4 dolog, ami örökre véget vet a barátságnak - Ne tedd meg őket!

A barátság időt és nagy távolságot is kibírhat, de van néhány ok, ami miatt visszafordíthatatlanul megszakad.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ahogy a kislányok körében népszerű mondás is tartja, ha egy barátság megszakad, nem lehet anélkül újra összekötni, hogy csomó ne maradna rajta. A romboló veszélyek azonban nem csak a gyerekek fiatal, bizonytalan kapcsolatait fenyegetik, de ha a barátság az idő próbáját kiállja, később is érdemes vigyázni rá, hogy megmaradjon.

Van ugyanis néhány főbenjáró hiba, ami könnyen véget vethet még egy a gyerekkorba is visszanyúló különleges kapcsolatnak. Most eláruljuk, melyek ezek a tipikus tabuk.

A másik pasiját lenyúlni

A legveszélyesebb dolog, ami két nő közé állhat, az nem más, mint a férfi. A barátságnak ugyanis végérvényesen és megbocsáthatatlanul szinte csak az vethet véget, ha valaki nemcsak, hogy szemet vet rá, de elhódítja a másik pasiját.

Bár az változó, hogy egyesek csak az aktuálisat vagy minden volt partnert tabunak tartanak-e, mindenestre jobb óvatosnak lenni, amennyiben hasonló ingoványos terepre evezel. Igaz, egy évekkel ezelőtti ex miatt valószínűleg nem ér véget azonnal a barátságotok, főleg, ha a romantikus fejleményeket egy őszinte beszélgetés előzi meg, egymás aktuális párját jobb lehagyni a pasilistáról.

Hiszen érthető, hogy aki elveszíti a szerelmét egy nem éppen tisztességes baráti húzás miatt, az nem feltétlenül nyitott a mentegetőzésre. Azonban egy hasonló, zavaros körülmények között szövődő szerelem kérdéses, hogy megéri-e az árát: egy igaz barátot.

Féltékenység miatti alaptalan vádak

Nem biztos, hogy valóságos veszélybe kell kerülnie ahhoz a pasinak, hogy a barátság véget érjen miatta. Elég, ha a barátnő, akinek a párjáról van szó, kórosan féltékeny a másikra, és a legártatlanabb helyzetekben is viharfelhőket lát gyülekezni a kapcsolata felett. Hasonló helyzetben, ha csak a legjobb barátnőd rápillant a pasidra, és a szemed máris villámokat szór, megeshet, hogy rövid úton arra az elhatározásra jut, hogy jobb, ha inkább távol tartja magát mindkettőtöktől. Ez azonban eltávolodáshoz, majd a barátság végéhez vezethet.

Sorozatos hazugságok

A barátságban az a szép, hogy az embert a hibáival együtt fogadja el a másik. Azonban a baráti kapcsolatnak is vannak határai: bár az a veszély nem fenyeget, hogy a hazugság megcsalást takar, a sorozatos füllentés azonban kikezdheti azt a bizonyos aranyfonalat. A legjobb barát ugyanis az, akivel szemben mindenben őszinte lehetsz, ezért cserébe azonban elvárja a másik fél, hogy még a szégyenletes apró részletekről is pontosan informálva legyen.

Ha tehát már megint belekeveredtél egy egyéjszakás kalandba, és igencsak bánod, mert valójában valami komolyabbat keresnél, a barátnőd nem elégszik meg annyival, hogy azt meséled: nem élvezted a bulit, ezért korán hazamentél. Úgyis sejteni fogja, ha titkolsz valamit, és ha kiderül, hogy sorozatosan ferdíted előtte az igazságot, azt hiheti, hogy nem bízol benne. Amennyiben pedig döntő túlsúlyba kerülnek a füllentések az őszinte beszélgetésekkel szemben, az akár a barátságotokat is megkérdőjelezheti.

Elhanyagolva

Ha rég nem volt partnered, majd egyszer csak rád talál a nagy szerelem, természetes, hogy minél több időt szeretnél vele tölteni. Azonban a baráti kapcsolatokat is ápolni kell, ha szeretnéd őket megőrizni: amennyiben újdonsült párod miatt tartósan eltávolodsz a többi, számodra kedves embertől, az akár egy régi barátságnak is véget vethet.

Persze amikor rádöbbensz, hogy mit hagytál veszni, még jó eséllyel felélesztheted a régi kapcsolatot, de könnyen lehet, hogy egy kis tüske marad a barátnődben - különösen, ha ő csak rád számíthatott volna, amikor te eltűntél.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Ez nem azt jelenti, hogy hiába csak egy napja találtatok egymásra újdonsült pároddal, a heti négy csajos találkozót akkor is meg kell tartani - egy ideig háttérbe szorulhat a barátság, de ha nem akarod elveszíteni, hosszabb távon érdemes arra ügyelned, hogy a barátnőidre is szakíts időt.

Ezt is szeretjük