Ezért nem tudsz komoly kapcsolatot kialakítani

Ha kísért a múlt

Sorra mennek tönkre a párkapcsolataid? Elképzelhető, hogy a múlt befolyása alatt állsz!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Úgy érzed, végre megtaláltad a Nagy Ő-t, valami mégis visszahúz? Ha ránézel, majd kiugrik a szíved a helyéből, aztán mégis elkezded listázni magadban a hibáit, azaz keresed a menekülőutat a beteljesülő boldogság elől? Tudd meg, mi tart fogva a lelkedben.

A tökéletes partner illúziója

Olívia egyre kétségbeesettebben reagál arra a hírre, hogy a volt iskolatársnői, jelenlegi barátnői szép sorban mennek férjhez és szülnek gyerekeket. Persze még rengeteg időm van, nyugtatgatja magát a 27 éves lány, ám valójában tisztában van azzal is, mindez csak szemfényvesztés, önámítás. De mi lehet a baj velem? Miért nem merek igazán beleszeretni senkibe? - tette fel a kérdést aztán egy családállítónak.

Ez a módszer a lélekszinten, azaz a tudattalanban ható folyamatokat jeleníti meg csoportfoglalkozás keretein belül. Abban segít, hogy a tudatosan el nem érhető téves fogadalmakat, kötődéseket felszínre hozza, majd persze rendezi is ezeket, hozzásegítve a téma hozóját a jobb minőségű élethez.

Olívia arról is mesélt a családállítási csoportban, hogy szülei házassága kívülről jónak tűnik, látszatra az anyjának az apja a tökéletes férfi - azonban sajnos ez nem igaz.

A gyerekek mágikus hite

A felállítás úgy zajlik, hogy a kérdező képviselőket választ magának a csoport tagjai közül, és persze azoknak a családtagoknak is, akiknek az adott témával kapcsolatban fontos szerep jut. Olíviát például arra kérte meg a családállítás vezetője, hogy az édesapját és az édesanyját is jelenítse meg, illetve a jelenlegi, kiszemelt férfit, akivel kapcsolatban félelmei vannak.

A családfelállítás első képében az látszott, hogy Olívia kisgyerekként érzékelte: a szülei között diszharmónia van, ezért megpróbált besegíteni az édesanyjának. Emiatt van benne ez a kettősség most. Minden férfiban az apját - a tökéletes férfit - próbálja meghódítani az anyja nevében. Aztán keres gyorsan néhány kevésbé tökéletes részletet is a pasikon - így maradhat hű az apjához.

Láthatatlan kötődés

A családállítás módszere ugyanis arra jött rá, hogy a családhoz tartozás - noha a létfenntartásunk ma már önállóan, egyedül is biztosított lehet - a lelkünkben mindennél fontosabb. Bármit bevállalnánk azért például, hogy a szüleinket boldognak lássuk, és egyben, vagyis egymás mellett tartsuk. Egy gyerek ezért olykor nem csupán a boldogságát, de akár még az életét is feláldozná ezért. Ez az a lelkiismereten keresztül ható kötődés, amely legtöbbször a tudtunk nélkül irányítja az életünket, tetteinket.

Olívia elsősorban az édesanyja miatt nem engedte meg tehát magának a boldogságot. Ha az anyám nem a tökéletes nő az apám számára, én sem lehetek az a társamnak - ez vezette a lányt a tudattalanjában. Emiatt lökte el magáról a társnak jelentkezőket, ezért kétkedett magában és a férfiakban is.

Megengedheted magadnak

A családállító azzal szembesítette Olíviát, hogy nem kell beleavatkoznia a szülei kapcsolatába. Ehhez sem joga, sem lehetősége nincs. Ráadásul hiába áldozza fel értük a saját boldogságát, nem segít vele senkinek, a szülei kapcsolata olyan, amilyen. Maguk élik meg és intézik azt. A lánynak sokkal inkább a saját boldogulásával kellene immár törődnie. És nem érdemes a tökéletes férfit keresnie. Mert ha ez a kép netán az apjával cseng össze, nincs még egy olyan férfi a világon, aki megfelelhetne neki. Ahogy ő sem tökéletes nő. Ilyen egyébként valószínűleg nem is létezik.

A családfelállítás menete

Bár már olvastál róla, mégsem tudod elképzelni, hogy pontosan hogyan zajlik egy családfelállítás? Videónkból kiderül!

Az egyik legnehezebb lépés a változás felé tett úton tehát, hogy elfogadjuk azt, megengedhetjük magunknak: könnyebb és boldogabb lehet az életünk, mint a szüleinknek. Ami különösen érdekes ebben a félreértésben, ők is ezt várják el tőlünk, legalábbis biztosan nincs kifogásuk ellene.

Olívia a családfelállítás után nagyon felszabadultnak érezte magát. Egészen másképp tudott már viszonyulni ahhoz a fiúhoz, aki mostanában kezdett udvarolni neki.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Persze, nem teljesen olyan, mint álmai hercege - kevésbé délceg, nem szőke, hanem barna hajú, ráadásul szemüveges -, de az az érzés, ami akkor keríti hatalmába lányt, amikor a szemébe néz, mindenért kárpótló és igencsak reményekre jogosító.

OLVASD EL EZT IS!

agyban vannak
  • ex
  • párkapcsolati probléma

Ha nem enged az ex

harmasban
  • szerető
  • családállítás

Mit csinálj, ha megcsalt a párod?

Ezt is szeretjük