Így vezethetsz biztonságosabban még akkor is, ha keveset használod az autót!
Mindent megtudhatsz, hogy ügyes sofőr lehess. (x)

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Télen a csúszós, jégbordás utak még az igazán rutinos sofőröket is kihívások elé állíthatják. Annak érdekében, hogy minél többen készülhessenek fel a megváltozott útviszonyokra, a Continental a biztonságos közlekedés elkötelezettjeként a tavalyi teltházas eseménysorozat után idén is megrendezi a WinterContact™ Családi Biztonságtechnikai Napokat.

A két hétvégés tréningsorozaton - november 7-8. és 14-15. között - az autósok a Continental jóvoltából most igen kedvező áron, 23 900 forint helyett csak 5900 forintért vehetnek részt.

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, amelynek menetéről és részleteiről az esemény honlapján, a www.wintercontact.hu weboldalon mindent megtudhatsz. Érdemes az eseményre minél előbb regisztrálni, mert a vezetéstechnikai jegyek rohamosan fogynak.

Színes programok kicsiknek és nagyoknak egyaránt

A WinterContact™ tréningjeinek ideje alatt a család sem fog unatkozni. Ennek megfelelően számtalan program várja az anyukákat, az apukákat és a kicsiket egyaránt.

Az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága gondoskodik arról, hogy a gyerekek már időben szert tehessenek az alapvető közlekedési ismeretekre. Az ismétlés természetesen a felnőtteknek sem árt, de az OBB KRESZ-pályáján kizárólag a gyerkőcök ismerkedhetnek meg játékos formában a fontosabb közlekedési szabályokkal.

Ezzel párhuzamosan az érdeklődők a biztonsági öv szimulátort is kipróbálhatják, amely garantáltan meggyőzi az eszköz életmentő szerepéről azokat az autósokat, akik eddig kételkedtek a biztonsági öv használatának fontosságában. Az ORKF-OBB szakértője pedig az összkerék-meghajtású autók téli vezetésének praktikáit mutatja be a látogatók számára.

AVON – Szépség Főhadiszállás

Az AVON szépség főhadiszállásán a nők ismerkedhetnek meg a legfrissebb sminkelési trendekkel, különböző köröm- és kézápolási praktikákkal, emellett kedvükre szépülhetnek a szépségtanácsadókkal. Az AVON szakértői garantáltan gondoskodnak arról, hogy a WinterContact™ Családi Biztonságtechnikai Napokon részt vevő hölgyek a hideg hónapokban is megőrizhessék nőiességüket és szépségüket. A Szépség Főhadiszálláson a gyerekekre is gondolnak: a kicsik varázslatos csillámtetoválást készíthetnek maguknak a szépségtanácsadók segítségével.

Barbie és Hot Wheels játszósarok

Barbie és a versenyautók egy helyen? Igen, itt minden fiú és lány megtalálja a neki való játékot. Ha imádod Barbie-t, kíváncsi vagy a legújabb Barbie-divatra, kiegészítőkre, illetve Barbie szobájára, akkor látogass el a játékbirodalomba! Hot Wheels-rajongók, figyelem! A Mattel játékstandon felépített izgalmas Hot Wheels pályarendszereken kipróbálhatóak a vagány versenyautók! A Hot Wheels-pálya igazi fiús kaland!

Continental

A Continental naponta két alkalommal virtuális gumiabroncsgyár-látogatásra invitálja az résztvevőket. Az érdeklődők többek között megismerhetik, milyen alapanyagokból készülnek a gumiabroncsok, illetve megtudhatják, mi a különbség a nyári és a téli gumiabroncs gumikeveréke között. Az igazán bevállalósak pedig akár saját abroncsmintát is készíthetnek!

Castrol

A Castrol egy speciális versenyautó-szimulátorral várja a látogatókat, amely a képernyőn látható jármű mozgásának megfelelően valósághű szimulációs élményt nyújt. Mindezt nemcsak a különleges szerkezet, hanem a három monitor is fokozza, amely panorámás vezetési élményben részesíti a játékosokat. Az érdeklődök a szimulátor segítségével többféle motorsportban - Forma-1, rally, motorkerékpár - tehetik próbára képességeiket. Emellett választ kaphatnak az olajcserével kapcsolatos kérdéseikre is.

