A 4 leggyakoribb ok, amiért a férfiak félrelépnek
Nem biztos, hogy erre gondolnál
A hűség nem mindenki számára alapkövetelmény a kapcsolatban.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Van, aki el sem tudja képzelni, hogy valaha megcsalná a párját, mert számára az, ha kifelé kacsingat, a kapcsolat végét jelenti. Míg mások úgy érzik, elengedhetetlen számukra a változatosság akkor is, ha tartós kapcsolatban élnek, és szeretik a párjukat.

Van, aki keresi, míg más kihasználja az alkalmat, van, aki titkolja, míg más azzal mentegetőzik, hogy rámásztak. Ám akad néhány kevésbé ismert, mégis gyakori ok a megcsalás mögött.

Borzongás

Amikor valaki úgy érzi, túlzottan megszokottá vált a kapcsolata, vagy hiányzik az izgalom az életéből, lehet, hogy a félrelépésben keres olyan élményt, ami felrázhatja őt magát, de akár a kapcsolatát is. Ilyenkor a titkolózás, a tiltott gyümölcs ígérete és a lebukás veszélye, valamint az újdonság varázsa is közrejátszik abban, hogy valaki mellékutas románcba bonyolódik.

Függőség

Bár a félrelépés elsőre talán épp a függetlenség demonstrálásának tűnik - hiszen azt sugallja, hogy az illető azt csinál, amit akar, és akkor, amikor kedve tartja -, gyakran épp ellenkező a helyzet, és a megcsalás a kapcsolatfüggő viselkedésből következik: aki félrelép, nem elég határozott és önálló ahhoz, hogy szakítást kezdeményezzen, holott erre lenne szüksége. Inkább két vasat tart egyszerre a tűzbe, és megvárja, melyik marad meg, csak hogy ne kelljen egyedül megküzdenie a felelősséggel.

Mert hagyják

Az is előfordul, hogy valaki azért engedi meg magának újra és újra a félrelépést, mert azt tapasztalja, hogy a társa mindezt tűri, és viselkedésének nincs következménye.

Akinek egyszer már megbocsátották a megcsalást, lehet, hogy soha többé nem követi el, annyira megijed a saját tettétől, de olyanok is vannak, akik vérszemet kapnak, és folytatják a titkos románcokat.

A vonzerő igazolása

Van olyan is, hogy valaki a vonzerejének igazolását keresi. Talán azért, mert a társától nem kap elég visszajelzést, vagy ő maga nem érez motivációt, hogy előtte tündököljön. Vagy megkapja ugyan, de önértékelési zavarai nem engedik, hogy beteljen vele, ezért új és új, meghódítandó területek felé néz. Egyes férfiak számára gyakran különösen nagy a kísértés, hogy vadászösztönüktől hajtva új prédát cserkésszenek be.

Te megbocsátanád, ha megcsalna a párod?

Ezt is szeretjük