4 jel, hogy a pasi szakítani akar
Vedd észre, ha már nem szeret!
Figyelj az intő jelekre, mielőtt ugyanis párod kimondaná a végszót, még lehet egy utolsó esélyed a megoldásra.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szakításkor sok nő érzi úgy, derült égből érkezett a vég, és éppen ezért nem akarja elhinni, hogy nincs esély a folytatásra, és valóban vége a szerelemnek. Pedig semmi nem egyik pillanatról a másikra megy tönkre: annak a jelei, hogy a kapcsolat a szakítás szélére sodródott, már korábban megfigyelhetőek, legfeljebb csak nem akarod észrevenni őket.

Ha azonban nagy a baj, nem az a lényeg, hogy mások szerint mennyire vagytok tökéletes pár, hanem az, hogy ti szembe mertek-e nézni a problémákkal akár azon az áron is, hogy időnként csillárremegtető vitákra kerülhet sor. Amennyiben szakításközelben vagytok, jobb, ha nyitva tartod a szemed, így ugyanis még van esélyed arra, hogy újra fellobbantsd a szerelem haldokló lángját.

Már vita sincs

A párkapcsolati problémák legjobb jelzője a vita. Ha nem akartok szembenézni a valósággal, akkor is nehéz titkolni, ha valami nincs rendben, előbb-utóbb ugyanis azt veheted észre, hogy olyan apró dolgok is idegesítik a párodat viselkedésedben, melyeket korábban kifejezetten bájosnak talált. De, ha indulás előtt fél perccel jössz rá, hogy muszáj másik nadrágot venned, és a pasid már le sem áll vitázni, csak becsapja az ajtót, és elviharzik, akkor már nagyobb a baj.

Egy dühös férfi cseppet sem kellemes társ, az indulat azonban még arról árulkodik, hogy párod foglalkozik veled, és, ha bosszantod is, szeretne melletted maradni, illetve esélyt adni arra, hogy megoldjátok a problémát. Ha azonban már nem is idegeskedik, valószínűleg egy újabb fázisba lépett, és az is felmerülhetett benne, hogy jobb lenne, ha nem folytatnátok a kapcsolatot.

A legjobb, amit tehetsz, ha minél hamarabb megpróbálsz egy komoly beszélgetést kezdeményezni, mielőtt a férfi megragadja az alkalmat, hogy kimondja a végszót: ha átmenetileg el is múlt egykor lángoló szerelme, talán még megmentheted a kapcsolatot, ha megkeresed a probléma kiváltó okát.

Nem akar szexelni

Ha egyszer-kétszer a pasid fáradtságra hivatkozva inkább csak alvásra használná az ágyat, nem kell rögtön rosszra gondolnod. De amennyiben hiába csábítod, rendszeresen nemet mond közeledésedre, és akár a leghiányosabb, szexre csábító bugyidban is mellébújhatsz anélkül, hogy kísértésbe esne, ideje szabadjára engedned gyanakvó fantáziádat. Egy pasi ugyanis akkor mond nemet következetesen a szexre, ha más nő is van az életében, vagy, ha annyira elmúlt a szerelem, hogy emiatt nem kívánja a partnerét.

Ha el akarod kerülni, hogy a következő alkalommal, amikor legütősebb szextrükkjeiddel próbálod megkörnyékezni partnered, ne csak a szex témát, de az egész kapcsolatot rövidre zárja, járj utána, hogy miért utasít el mostanában!

Szedd össze a bátorságodat, és kérdezz rá a dologra: lehet, hogy valamilyen rajtad kívül álló ok áll érdektelensége hátterében, de az is elképzelhető, hogy szembesülnöd kell az igazsággal, hogy bizony párod nem érez már úgy irántad, mint régen.

Ha erre nem támadással, hanem megértően reagálsz, talán még születhet megoldás, amennyiben azonban partnered már nem veled szeretne ágyba bújni, hanem más is van a képben, jobb, ha engeded elmenni.

Csajok a láthatáron

Hirtelen fontosabbak lettek a bulik, mint te? Ez alapvetően még nem jelenti azt, hogy párod már terveket szövöget arról, hogyan vessen véget a kapcsolatotoknak, de légy óvatos. Ha hirtelen olyan régi, facér barátok kerülnek elő, akik köztudottan ismerik a legcsábosabb szingli lányok lelőhelyét, valószínűleg nem a legújabb szoftverekről beszélget velük a pasid reggelbe nyúlóan. Az, ha párod még csak nem is titkolja előtted különösebben, hogy nyitott szemmel jár a nők között, egyértelmű jele annak, hogy nem sok tartja vissza a szakítástól.

Sok férfi nehezen szánja el magát a végső döntésre, és tudat alatt szándékosan keveredik kétértelmű helyzetekbe, hiszen így megvan az esély arra, hogy nem neki kell kimondani a búcsúszót, hanem a dühös nő teszi meg. Ha nem akarsz bedőlni a cselnek, ne a lányokról faggasd, inkább az kerüljön a terítékre, hogy miért nem téged méreget úgy, ahogy a többi nőt!

Szünetet kér

Még a hátad is beleborsózik, ha arra gondolsz, ahogy a pasid kiejti a száján, hogy egy kis szünetre lenne szüksége? Egy félig vesztes focimeccsnek még jót tehet az időkérés, de a párkapcsolatnak általában nem.

A problémákat közösen kell megoldani, és, ha a férfi éppen erre, vagyis a beszélgetésre nem hajlandó többé, jogosan feltételezed, hogy csak gyáva kimondani a végszót egyenesen, a szemedbe nézve. Hiszen a szünetkérés legfeljebb egy kis veszekedéssel jár, talán némi sírással, de végül is nincs kimondva semmi, ugyanakkor felelősséggel sem tartozik a külön töltött napok során.

Ha pedig már az első lépést megteszi, hogy eltávolodjon tőled, nagy valószínűséggel a többi is követi, hiszen, ha a legválságosabb időkben nyomjátok meg a pause gombot, nem könnyű az együttlét legkellemesebb pillanatait felidézni.

Amennyiben a pasid ragaszkodik a szünethez, lehetőség szerint iktass be előtte egy válságkezelő megbeszélést. Így nem a legrosszabb szájízzel vág neki a külön töltött napoknak, és végül talán arra jön rá, hogy nem szeretne elveszíteni.

Ezt is szeretjük