Ezek a meglepetések érhetnek, ha elvált férfival jársz: az elején nem gondolsz rá
Nem ugyanaz vár, mint ha soha nem lett volna nős.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha egy olyan párt választasz magadnak, aki már egyszer vagy netán többször is komolyan elköteleződött, vállalnod kell vele együtt azt a lelki csomagot, amit magával hoz.

Ebben eltéphetetlen kötelékek, és felelősségvállalás kötelezettségekért éppúgy lehetnek, mint rossz tapasztalások. A jó hír, hogy neked nincs dolgod a korábban történtekkel. A kevésbé jó pedig az, nem biztos, hogy makulátlanul tiszta a lap, amit egy elvált férfi veled nyitni tud.

Következő állomás

Az elvált párod nem teheti ki örökre az életéből a volt feleségét. Az extárs hatása attól is függ persze, mennyi idő telt el a szakításuk óta. Lehet, hogy hagynod kell a férfit feldolgozni és elengedni érzéseket. És lehet az is, hogy a volt nej hatással van a pasid lelkiismeretére, így akár még dróton is rángathatja őt. Ha harcolsz, veszíteni fogsz. A férfi ugyanis épp szabadulni próbál egy olyan kötésből, ami neki már nem jó. Amennyiben te is piszkálod, vagyis nem érzi biztosnak, és egészen másnak azt, ahova tart, könnyen irányt változtathat.

Most másképp lesz

Olykor egy válás komoly fogadalmakkal jár együtt. Ha valaki már megégette magát, mindent elkövet, hogy legközelebb ne hibázzon. Bizony, ennek az álmaid is áldozatul eshetnek. Lehet ugyanis, hogy az elvált férfi jó ideig nem a szívére hallgatva cselekszik, inkább biztonsági játékos lesz belőle. Minden lépését a korábbi tetteihez viszonyítja, és semmit nem vállal be, amit kockázatosnak lát a párkapcsolat sikerét illetően. Előfordulhat, hogy határozottan kijelent bizonyos dolgokat: soha többé nem nősülök meg és így tovább. Sőt, elvárhatja tőled, hogy hozzá igazodj, vagy újra és újra egyértelműen bizonyítsd a hűségedet, az érzéseid valódiságát.

Többen a párban

Amennyiben a férfi előző kapcsolatában gyerekek is születtek, duplán nehezített a pályád. Őket is megkapod az új szerelemhez, és nagyon vékony a jég, amin járnod kell. Soha nem kérdőjelezheted meg azokat az eseteket, amikor az új párodnál a gyerekei elsőbbséget élveznek. Tudomásul kell venned, hogy ő velük, nélküled is csinál programokat. Nem kezelheted a gyerekeket úgy, mintha az anyjuk lennél. Igen, jól látod, tűrnöd kell, azaz eszközök nélkül kell kivívnod, hogy elfogadjanak téged.

Kiskapu a boldogsághoz

Mindaz, amiről eddig szó eset, azonban csak időleges. Optimális esetben az elvált férfi anélkül zárja le a lelkében és a hétköznapokban is az előző kapcsolatát, hogy te bármiben hiányt szenvednél.

Úgy nyit feléd, hogy nem hasonlítgat össze, vagyis aktiválja a bizalmát, és képes lesz újra hinni a szerelemben. A gyerekeit pedig a te együttműködő, megértő segítségeddel be tudja illeszteni az új életébe.

A családállításnak van erre a helyzetre egy tapasztalati megállapítása. Az új rendszernek, azaz neked és a párodnak mindig előnyt kell adni a régivel - a párod és a volt felesége - szemben. Az új szolgálja ugyanis a fejlődést, netán további gyerekek világra jöttét. Ha tehát valami nagyon döcög, az elvált pasi beleragad a régibe, és neked csak statisztaszerep jut, számolj le az illúzióiddal. Gondolkodj el inkább azon, valójában mire is használ fel téged az új párod.

Ezt is szeretjük