18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

4 kapcsolatromboló dolog, ami garantáltan szakításhoz vezet

Vannak olyan hibák, melyek rövid úton véget vethetnek a párkapcsolatnak. Ismerd meg, és kerüld el őket!

Egy kapcsolat kudarcáért ugyanúgy két ember felelős, mint a sikerért, azonban vannak bizonyos lépések, melyek meggyorsíthatják a szakítást. Végső soron lényegtelen, hogy melyikőtök tiporja el a szerelem utolsó parazsát, ha ugyanis ez megtörténik, már régóta nem rakott egyikőtök sem fát a tűzre, ami életben tarthatná az érzelmeket.

Mielőtt azonban egy filmbe illő veszekedés után dühösen hátat fordítanátok egymásnak annak biztos tudatában, hogy a kapcsolatotokat már nem lehet megmenteni, ismerd meg azokat a szerelemgyilkos hibákat, amelyeket nem is olyan nehéz kiküszöbölni, mint gondolnád!

Hazugság

Az első pillanat, amikor valami fontos dolgot illetően nem mondasz igazat párodnak, döntő jelentőségű lehet. Kapcsolatod biztonságát ugyanis nem azzal óvhatod meg, ha bezárkózol, és többé nem mész társaságba, szórakozni, mert a végén még félreérthető szituációba keverednél.

Pedig a férfihoz hasonlóan te sem tettél vaksági fogadalmat, úgyhogy, amíg a lelkiismereted tiszta, nem kell lemondanod semmiről.
Addig menj azonban csak el, amíg minden apró történésről gond nélkül beszámolnál párodnak is, még, ha ezt nem is feltétlenül teszed meg. Amint ugyanis találkozol egy régi barátoddal, amit valamilyen indíttatásból úgy tálalsz otthon, hogy csak a csajokkal mész vásárolni, megkezdődik az eltávolodás.

Ok nélkül természetesen senki nem hazudik. Ha azért döntöttél a füllentés mellett, mert párod még a postásra is féltékeny, aki egy ajánlott levelet nyom a kezedbe, akkor valószínűleg nem csak egyszer kényszerülsz ilyen helyzetbe. Az állandó hazugság azonban végül olyan falat emelhet közétek, amit már nem tudtok lebontani, csak egymást hibáztatva egyre távolabb kerültök a megoldástól.

Megcsalás

A hazugság és a félrelépés gyakran kéz a kézben teszik tönkre a kapcsolatot, de nem feltétlenül, hiszen a megcsalás akkor is romboló lehet, ha megbánás és vallomás követi. Ha valaki partnere helyett egy másik ember ágyában keresi a boldogságot, az vitathatatlanul a kapcsolat végét jelenti, hiszen, ha nem is azonnal következik be a tányértörés és a szakítás, hosszútávon tökéletes bizalmatlansághoz és elhidegüléshez vezethet.

Ha tehát kapcsolatotok válságban van, és valamelyikőtök félrelép, szinte biztos, hogy azzal a bizalomnak annyi. Nem csak a csalfa férfi sodorhatja végleges veszélybe a párkapcsolatot, de az is ugyanolyan rossz, ha te lépsz félre. Ha ugyanis az utóbbi időben eltávolodtatok, és problémáitok vannak, esetleg úgy érzed, hogy párodnál már valaki más is van a képben, arra a megoldás csak a kommunikáció lehet, nem pedig az, ha másnál keresel megértést és együttérzést.

Eltérő életritmus

Az ellentétek rövidtávon valóban vonzzák egymást. Ha partnered érdeklődési köre és szakmája teljesen más, mint a tiéd, kezdetben különösen izgalmas lehet az érzés, hogy egy teljesen más világra pillanthatsz rá a szemén keresztül. Később azonban, amikor azzal kell szembesülnöd, hogy te napi nyolc órát dolgozol, míg ő biciklizik, találkozik a haverokkal, majd, amikor kimerülten hazaérsz a munkából, gyorsan szeretkezne egyet, mert utána indulnia kell az esti koncertre, könnyen lehet, hogy átértékeled a dolgokat.

Ha ugyanis életritmusotok annyira eltérő, hogy alig látjátok egymást, és teljesen más közegben töltitek napjaitok nagy részét, előbb-utóbb mindkettőtöknek kellemetlen lesz, hogy nem tudtok hozzászólni a másik élményeihez, mert egyáltalán nem áll hozzátok közel. Az ellentétek vonzása tehát hosszútávon könnyedén kudarcba fulladhat - hacsak időközben nem csiszolódtok egymáshoz, végül az lesz a válóok, ami eleinte beindította közöttetek az ellenállhatatlan vibrálást.

Szexbajok

A testiséghez semmiképpen sem szabad úgy hozzáállnod, hogy, ha egy kis probléma van, akkor inkább nem szólsz róla párodnak, hátha magától megoldódik. A nőknek számtalan intim betegséggel és bajjal kell szembenézniük, szinte nincs olyan, akinek élete során legalább egy gonddal ringbe ne kellene szállnia. Van, akinek az állandóan visszatérő hüvelygomba nehezíti meg az életét, míg másoknak az eltérő szexuális étvágy okozhat frusztrációt.

Bármilyen jellegű is legyen a problémád, sokkal egyszerűbb beszélni róla, mint hallgatni, és elveszíteni a nemi élvezet élményét. Ha nem is szólsz, partnered előbb vagy utóbb megérzi, hogy valami nem a régi, és valami miatt nem élvezed már úgy az együttlétet. Első gondolata azonban garantáltan nem az lesz, hogy milyen gondokkal küzdhetsz vajon, hanem az, hogy miért nem kívánod ugyanannyira a szexet, mint ő, és vajon melyikőtökben van a hiba. A pasi pedig ezen a ponton hajlamos arra a következtetésre jutni, hogy bizonyára nem benne, és csak remélheted, hogy erre nem keres máshol gyönyörteli bizonyítékot.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük