Kutyák, akik rászolgáltak az ember legjobb barátja címre: mindenütt ott vannak

Négylábú kedvenceink hűsége időnként minden képzeletet felülmúl.

A leghűségesebb kutyák
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Hosszasan lehetne sorolni a kutyák értékes tulajdonságait, de talán feltétlen ragaszkodásuk az, ami miatt barátságuk az emberekkel ősidőkre visszanyúlik. Ám még így is tudnak meglepetést okozni.

Ott volt mondjuk Hacsiko, a híressé vált japán akita, aki még gazdája halála után is évekig türelmesen várta ugyanazon a helyen a professzor felbukkanását. Az ő példája ugyanakkor csak egy a millióból, ami rávilágít a kutyák csupa szív természetére.

A leghűségesebb kutyák

Amerikai kutatók egy alkalommal rókák segítségével próbálták megfejteni, mi állhat a kutyák feltétlen hűségének hátterében. Eredményeik tükrében arra a következtetésre jutottak, hogy a háziasítás során megváltozott az állatok hormonszintje, amitől szelídebbek, ragaszkodóbbak lettek. 

Bár a folyamat érzelmi oldalát nem részletezték, a kutyatartók bizonyára jól tudják, hogy a hűség nem pusztán a biológia érdeme, hiszen csak rengeteg empátiával és szeretetteljes megnyilvánulással férkőzhetnek igazán kedvencük bizalmába. Nos, ezek a gazdik jó munkát végeztek, mert kedvenceik tényleg mindenhova elkísérik őket.

Ezt is szeretjük