4 ok, ami visszatartja a férfit a hosszú kapcsolattól

Ha választottad nem hajlandó elköteleződni, derítsd ki, mi áll a háttérben.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy ideje randizol valakivel, és, bár jól érzitek magatokat együtt, úgy sejted, nem számíthatsz hosszútávon a pasira, mert gyakran kifelé kacsintgat, vagy épp nem tudtok együtt tervezni?

Minden férfinak megvannak a saját indokai, melyek visszatartják az elköteleződéstől. Van, aki fél, míg mások élvezik a kötetlen játékot, melyet a másikkal játszanak.

Ezért, ha több hónapja vagytok együtt, de még mindig nem egészen felvállaltan, és téged zavar ez a helyzet, érdemes beszélnetek a problémáról, illetve megfontolnod, hogy mennyi időt adsz még arra, hogy valódi kapcsolat legyen a kötetlen együttlétből.

Nem az igazival van együtt

Annál is inkább, mert, ha a férfi nem gondolja komolyan veled, annak leggyakrabban az az oka, hogy a szíve mélyén úgy érzi, nem te vagy számára az igazi, vagy épp a kapcsolatotok nem úgy alakul, ahogyan elképzelte. Talán te is számos példát láthattál arra, hogy a legnagyobb nőcsábász is megállapodott egy nő mellett, és nem kérdőjelezte meg a kapcsolat létjogosultságát. Mindenkinek joga van ahhoz, hogy a számára legkielégítőbb kapcsolatban éljen, és számodra is létezik olyan ember, aki hosszútávon és felvállaltan veled akar lenni.

Múltbéli sérülések

Az előbbi esetnél ritkábban, de előfordul, hogy, bár a férfi a megfelelő partnerrel van, mégis óvatos az elköteleződéssel, mert visszatartja a sérüléstől való félelem.

Ennek hátterében múltbeli kudarcok is állhatnak, ezért erősebb a félelem az újabb sérüléstől. A férfi sem könnyen adja oda a szívét, ha kockázatosnak érzi, és attól tart, könnyen összetörhet. Ezért sokaknak időre van szükségük ahhoz, hogy meghozzák a döntést.

A szabadság elvesztése

Az indokok között van a szabadság elvesztésétől való félelem is. Ez nemcsak azt jelenti, hogy már nem tarthat számot más nők érdeklődésére, hanem egyéb lehetőségektől is megfosztva érezheti magát, melyek egyedülállóként előtte álltak. Ez több olyan ember problémája is, aki sokáig élt egyedül. Bár kevés kivétellel majdnem mindenkinek a legfőbb igénye, hogy megossza az életét egy másik emberrel, ez lemondásokkal is járhat, melyeket főleg azok élnek meg érzékenyebben, akik sokáig voltak egyedül, és kialakították a saját rutinjukat.

Ilyenkor nem annyira gördülékeny közös nevezőre hozni a két fél igényeit, mert az embernek kevesebb ideje juthat magára, a hobbijaira vagy akár a barátaira. Fontos számára, hogy akkor is a saját életét élhesse, miközben megosztja azt veled. Ha ez megtörténik, és nem érzi bilincsben magát, könnyebben rászánja magát az elköteleződésre is.

Kötődési problémák

Előfordulhat, hogy komolyabb érzelmi és kötődési problémák állnak annak hátterében, hogy a férfi nem hajlandó elköteleződni. Lehet, hogy a kora gyerekkori szülő-gyerek viszonyban gyökereznek a problémák, és nem kizárt, hogy enyhébb vagy súlyosabb viselkedészavar áll a háttérben.

Ennek azonban más tünetei is megnyilvánulnak a férfi viselkedésében, és gyanút keltő lehet, ha a korábbi életére sem voltak jellemzők a hosszabb, elkötelezett kapcsolatok. Ebben az esetben érdemes szakember, esetleg párkapcsolati tanácsadó segítségét kérni.

Szerinted mennyi idő után nevezhető párkapcsolatnak az együttlét?

Ezt is szeretjük