4 jel, ami közelgő a szakítást jelez
Nem is sejtetted, hogy vége lesz? Pedig általában a szerelem már súlyos sebeket szenvedett, mire ez a lépés megtörténik: vedd észre időben!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szakítás nem kellemes annak sem, aki kimondja, de főleg annak a félnek nehéz, aki nem akarta még, hogy a kapcsolat véget érjen. Ugyanakkor az nem igaz, hogy a csapás bármikor érkezhet derült égből, hiszen a harmonikus szerelemnek nyilván nem akar véget vetni senki. Az valóság inkább az, hogy sokszor nem akarja észrevenni valaki, hogy nagy a baj, hiszen tudat alatt úgy kezeli a helyzetet, hogy amit nem vesz figyelembe, az nincs is.

Pedig a probléma annál könnyebben elmérgesedik, minél kevésbé vesznek tudomást róla, ez pedig szakításhoz vezethet. Ha azonban korábban nem is, de a végső elválást előrevetítő apró jelekre felfigyelsz, még mindig van időd szembenézni a bajjal, és pozitív megoldást keresni - vagy legalább felkészülhetsz a következményekre.

Túl sok elfoglaltság

Hétvégén nem ér rá, mert a munkatársaival megy fallabdázni, hétköznap pedig muszáj túlórázni? Elfoglaltabb időszaka mindenkinek lehet, de ha a programok kínosan úgy alakulnak, hogy minden közös tervedet keresztbe húzzák, ne légy túl naiv.

Ha szinte sosincs rád ideje a párodnak, és ezért még bocsánatot sem kér, látványosan nem igyekszik kompenzálni, legfeljebb csak egy bűntudatos pillantást kapsz, könnyen lehet, hogy ő maga nem szeretne együtt lenni veled. Talán az állandó feszültség ránehezedett a közös pillanatokra is, és mindig csak szemrehányást kapott a pasi: ha van valami megoldatlan probléma, meglehet, még nem késő egy komoly beszélgetést kezdeményezned. Ha erre szakít időt, még van remény.

Csak te keresed

Figyelmeztető jel lehet az is, ha az utóbbi időben csak te érdeklődsz a párod után telefonon, amikor távol vagytok egymástól, míg korábban ő is ugyanolyan lelkes volt. Még rosszabb, ha nemcsak egyoldalú a tárcsázás, de egyre többször nem hallja meg állítólag a telefon csörgését, vélhetőleg azért, mert semmi kedve beszámolni arról, hogy mit ebédelt, és mit csinál éppen.

Ami korábban kellemes pillanat volt, az a szakítást fontolgató fél számára egyik pillanatról a másikra válhat idegesítővé: ebben az esetben ez pedig éppen a törődés, a tény, hogy gondolsz rá. Persze az sem megoldás, ha te is némán hagyod a telefont, és hagyod, hogy szépen lassan eltávolodjatok, ám az őszinte kérdésedre talán elárulja párod, hogy mi vezethetett idáig, és nem a búcsúmondat lesz hozzád a következő szava.

Megtörtént a szakítás?

Ha ebben a nehéz helyzetben is uralni szeretnéd az eseményeket, nézd meg videónkat! A szakítás fájdalmas esemény, ami együtt jár némi gyásszal, de mindezt megkönnyítheti, ha tudatosan próbálod túltenni magad az eseményeken.

A barátai furcsán viselkednek

Ha a partnered úgy gondolja, lehet, hogy a kapcsolatotokban számára már kevesebb a jó pillanat, mint a rossz, azt pár barátjával is biztosan megosztja. Amennyiben ez az állás, és talán már a szakítás is megfordult a fejében, ahelyett, hogy homokba dugott fejjel menekülnél a probléma elől, vedd szemügyre a barátait. Ha az utóbbi időben furcsák veled - ez lehet távolságtartó viselkedés is, vagy hirtelen feltámadt, látszólag ok nélküli szánalom, hiszen már előre sajnálnak a várható szakítás miatt - légy résen.

Ha te is tudod, hogy a kapcsolatotok már nem a régi, talán a probléma okát is megtalálod, és felmérheted, hogy van-e még esély a közös javításra, vagy valóban el kell válnotok. Amennyiben azonban számodra minden szép és jó, a párodtól kérj segítséget! Hiszen, ha másokkal beszélt a problémájáról, talán tőled is csak egy bátorító szóra van szüksége, és szívesen megnyílik.

Túl sok a hazugság

Mindközül talán a legszerencsétlenebb előjel az lehet, ha egyszer csak hazugságokra bukkansz. Kiderül, hogy szombaton nem is a barátaival találkozott, ahogy állította, hanem a volt barátnőjével, előzőleg pedig nem a szüleit látogatta meg, hanem elhagyta a várost - de nem feltétlenül csak alibiként fordulhatnak elő.

Együtt a bánat és a feldolgozás útján a februári Femina Klubban!

Szily Nóra vendége ezúttal Singer Magdolna gyásztanácsadó lesz, akivel azokra a nehéz kérdésekre keresik a válaszokat, melyek a gyászolót és a távozót egyaránt segítik abban, hogy békére leljenek. Hogyan birkózhat meg az itt maradó a hiányérzettel, a bűntudattal és a fájdalommal? Fel lehet-e készülni szeretteink halálára? Meddig tart a gyász? Többek között ezekre is választ kapunk majd.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, kattints ide a vásárlásért!

Időpont: 2022. február 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Amennyiben kifejezetten a magánéleteteket érintően egyre több ferdítést találsz, amivel azt kívánja elfedni a párod, hogy bizony fokozatosan nő a távolság köztetek, jobb, ha még azelőtt próbálsz tenni ellene, mielőtt túl késő lenne. Hiszen amikor már alig van őszinte mondata hozzád, nagy az esély arra, hogy a következő igaz szava az lesz, amivel közli: szerinte már nincs értelme a kapcsolatotoknak.

Ezt is szeretjük