4 végzetes női hiba a szerelemben
A párkapcsolatodba kerülhet
Légy őszinte magadhoz: vedd észre hibáidat még időben, és változtass, hogy ne vezessenek szakításhoz!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Létezik az a bizonyos rettegett szakítós mondat: - Nem a te hibád, egyedül miattam nem működik. Amilyen gyakran kapják ezt a nők hidegzuhanyként a lángoló szerelem nyakába, olyan ritkán hangzik el mindkét fél részéről egy hosszú párkapcsolat végén.

Pedig előfordul, hogy a nő hibázik, ami végül ahhoz vezet, hogy a pasi kimondja a mindent eldöntő nemet. Hasonló helyzetben pedig nem az a legjobb, amit tehetsz, hogy utólagos felülvizsgálattal szemétnek kiáltod ki egykori szerelmedet, hiszen már régen rossz volt minden, és minden bizonnyal az ő hibájából. Ha nem is kellemes érzés, érdemes - még mielőtt végleg tönkremenne a kapcsolat - számba venni saját hibáidat, melyeken, ha változtatsz, elérheted, hogy ne jussatok el a szakításig.

Sürgős elköteleződés

A tipikus női hibák közül, ami a legkorábban szokott jelentkezni a párkapcsolatok során, az a férfi komoly kapcsolat felé hajszolása. Nem arról van szó, hogy párod szemében nem te lennél az igazi, de a legtöbb pasi ezt együttéléssel, gyűrű nélkül is el tudja képzelni. Ha egyszer kimondják az igent, azt valóban átgondoltan szeretnék megtenni, korántsem biztos tehát, hogy az első évfordulón azért nem találsz gyűrűt a pezsgőspohár alján, mert az a kényelmes pasi soha nem akar oltár elé vinni.

Ha nyomást gyakorolsz partneredre, és minden alkalmat megragadsz arra, hogy felhívd figyelmét a kezeden éktelenkedő gyűrűhiányra, könnyen lehet, hogy akkor is felébreszted benne az elköteleződéstől való félelmet, ha korábban meg sem fordult a fejében.

Ha hagyod, hogy a dolgok a maguk ritmusában történjenek, a házasság előtti évek ugyanolyan élvezetesek lehetnek, mint az, ami majd az esküvő után vár rátok. Ne akard siettetni a dolgokat, mert, ha csak eljegyzésről és gyerekekről fantáziálsz, előfordulhat, hogy a jövőbeli apa inkább menekülőre fogja.

Féltékenység - a zöldszemű szörny

Ha párod rendszerint gyanús találkozókra jár, vagy feltűnően közeli viszonyt ápol néhány nővel, természetes, hogy a végére szeretnél járni. Nem kell szemellenzőt viselned a párkapcsolatban, de néhány alapvető magánéleti szabályt érdemes betartanod. A bizalom rendkívül fontos, enélkül nem várhatod el, hogy kapcsolatod zökkenőmentesen működjön. Ha te szeretnéd, hogy párod tiszteletben tartsa e-mail fiókodat és telefonodat, te is tartozol neki annyival, hogy nem veszel észre minden egyes új tételt a telefonkönyvében.

El tudunk képzelni olyan helyzetet, amikor bocsánatos bűn a nyomozás, de ez csak akkor fordulhat elő, ha egyértelműen egy harmadik van a dologban, de a pasi makacsul tagadja. Addig azonban próbáld megállni a kísértést, és ne rejts nyomkövetőt az ingzsebébe, ha egy nővel lesz tárgyalása, de lehetőleg szóban se fakadj ki, hogy nagyon reméled, hogy munkán kívül nem lesz semmi más közöttük.

Ha ugyanis állandóan partnered nyomában jársz, és még a kirakati bábura is féltékeny leszel, ha párod megdicséri a bemutatott fehérnemű-kollekciót, hosszútávon te magad kergetheted félrelépésbe. Ha nem teremtesz feleslegesen kínos-feszült helyzeteket, hidd el, te leszel az, akivel elsősorban megpróbálja jól érezni magát, és nem keres más nőket.

Utolsó a sorban

A párkapcsolat elején elválaszthatatlanok voltatok, de idővel más dolgok is fontossá váltak? Természetes, hogy a kezdeti, lángoló szenvedély idővel alábbhagy, és a napi kötelességek is egyre nagyobb súlyt kapnak. Míg eleinte arra nehéz figyelni, hogy a munkádat is teljesítsd amellett, hogy együtt vagytok, az idő előrehaladtával arra kell odafigyelned, hogy partneredre is fordíts elegendő időt.

Ha lassan minden más fontosabb lesz, mint a párkapcsolatod, nem csoda, ha annak ellenére eltávolodtok egymástól, hogy együtt éltek.

Amennyiben még otthon is a munkáddal foglalkozol, önmagában az is rombolóan hathat a magánéletetekre, ha azonban épp a hozzád legközelebb álló ember kerül a sor végére, mondván, hogy úgyis állandóan együtt vagytok, az a legrosszabb, amit tehetsz.

Lehet, hogy a barátaiddal ritkábban találkozol, mint partnereddel, de ne csak az ő problémáikkal kapcsolatban legyél megértő: a pasidra is szánj időt! Az intim együttlétekre akkor is szükség van, ha egy lakásban éltek, hiszen, ha megfeledkezel erről, az szexuális életeteket is romba döntheti, ami pedig végleg véget vethet a kapcsolatnak.

Az alárendelt szerep nem megoldás

Egy párkapcsolat nem akkor működik jól, ha soha nem veszekedtek. Konfliktusok ugyanis ebben az esetben is vannak, csak éppen nem mered bevallani párodnak, ha valami zavar benne, mert annyira félsz, hogy elveszítheted. Ezzel a hibával azonban pont azt érheted el, amit görcsösen igyekeztél elkerülni, ugyanis a pasi nem egy készséges szobalányt szeretne otthonra, hanem partnert.

Ha tehát mindig csak az ő véleményét tartod szem előtt, az legalább annyira káros lehet, mint az, ha megfeledkezel róla, és a sor végére helyezed. Merj nemet mondani, ha valamivel nem értesz egyet: ne hidd, hogy ez azt jelenti, hogy meg akarod változtatni partnered, ami szintén rossz egy párkapcsolatban.

Amennyiben bizonyos elvárásaidhoz ragaszkodsz, az csak azt jelenti, hogy hajlandó vagy együtt csiszolódni vele, amit, ha nem tesztek meg, elmérgesedő feszültségekhez vezethet. Ha ugyanis nem mondod el neki, mi az, ami idegesít benne, idővel tudat alatt fordulsz majd ellene, ez a szurkálódás pedig ahhoz vezethet, amit meg akartál előzni: állandó, kapcsolatromboló vitákhoz.

Ezt is szeretjük