4 dolog, ami nélkül nem lesz boldog a párkapcsolatod
Vannak bizonyos íratlan szabályok, amelyek elengedhetetlenek a boldog párkapcsolathoz.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szerelem - minden hiedelemmel ellentétben - nem sorsszerű, sokkal inkább megfelelő viselkedés kérdése, és persze a másik megértésének függvénye is. De vajon mit tud az, aki akár életre szóló társviszonyt is képes kialakítani? És miért jön össze nehezen másnak még a laza flört is? Most megtudhatod, hogyan érdemes irányítani a párkapcsolataidat.

Soha ne feledd, valójában nem a másik feledet keresed, hiszen ez azt feltételezné, hogy te nem vagy egész. Képzeld csak el, mintha két féllábú próbálna egymásba kapaszkodva járni. Érdekes próbálkozás, de nagy esés lehet a vége.

Nyerd meg a férfit!

A bizalom talán a legfontosabb kulcsszó. Hiszen ha a korábbi tapasztalataid miatt óvatos, gyanakvó, netán csalódott vagy, képtelen leszel bensőséges viszonyt kialakítani a pároddal. Folyton lesben állsz, és azt figyeled, mikor igazolódik be a gyanúd? Ezt bizony a kiszemelt férfiú is észreveszi.

Úgy kezdj bele minden kapcsolatba, mintha az az első lenne az életedben. Mindenkinek jár egy esély, és lehet, hogy épp ő az a bizonyos nagy Ő.
Amennyiben gondjaid akadnak mindezzel, két kérdést tehetsz fel: miért vonzom azokat a férfiakat, akik csak kihasználnak engem? Illetve: miért nem tudok hinni a férfiaknak?

Mindkét választ megkaphatod családállítás segítségével. Ez a módszer felszínre hozza ugyanis azokat a tudattalan összefüggéseket, családi mintákat, hitmondatokat, amelyek esetleg megakadályoznak téged egy párkapcsolat őszinte megélésében. De megmutatja persze azt is, vajon miért éppen az adott férfit szúrtad ki magadnak, nem volt-e a kiválasztásodnak valamilyen rejtett haszna.

Képes vagy arra, hogy igazi társ legyél?

A boldog párkapcsolat két ember egyenrangú szövetsége. Így ha a férfi anyját alakítod, netán a gyerekét, ingoványos alapokra építkezel. A párod soha nem tudja megadni neked azt, amit nem kaptál meg a gyerekkorodban, és te sem tudod pótolni, helyettesíteni neki a szülői szeretetet.

Akkor jársz jó úton, ha nő vagy mellette, méghozzá olyan nő, aki elfogadja magát, és önmagáért szereti a kiválasztott társát. Ne várj el olyat, amit a másik nem képes teljesíteni. És ne vállald be azt sem, ami nem a te feladatod.

Ne add fel az önállóságod!

Ez talán a leggyakoribb hibalehetőség. Az igazi párkapcsolatban nem kell leépítened mindazt, ami korábban fontos volt neked. Az összehangolódás nem azt jelenti, hogy húzol egy vonalat, majd elkezded a másik életét élni. Tartsd meg a barátaidat, és szakíts időt azokra a külön, önálló elfoglaltságokra - torna, fodrász, nyelviskola -, amelyek fontosak neked. Ezektől is vagy te, éppen te. Ezekkel együtt szeretett beléd a párod. Ha mindent odadobsz a kapcsolat kedvéért, hirtelen kiszolgáltatottá válhatsz. És az a legfurcsább, hogy ez a kéretlen önfeláldozás a pasi számára is terhes.

Soha ne menj bele olyan párkapcsolatba, amelynek feltételei vannak. Ugye lemondasz a dohányzásról, viselj miniszoknyát és körömcipőt farmer meg tornacipő helyett - az ilyen és hasonló elvárásoknak látszólag könnyű megfelelni, de mindig nagyon nagy áruk van. Gyorsan elillan a szerelem, ha beáldozod érte önmagadat.

Te is irányítasz

Mindig tudd, hogy mit szeretnél. Képviseld, azaz fejezd is ki ezt. Ne a másiktól várd el, hogy mindent megoldjon, tegyél hozzá te is valamit. Higgyél abban, hogy a dolgok nem csupán megtörténnek veled, bátor döntésekkel képes vagy befolyásolni az életed legfontosabb történeteit.

Ez egyébként a változás, változtatás alapja. Vagy másoknak megfelelve, hozzájuk maximálisan alkalmazkodva töltöd az idődet, vagy a magad örömére, mondhatni boldogan. Utóbbihoz nem kell más, mint csipetnyi önbizalom, határozott érdekképviselet. Nem önzőségről van szó, csupán reális helyzetfelismerésről. Ez az ember ennyit ér nekem. Látod, nem is olyan bonyolult.

Ezt is szeretjük