3 egyértelműnek tűnő mondat, amit máshogy értelmez a férfi és a nő

Egy-egy mondat nő és férfiszemmel is mást jelenthet. Tudd meg, pontosan mit!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A nők és a férfiak észjárása sokszor egészen eltérő, ebből kifolyólag vannak tipikus mondatok, amelyeket a két nem egészen más szemszögből közelít meg.

Ezek az értelmezések számos vicc poénját adják, azonban a való életben is lehet belőlük félreértés. Most megtudhatod, hogy ugyanazon egyszerű mondatok mit jelentenek neked, és mit a párodnak!

- Beszélnünk kell!

Ha valami fontosat szeretnél a párod tudtára adni, akkor a lehető legegyszerűbben a fenti mondattal tudsz indítani. Ám míg te valóban csak szeretnél vele valamit megosztani, vagy kikérnéd a véleményét egy adott dolgot illetően, addig a legtöbb pasi rögtön a legrosszabbtól tart. Ezen belül is két típusba lehet osztani őket. Az egyik attól fél, hogy esküvőre szeretné rávenni a másik, míg a másik attól, hogy elhagyja őt.

Akkor is megszólalhat a vészharang a párod fejében, ha egyébként szó sincs ilyesmiről, te egyszerűen csak a hétvégi programot akarod előre tisztázni, netán a közelgő szülinapi bulival kapcsolatban szeretnél intézkedni. Ez tipikusan olyan mondat, ami számodra és a pasi számára is teljesen mást jelenthet.

- Mi a baj? Semmi

Amikor valami bajod van, és a férfi kedvesen megkérdezi, hogy mi történt, ne reagáld le azzal, hogy semmi, ha egyszer jól látszik, hogy valami bánt. Ezt ugyanis te úgy értelmezed, hogy egyelőre nem akarsz róla beszélni, majd később visszatérsz rá, kicsit kéreted magadat, mielőtt elárulod, viszont a pasi egészen más következtetést von le belőle.

13 dolog, amit tegyél meg, ha boldog kapcsolatra vágysz

Nézegess képeket!

Elolvasom

Nemcsak az őrületbe kergeti a nemleges válasz, hanem egyszerűen nem is fogja tovább firtatni a dolgot, mert azt gondolja, hogy valóban semmi bajod, esetleg ráfogja arra, hogy biztos nehéz napod volt. De ha tudja is, hogy ennél több húzódik a háttérben, akkor sem fog tovább kérdezősködni, mert úgy gondolja, hogy ő a maga részéről megtette a szükséges lépést, ha te kéretni akarod magad, akkor tedd azt, de ő nem megy bele a játékba.

- Menjünk el valahová!

Amikor szombat este, halálos unalomban ültök egymás mellett szótlanul, és felveted, hogy ki kéne ruccanni, az gyakran a pasi számára teljesen mást jelent. Ne csodálkozz, ha míg te arra gondolsz, hogy mennyire jó lenne egy kis közös romantikus program - esetleg egy mozi, majd egy meghitt vacsora, ezt követően pedig egy szenvedélyes éjszaka -, addig a pasinak az jár a fejében, hogy melyik haverja ér rá egy közös sörözésre, valami lepukkant kocsmában.

Ha azt szeretnéd, hogy csak kettesben töltsetek egy kis időt, akkor azt is mondd, különben a párod úgy értelmezheti a javaslatodat, hogy szabad a pálya mindenkinek, és rögtön tárcsázza is a barátaitokat.

Mindig légy egyértelmű, ne beszélj rébuszokban és ne célozgass, mert azzal más és más megvilágításba kerül ugyanaz a mondat, a férfi pedig nem gondolatolvasó.

Te tudnál olyan mondatot mondani, amit másképp értelmez a két nem?

Ezt is szeretjük