Szép és okos, de csak szexelni akarnak vele: a szexuálpszichológust kérdeztük a gyakori jelenségről
Klettner Anikó válaszolt.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Gyakori jelenség, hogy szép, okos, sikeres nők jó tulajdonságaik ellenére egyedül, férfi nélkül élik napjaikat, és ha képbe is kerül valaki, egy éjszakánál tovább nem tart a dolog. Felmerül a kérdés, miért lehet ez: Klettner Anikó szexuálpszichológus válaszolt.

Csak szex

Minden ember egyedi - kezdi magyarázni a szakértő -, így csak feltételezni lehet, hogy kinél miért alakulnak így a dolgok. Alapjában véve az, hogy valaki szép és okos, még nem jelenti azt, hogy a férfiak párként is el tudják képzelni, és nem feltétlenül azért - bár egyszerű magyarázat lehetne -, mert kisebbségi érzésük lesz tőle.

Lehet bármilyen belső tulajdonsága, amitől a férfi jó tulajdonságai ellenére is idegenkedik, például nem empatikus, esetleg csak saját magával foglalkozik.

Előfordulhat, hogy valaki azért marad hosszú távon egyedül, mert ő érzi egy új kapcsolat lehetőségének felmerülésekor, hogy ki kellene mozdulnia a komfortzónájából, el kellene hagynia a megszokott kerékvágást. Lehetnek félelmei, nyomaszthatják rossz tapasztalatok, tehát számtalan visszatartó erő lehet a nő részéről is, ami miatt, ha szép és okos, ha nem, mégis egyedül marad - mondja a pszichológus.

Csak egy éjszaka, nem több

A legrosszabb, amikor egy férfi és egy nő megismerkedik, ám nem ugyanazt várják a dologtól. Ilyen esetben a jó tulajdonságokkal felvértezett nő például járhat úgy, hogy a férfi, akivel első éjjel megtörténik a szex, másnap reggel kereket old. Hogy miért nem folytatódik a dolog? Klettner Anikó szerint még mindig igaz, hogy a férfiak szemében egyéjszakás partnerük nem tűnik komoly nőnek, ergo nem is tekintenek rá párjelöltként. Lehetnek persze kivételek, de az előbbi a gyakoribb. A férfi, akármekkorát is változott a világ, szereti, ha vágyakozhat egy nő után, és várnia kell, hogy megkapja őt.

Tévedés ne essék, nincs semmi gond az egyéjszakás kalanddal, ha valakinek épp ehhez van kedve, hát ugyanúgy élhet egy jó szex élményének lehetőségével, ugyanúgy kihasználhat egy szexpartnert, mint egy férfi - mondja a szakértő.

Mit tehet a nő?

A szexuálpszichológus szerint a legfontosabb, amit a párra vágyó nőknek  tudnia kell, az, hogy ő mit akar. Amennyiben egyéjszakás kalandra vágyik, tegyen úgy, ám ne számítson rá, hogy abból több is lesz, még ha ritka esetben elő is fordul ilyen. Amennyiben komoly kapcsolatra vágyik, arra időt kell szánni. Ismerkednie kell a választottjával, időt hagyni.

A másik nagyon fontos dolog, folytatja a szakértő, hogy a szép és okos, vagy éppen kevésbé előnyös tulajdonságokkal rendelkező, de egyedülálló, párra vágyó nő fogadja el önmagát, szeresse önmagát, fejlessze önismeretét. Minden, amit ő magában elér, kifelé is sugárzik, és mágnesként vonzza a férfiakat. Ennyi kell csupán, és a várva várt kapcsolat eljöhet.

Ezt is szeretjük