Egyetlen képpel derítenek ki rólad minden személyes információt - A fotós képei bizonyítják
Megdöbbentő fotósorozat hívja fel a figyelmet az internet és az online jelenlét veszélyeire.

ketsegbeesett no cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ma már mindenki teljesen természetesnek veszi, hogy feltölt magáról képeket az internetre, kitölti a személyes profilját akár több közösségi oldalon is, sőt, vannak, akik tulajdonságokra, személyes részletekre kitérve mesélnek magukról a neten. Abba sokan nem gondolnak bele, hogy ezzel olyan nyomot hagynak magukról, ami alapján bárki bármikor megtalálhatja őket.

Egy orosz fotós képsorozatával pontosan ezekre a veszélyekre akarja felhívni a figyelmet. Ehhez a különös és ijesztő projekthez hat héten keresztül járta a metrókat, és kapta le idegenek arcát a fényképezőgépével.

Így deríthet ki rólad mindent egy idegen

Egor Tsvetkov nagyjából száz, metróra várakozó embert fotózott le a Your face is a big data című projektje keretén belül, hogy bebizonyítsa, szinte bárkiről megtudhat személyes információkat a lesifotók alapján. Miután elkészítette a képeket, használta a legismertebb arcfelismerő applikációt. A képeken láthatod, hogy egyetlen gyors, utcán készült fotóval milyen személyes felvételeket talált, és milyen megdöbbentő dolgokra jött rá.

Ezt is szeretjük