Erős, bevállalós, maximalista nők - Tényleg nehéz így párt találni?

A férfiak nem készültek fel arra, hogy erős, magabiztos nőkkel kössék össze az életüket.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A párkeresés az esetek többségében nem egyszerű dolog. A sorsszerű, szerelem első látásra találkozások kivételesek, és a legtöbbször már az elején meg kell küzdeni a kapcsolatok kialakításáért és megtartásáért.

Ha még ehhez hozzájárul az is, hogy az ismerkedők közül legalább az egyik erős jellemmel rendelkezik, vagy bevállalósabb az átlagnál, azonnal nehezebbé válik a helyzet. Ha pedig éppen nő az illető, akkor tényleg nem egyszerű párt találnia.

Aki hisz önmagában, és tudja, ki ő, és hol a helye, az életrevaló. Az ilyen ember a céltudatosságának és a maximalizmusának köszönhetően biztosan sikeresebb is az átlagnál, ami felruházza olyan további pozitív tulajdonságokkal, amelyek még erősebbé és egyben szabadabbá teszik.

Nincsenek felkészülve

A mai társadalmi berendezkedés nem kezeli jól azokat az amúgy teljesen természetes helyzeteket, amikor mindezek a tulajdonságok egy nőt jellemeznek. Amíg a munkában néha már előfordul, hogy egyenlőként kezelik a nőt és a férfit, addig a kapcsolatokban koránt sincsenek felkészülve erre a felek.

Az erős nőknek azért nehéz párt találni, mert nem kényelmes velük élni - legalább is ezt hiszik azok a férfiak, akik megijednek, ha a nők legalább olyan szinten képviselik a véleményüket és az érdekeiket, mint ők maguk. Ennek a felfogásnak egy olyan évezredes berögződés az alapja, amely nemhogy érvényét vesztette, hanem soha nem is volt létjogosultsága.

Ma már nem számít

Ugyanis a férfiak valamiért azt hitték, és egy részük hiszi még ma is, hogy az ő véleményük, érdekük előbbre való a nőénél. Ez a torz nézet pedig egyetlen dologra vezethető vissza: arra, hogy régen számított a túlélés kapcsán a fizikai erő. Viszont ma már ez egyáltalán nem meghatározó, és más képességek, készségek a siker zálogai.

Ha két olyan ember találkozik, akik erős jelleműek, bevállalósak vagy maximalisták, akkor a legjobb, amit tehetnek, hogy megnézik, mire képesek együtt, egymást támogatva.

Ehhez nem kell más, csak az, hogy félretegyék az egóikat, és megértsék, hogy az a fontos, hogy olyan kompromisszumokat keressenek a közös életükben, amelyeket mindketten vállalnak, és a kettejük "üzlete" a lehető legtöbbet hozza ki a kapcsolatukból mind érzelmi, mind anyagi, mind társadalmi tekintetben. Ha ez működőképessé és általánossá válik, akkor az erős nők esélyei is megnőnek párkeresés terén. 

Ezt is szeretjük