Túrófánkrecept házi málnakrémmel: édes délutánokra
A túrófánk önmagában is isteni, de, ha málnakrémmel kínálod, biztosan még hamarabb elfogy.
A farsangi időszaknak ugyan már leáldozott, de ez nem jelenti azt, hogy mellőznöd kellene az olyan finom édességeket, amilyen a túrófánk.
Mutatunk egy egyszerű verziót málnakrémes öntettel, így lesz az ízélmény igazán tökéletes!
Túrófánk
Hozzávalók a fánkhoz:
- 25 dkg túró
- 25 dkg liszt
- 2 tojás
- 2 teáskanál cukor
- 1 kis pohár tejföl
- 1 citrom
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- olaj
Hozzávalók a málnakrémhez:
- 25 dkg málna
- 2 dl habtejszín
- 1 teáskanál zselatinpor
- porcukor
Elkészítés ideje:
30-40 perc.
Elkészítés menete:
A túrót egy villával törd össze, majd keverd hozzá a liszthez. Add hozzá a tojásokat, a cukrot, a tejfölt és a szódabikarbónát. Egy citrom héját reszeld le, és abból is keverj a tésztába.
Egy lábosba önts friss olajat, és forrósítsd fel. Teáskanállal szaggasd bele a tésztát, és süsd a fánkokat aranybarnára.
A málnát is törd össze egy villa segítségével. A legjobb, ha a pépet megpróbálod utána szitán átnyomni, így a krém nem lesz magvas. A tejszínt verd kemény habbá, és óvatosan forgasd bele a málnába. Végül a zselatint fél deciliter vízben melegítsd meg, és ezt is add hozzá. Hűtőbe téve hagyd megdermedni, csak ezután tálald fel a fánkokhoz.
Húsvétra gondolva
Ha nem tudsz betelni az édességekkel, nézz körbe húsvéti süteményes receptválogatásunkban is!
OLVASD EL EZT IS!
- rétes
- húsvéti receptek
A klasszikus meggyes rétes receptje
- kalács
- húsvéti receptek
Kürtőskalács házilag: így készítsd el az otthoni sütőben
- ünnep
- sütemény