A produkció nem csupán a rendhagyó kivitelezésre példa, de a násznép és a baráti kör irigylésre méltó összetartására is.

A nagy meglepetést kiváltó, lendületesen, egyszersmind pontosan megkoreografált templomi bevonulás videója azóta már bejárta a világhálót, és több ezer lelkes kommentet kapott ismerősöktől és ismeretlenektől egyaránt.

Variációk egy témára

Úgy tűnik, Aaron és Teri megirigyelték az előző pár rendhagyó bevonulását, sőt, tovább is fejlesztették azt. A rosszmájúak szerint egész egyszerűen csak ellopták az ötletet, de figyelmesen végignézve a videót látható, hogy produkciójuk több elemében is eltér a Jill és Kevin alkotta párosétól.

Az is látszik, hogy a nagy eseményre nem sajnálták a pénzt, még egy ködgépet is bevetettek. A legbájosabb mégis az, hogy a hatperces produkció során mindenkinek sikerült megmutatnia valamit az egyéniségéből. Mindezt pedig kizárólag a jó zeneválasztással és az egyénre szabott, pár lépéses tánckoreográfiával érték el.

Ily módon a kívülállók számára is élvezhetővé tették az esküvőt, ami pedig, valljuk be, az esetek nagy százalékában inkább csak a párnak jelent felejthetetlen élményt. A szédületes templomi bevonulás egyébként megintcsak a résztvevők humorérzékén állt vagy bukott, kevésbé bevállalós barátokkal mindez talán kínos kudarcba fulladt volna.

Vőfélyek akcióban

Az új-zélandi Heather és Carey Graydon esküvője sem indult éppen tradicionálisan. Úgy tűnik, nekik is elegük lett a klasszikus templomi bevonulásból, ezért úgy döntöttek, meglepik a násznépet egy kis bolondozással. A jegyesek maguk ugyan nem vettek részt az előadásban, de a tanúk, no meg a vőfélyek annál inkább. Elvégre ők az esküvők hivatalos hangulatfelelősei - komolyan is vették a feladatukat.

A szándékosan mesterkéltre vett koreográfia vicces elemeivel még Bonnie Tyler totálisan elcsépelt dalának, a Total Eclipse of the Heartnak is sikerült új értelmezést adniuk. A négy srác mókázása rögtön megadta az esküvő alaphangulatát - ezek után a meglepett násznépnek semmi kétsége sem lehetett afelől, hogy ami ezután következik, az nem hasonlít majd egyetlen hagyományos esküvő forgatókönyvéhez sem.

Profi első tánc amatőröktől

Úgy tűnik, a következő videó főszereplői, Daniel és Chelsea sem a hagyományok hívei: első táncuk - melyet egyetemes hagyományként a friss házasok a násznép előtt, az esküvői fogadás fénypontjaként táncolnak el - a felvételek tanúsága szerint meglepően jól összerakott és előadott produkció volt. A kétszemélyes bénázás és feszengés helyett az össztánc mellett döntöttek, amelybe bevonták a koszorúslányok és a vőfélyek hadát is.

Az már csak hab a tortán, hogy a résztvevők mindegyike kifejezetten jó ritmusérzékkel rendelkezik. Nem csupán az ifjú pár, de a többi táncos is hihetetlenül együtt mozog, látszik rajtuk, hogy igazán élvezik az előadást.

Ha nem tudnánk, hogy egyszerű házi videóról van szó, azt hihetnénk, profik alkotják a csapatot. Ötletes, lendületes és vidám produkció, csetlés-botlás nélkül, ami, lássuk be, amatőr táncosoktól - kissé illumináltan és talpig díszbe öltözötten - nagyon nagy szó.

Még több esküvőre vagy kíváncsi? Olvasd a Fátylat rá! rovatunkat, ahol érdekességeket, kulisszatitkokat tudhatsz meg a VIASAT3 esküvői realityjéről. A Fátylat rá! aktuális adását vasárnap 19:00 órai kezdettel nézheted meg a VIASAT3-on.

Te szívesen közzétennéd életed egyik legfontosabb pillanatát valamelyik videomegosztón?

Ezt is szeretjük