4 tabu a szexben, ha hosszú távú kapcsolatot akarsz
Ha az ágyadat nem csak alvásra akarod használni, kerüld el ezeket a szokásokat.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Míg a kapcsolat elején gyakran a vágy szinte automatikusan működteti a szexet, és még nem jelennek meg vagy nem érhetők tetten azok a problémák, melyek a későbbiekben akár alá is áshatják az intimitást.

Íme, a leggyakoribb viselkedések, melyeket kerülj el, ha hosszú távon is biztosítani szeretnéd a felvillanyozó együttléteket.

Csak rá vársz

Sok nő hajlamos elkövetni azt a hibát, hogy a kezdeményezéstől a beteljesülésig szinte minden felelősséget a férfira hárít - amit a férfi gyakran el is fogad. Ám ezzel gyakran együtt jár, hogy gondolatolvasónak tekintik a másik embert, akinek kapásból tudnia kell, hogy mivel tehet a párja kedvére. A férfiak pedig valóban magukat hibáztatják, ha nem úgy alakulnak a dolgok, ahogyan eltervezték. Azonban mindkettőtök dolgát megkönnyítheted, ha kifejezed, hogy mit szeretnél. Ezért fontos a pozitív visszajelzés, a reakciók, olykor pedig az irányítás is.

Kritikus szemlélet

A túlzott kritika könnyen alááshatja a vágyat és az örömet. Mivel a férfiak gyakran épp oly sérülékenyek és aggódók tudnak lenni, mint a nők, fontos, hogy inkább arra fókuszálj, ami jó, és ne az esetleges hibákon őrlődj. Ne a negatívumokat hangoztasd, mert ezzel könnyen alááshatod mindkettőtök kezdeményezőkedvét.

Hasonlóan ártalmas lehet azonban a túlzott önkritika is. Gyakran az blokkolja le a nőket, hogy elégedetlenek a testükkel, de az aggodalmak általában túlzók. Ha nem érzed magad jól a bőrödben, érdemes végiggondolnod, hogy mit tehetsz meg azért, hogy jobb legyen. A régi bölcsesség szerint, amin változtathatsz, azon változtass, amin pedig nem, azt próbáld minél inkább elfogadni, hiszen senki sem tökéletes.

Csak a kitaposott ösvény

A kísérletezőkedv hiánya könnyen a rutinba sodorhatja az együttléteket, de akár a kapcsolat szorosabbra fűzésének is akadálya lehet, ha a bizalom hiánya vagy önértékelési probléma áll mögötte. Persze, nincs semmi baj az állandósággal vagy azzal, ha valakinek vannak kedvenc és jól bevett rutinjai, viszont az újdonságok révén is sokat lehet tanulni és tapasztalni egymásból. Ez nem azt jelenti, hogy számodra extrémnek tűnő dolgokat is ki kellene próbálnod, de a változatosság minden fronton jót tehet a kapcsolatnak.

Megsértődsz, ha nincs kedve

A hosszú kapcsolatokban gyakori, hogy a szexuális vágy eltérő módon alakul a két félnél. Amikor az egyik vérforraló hangulatban van, a másik inkább aludna. Elterjedt nézet, hogy a férfiaknak nagyobb a szexuális étvágyuk, mint a nőknek, ám ez egyénenként eltérő, és sok tényezőtől függ. A stressz, a teljesítményszorongás, az anyagi gondok, de a kimerültség is olyan körülmények lehetnek, ami miatt a férfi inkább álomra hajtja a fejét.

Ha ez néhányszor előfordul, nem kell mindjárt arra gondolnod, hogy már nem kíván, vagy nem vagy számára vonzó. Fontos, hogy megértő légy, és ne hagyd meginogni a párodba vetett bizalmadat. Ha hosszabb távon áll fenn a probléma, az még mindig beleférhet a kapcsolat ritmusába, de nem kizárt, hogy érdemes szakemberhez fordulnotok, mert pszichológiai problémák, például depresszió is állhat a háttérben.

Ezt is szeretjük