4 ok, amiért a pasi félrelép
Így akadályozhatod meg!
Számos dolog vezethet oda, hogy a párod más mellett kezdi keresni a szerelmet. Tudd meg, melyek a leggyakoribb okok!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hűség fenntartásához nem elegendő a feltétel nélküli bizalom. Hiszen egy látszólag tökéletesen működő kapcsolat esetében is előfordulhat olyan lelki törés vagy összezördülés, ami felerősítheti az újdonság iránti vágyat.

Ha azonban előrelátó vagy, a megcsalást kiváltó tényezők közül a leggyakoribbakat könnyen megakadályozhatod, így azt is elkerülheted, hogy a pasid mellékvágányokon közlekedjen. Összeszedtük neked a megcsalás legnépszerűbb okait férfirészről, hogy a hosszú szerelem érdekében megelőzhesd a bajt!

Bizonyítani akar

A stressz és a hétköznapok kötelezettségei árnyékot vethetnek a kapcsolatotokra, ez pedig odáig vezethet, hogy a pasid hanyagolva érzi magát. Ha pedig elbizonytalanodik a saját értékeiben, illetve abban, hogy kellően vonzó-e még számodra, megeshet, hogy a visszaigazolás és az önbizalomtuning érdekében kikacsintgat a kapcsolatból. Ezek a viszonyok jellemzően addig tartanak, amíg a férfi vissza nem nyeri az önmagába vetett hitét, de a legjobb, ha elkerülöd, hogy egyáltalán felmerüljön benne a dolog. Könnyedén elejét veheted a hűtlenségnek, ha a gondok ellenére sem feledkezel meg párodról, és mindig igyekszel valamilyen aprósággal éreztetni vele, hogy mennyire vonzónak és férfiasnak találod.

Eskü előtti pánik

Ha már azt tervezgetitek, hogy hivatalossá teszitek a kapcsolatotokat, az életfogytig tartó hűség gondolata rémisztően hathat a pasira. Ez a pánik egyeseknél nem csupán az oltár előtt jelentkezik, hanem már a hónapokig elhúzódó szervezkedés alatt is.

Hasonló helyzetben olyan kérdések kezdik el foglalkoztatni a pasit, hogy eleget élt-e már, nem maradt-e ki valamiből, és egyébként is, nem túl korai-e még lemondani a facéréletről. Az a pillanat pedig, amikor rádöbben, hogy soha többet nem élheti át az első randevúk izgalmát, és a vadászatnak is vége, könnyedén tévútra terelheti.

Ez ellen annyit tehetsz, hogy finoman erősíted benne a tudatot, hogy egy nagy kalandba készültök belevágni, ami tele van újabbnál újabb izgalmakkal, ám a házassági papír semmit nem változtat az eddigi kapcsolatotokon. Ha érzi a támogatásodat, illetve azt, hogy ő számít neked, nem az esküvő, valószínűleg félrelépés nélkül megússzátok a nagy napot.

Problémamegoldás helyett

Amikor válságba jut egy kapcsolat, és megoldhatatlannak tűnik a helyzet, megeshet, hogy a férfi vita helyett megcsalással próbál pontot tenni az ügy végére.

Ennek hátterében az állhat, hogy nincs bátorsága az egyenes beszédhez, és könnyebbnek tűnik a titkolózás, netán a lebukás, ami után úgyis a nő mondaná ki a végső szót. Hasonló helyzetben a pasi a viszonyról árulkodó jeleket sem leplezi különösebben, hiszen ezen a ponton számára minden mindegy, csak éppen bátorságból van kevés, ami elengedhetetlen lenne ahhoz, hogy tisztességesen oldja meg a párkapcsolati válságot.

Bár ez az eset alapvetően nem az egyenes férfiakra jellemző, ekkor is tehetsz bizonyos óvintézkedéseket. Akármilyen nehéz is szemtől szemben tisztázni a problémáitokat, illetve arról beszélni, hogy ki mivel elégedetlen, ha úgy érzed, hogy párod nem boldog, csak nem akarja megemlíteni, hozd fel te magad az ügyet, és ne hagyd elsikkadni!

Megváltozik az élete

A félrelépés kiváltó oka sajnos a férfi életében bekövetkező jelentős pozitív változás is lehet. Egy előléptetés ugyanis felerősítheti benne azt az érzést, hogy nem csupán a munkahelyén, de a magánéletében is ideje lenne valamiféle előrelépésnek vagy legalábbis változásnak. Persze nem feltétlenül csak az előléptetés idézheti elő ezt, egy drasztikusabb fogyás is új nő mellé sodorhatja a férfit, hiszen megeshet, hogy frissen visszaszerzett sármját szeretné másokon is kipróbálni.

Ahhoz, hogy ez a te pároddal ne történjen meg, figyelj ezekre a változásokra, és igyekezz minél jobban elismerni az eredményeit. Éreztesd partnereddel, hogy mennyire büszke vagy az elért eredményeire, ezáltal elkerülheted, hogy azt higgye, nálad akár jobb barátnőt is találhatna. Ugyanakkor a külsejét illető változások akár előjelnek is tekinthetőek, hiszen arra utalnak, hogy kevésnek találja azt az elismerést, amit tőled kap. A fogyással és az új ingeivel elsősorban téged próbál újra meghódítani, és csak akkor fordul más nők felé, ha te így sem kedveskedsz neki elismerő szavakkal.

Ezt is szeretjük