Túrófánkrecept házi málnakrémmel: édes délutánokra

A túrófánk önmagában is isteni, de, ha málnakrémmel kínálod, biztosan még hamarabb elfogy.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A farsangi időszaknak ugyan már leáldozott, de ez nem jelenti azt, hogy mellőznöd kellene az olyan finom édességeket, amilyen a túrófánk.

Mutatunk egy egyszerű verziót málnakrémes öntettel, így lesz az ízélmény igazán tökéletes!

Túrófánk

Hozzávalók a fánkhoz:

  • 25 dkg túró
  • 25 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 2 teáskanál cukor
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 citrom
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • olaj

Hozzávalók a málnakrémhez:

  • 25 dkg málna
  • 2 dl habtejszín
  • 1 teáskanál zselatinpor
  • porcukor

Elkészítés ideje:

30-40 perc.

Elkészítés menete:

A túrót egy villával törd össze, majd keverd hozzá a liszthez. Add hozzá a tojásokat, a cukrot, a tejfölt és a szódabikarbónát. Egy citrom héját reszeld le, és abból is keverj a tésztába.

Egy lábosba önts friss olajat, és forrósítsd fel. Teáskanállal szaggasd bele a tésztát, és süsd a fánkokat aranybarnára.

A málnát is törd össze egy villa segítségével. A legjobb, ha a pépet megpróbálod utána szitán átnyomni, így a krém nem lesz magvas. A tejszínt verd kemény habbá, és óvatosan forgasd bele a málnába. Végül a zselatint fél deciliter vízben melegítsd meg, és ezt is add hozzá. Hűtőbe téve hagyd megdermedni, csak ezután tálald fel a fánkokhoz.

Húsvétra gondolva

Ha nem tudsz betelni az édességekkel, nézz körbe húsvéti süteményes receptválogatásunkban is!

Top 10 húsvéti sütemény: képek és receptek

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük