4 jel, hogy a pasi soha nem vesz el feleségül
Ahhoz, hogy elszánja magát a nősülésre, sok embernek időre van szüksége, ám akad, akinél sosem jön el a megfelelő pillanat.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár minden tévhit ellenére általában a férfiak életében is eljön az a pillanat, amikor oltár elé szeretnének állni, van, aki nem ért egyet a házasság intézményével. Sőt, akadnak olyanok is, akik egyenesen ellenzik valamilyen kellemetlen múltbéli tapasztalat miatt, illetve azért, mert a saját szüleik esetében rosszul sült el a dolog. Ez persze nem jelenti azt, hogy ők ne vennék komolyan a párkapcsolatot, nem árt azonban, ha tisztán látsz, és fel tudod mérni, ha párod soha nem szeretne oltár elé vinni.

Túl sok éve ígéri

Rengetegszer szóba került már közöttetek a házasság, sőt, néha egész komolyan el is mélyedtetek a témában, ám érdemi lépés nem történt? Ha a férfi hajlandó beszélni a dologról, az önmagában jó jel lehet, feltéve, ha nem évek óta hasonló forgatókönyv szerint zajlanak a dolgok. Amennyiben ugyanis az ígérgetés fázisa nagyjából hét éve tart, a tapasztalatok szerint igen csekély esély van arra, hogy valósággá váljon az a bizonyos eskü.

Ezzel a módszerrel a férfi csupán csak az időt próbálja húzni, hiszen talán ő is azt hiszi, hogy csak még egy kicsire van szüksége ahhoz, hogy elszánja magát a döntő lépésre. De hasonló körülmények között ez könnyen lehet, hogy soha nem fog megtörténni. Ugyanezt erősíti meg az is, ha annak ellenére, hogy közöttetek beszédtéma ez a dolog, a barátok és főleg a család előtt szinte tabunak számít, és soha nem eshet szó fehér ruhákról és eljegyzési gyűrűről.

Még a gondolatától is irtózik

Ha kedvesed szívesen beszél jövőbeli közös életetekről, ám az esküvőt soha nem említi, sőt, ha szóba kerül, megpróbál kibúvót találni a válasz elől, akkor ez sajnos arra utalhat, hogy nem akar elvenni. Ennek ellenére a szerelme és a hűsége sziklaszilárd lábakon állhat, egyszerűen csak a házasság intézménye felől vannak kétségei.

Finoman megpróbálhatsz tapogatózni, hogy kiderítsd, milyen okok állhatnak az idegenkedés mögött: beszélj vele a szülei házasságáról vagy az előző kapcsolatairól. Amennyiben kiderül, hogy egy régi szerelmi csalódás vagy a szülei rosszul sikerült házassága tartja vissza a fogadalomtól, megkísérelheted begyógyítani a sebeit, netán felvetheted, hogy kérjétek közösen szakember segítségét, de nem biztos, hogy ez változtat az álláspontján. Amennyiben a házasság számodra sem létkérdés, boldog párkapcsolatban élhettek, de, ha nem tudod elfogadni, hogy soha nem akarja kimondani az igent, könnyen lehet, hogy ezt a kapcsolatotok is megsínyli.

Figyeld a barátait!

Az emberek általában hasonló gondolkodású barátokkal veszik körül magukat: éppúgy igaz ez a férfiakra, mint a nőkre. Ha tehát szeretnél tájékozódni a pasi terveit illetően, abból is következtethetsz, hogy a barátai hogyan viszonyulnak a házasság intézményéhez. Amennyiben semmi különös ellenérzést nem tapasztalsz, csak éppen egyikük sem házas még, az önmagában nem jelenti azt, hogy ne lenne okod a reményre.

De, ha annak ellenére, hogy már mindannyian jócskán benne vannak a korban, sokkal inkább az egyetemi éveken és a bulikon nosztalgiáznak, a házasság pedig csak negatív jelzőket kaphat a szájukból, az nem jó jel. Hasonló esetben elég nagy a valószínűsége annak, hogy párod mellett soha nem leszel menyasszony. Kivételek persze mindig vannak, így, ha kitartó és elég ügyes vagy - odafigyelve arra, hogy nehogy túlzásba vidd a dolgot -, akkor lehet, hogy sikerül eltérítened kedvesedet az általános vélekedéstől.

Túlságosan modern

Nem jelent sok jót az sem, ha párod folyamatosan azt hangoztatja, hogy a mai világban már felesleges a házasság, és csak a baj van vele. További gyanúra adhat okot, ha a hűséget sem tartja elsődleges fontosságúnak egy kapcsolatban, és kimondatlanul is úgy érzed, hogy neki bizony még egy-két félrelépés is belefér a dologba. Ebben az esetben nem árt, ha a szokásosnál egy kicsivel óvatosabb vagy, hiszen, aki úgy véli, hogy egy botlás még nem a világvége, az valószínűleg nem csupán másoknál, de a saját kapcsolatában is így gondolja.

Éppen ezért, ha párod gyakran áll elő azzal, hogy az esküvő felesleges, és megpróbálhatnátok lazábban felfogni a kapcsolatot, akkor lehet, hogy nem a gyűrűről alkotott nézeteidet kellene átgondolnod. Inkább azt mérlegeld, hogy valóban ő-e az, aki mellett boldog tudnál lenni, vagy érdemesebb lenne olyan pasi után nézned, aki némileg másképp vélekedik a hűségről és a házasságról.

Ezt is szeretjük