Ford Petrányi

A látogatók kipróbálhatnak egy vadonatúj Ford Ranger pick-upot a drivingcamp terep pályáján. Emellett a Ford Petrányi munkatársától a Ford termékkínálatával kapcsolatos kérdésekre is választ kaphatnak.

Iceberg - zöldségszobor-kalandok

Az Iceberg standján számtalan salátafinomságot lehet megkóstolni, de az érdeklődök akár határtalan kreativitásukat is kiélhetik, hiszen páratlan vizuális élményt nyújtó zöldségszobrokat készíthetnek kedvükre. Ezen felül a Ne beszélj már zöldségeket bábcirkuszon is szórakozhatnak a vendégek. A bábelőadások november 8-án 11:00 órától, illetve november 14. és 15., 14:00 órai kezdettel kerülnek megrendezésre.

Katasztrófavédelem - Országos Tűzmegelőzési Bizottság

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság izgalmas bemutatókkal és egy valódi tűzoltóautóval várja a látogatókat. A kültéri programokon kicsik és nagyok egyaránt próbára tehetik bátorságukat, illetve megtanulhatják, hogy mit kell tenni a vészhelyzetekben. Az érdeklődők emellett a Tűzoltó Doktorszolgálat Alapítvány munkatársainak segítségével tanfolyamon frissíthetik fel elsősegély-nyújtási ismereteiket.

Thule

Az autós kiegészítőket forgalmazó Thule hólánccsere-bemutatóval várja az érdeklődőket. A vállalkozó kedvű látogatók akár egy gyorsasági versenyen is részt vehetnek, aminek során a lehető legrövidebb idő alatt kell felszerelniük egy hóláncot egy autó kerekére. Az egy adott napon a legjobb időt produkáló játékosokat értékes nyereményekkel jutalmazzák. Az érdeklődők emellett megismerkedhetnek a Thule teljes téli kínálatával, továbbá a cég szaktanácsadást is biztosít a vendégek részére.

Continental vállalat

A Continental az intelligens technológiák kifejlesztésével az emberek és az árucikkek mobilitását támogatja. A vállalat nemzetközi autóipari beszállítóként, abroncsgyártóként és ipari partnerként biztonságos, kényelmes, személyre szabott és megfizethető megoldásokat kínál. 2014-ben a konszern öt divíziója, a Chassis & Safety, az Interior, a Powertrain, a Tires és a ContiTech együttesen közel 34,5 milliárd euró forgalmat ért el, és jelenleg 53 országban több mint 205 ezer munkavállalót foglalkoztat. További információt a www.continental-corporation.com weboldalunkon talál.

A Continental Magyarországon

A Continental Magyarországon jelenleg öt vállalattal, hét telephelyen képviselteti magát, és közel 6100 munkatársat foglalkoztat. Négy divíziója - Interior, Chassis & Safety, Powertrain, ContiTech - végez gyártó- és szoftverfejlesztési tevékenységet Budapesten, Veszprémben, Szegeden, Makón, Vácott, Nyíregyházán. A gumiabroncs divízió 1991 óta van jelen a magyar piacon értékesítési irodával és regionális abroncsraktárral.

Gumiabroncs divízió

2014-ben a gumiabroncs divízió a világ 24 helyszínén jelen lévő termelő, fejlesztő és kereskedelmi egységei közreműködésével, több mint 47 ezer munkatárs részvételével közel 9,8 milliárd eurós forgalmat ért el. A világ egyik vezető abroncsgyártójaként a Continental a széles termékportfoliójával, illetve a folyamatos fejlesztéseivel jelentős mértékben hozzájárul a gazdaságos és környezetbarát mobilitás fenntartásához.

Személy- és kishaszongépjármű-gumiabroncs üzletág

A Continental Európa egyik vezető abroncsgyártója a személy- és kishaszongépjármű-gumiabroncsok területén, valamint a világ negyedik legnagyobb gumiabroncsgyártója a személygépjármű-abroncsok elsőszerelés- és utánpótláspiacán. A Continental a prémiumkategóriás abroncsok fejlesztése során a biztonságot befolyásoló tulajdonságok optimalizálására és a gördülési ellenállás minimalizálására helyezi a hangsúlyt. További információt a www.continental.hu weboldalunkon talál.

Ezt is szeretjük