
Túrófánkrecept házi málnakrémmel: édes délutánokra
A túrófánk önmagában is isteni, de, ha málnakrémmel kínálod, biztosan még hamarabb elfogy.

A farsangi időszaknak ugyan már leáldozott, de ez nem jelenti azt, hogy mellőznöd kellene az olyan finom édességeket, amilyen a túrófánk.
Mutatunk egy egyszerű verziót málnakrémes öntettel, így lesz az ízélmény igazán tökéletes!
Túrófánk
Hozzávalók a fánkhoz:
- 25 dkg túró
- 25 dkg liszt
- 2 tojás
- 2 teáskanál cukor
- 1 kis pohár tejföl
- 1 citrom
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- olaj
Hozzávalók a málnakrémhez:
- 25 dkg málna
- 2 dl habtejszín
- 1 teáskanál zselatinpor
- porcukor
Elkészítés ideje:
30-40 perc.
Elkészítés menete:
A túrót egy villával törd össze, majd keverd hozzá a liszthez. Add hozzá a tojásokat, a cukrot, a tejfölt és a szódabikarbónát. Egy citrom héját reszeld le, és abból is keverj a tésztába.
Egy lábosba önts friss olajat, és forrósítsd fel. Teáskanállal szaggasd bele a tésztát, és süsd a fánkokat aranybarnára.
-
Ezüst nyaklánc M betűs medállal7 490 Ft
-
Cirkónia kristályos minimalista ovális ezüst fülbevaló14 900 Ft
-
Csepp alakú cirkóniával és édesvízi igazgyönggyel díszített ezüst nyaklánc13 900 Ft
-
Vasmacska cirkóniával ezüst nyaklánc6 490 Ft
-
Ötös fonatú ródiumozott ezüst nyaklánc 50 cm23 900 Ft
-
Három édesvízi igazgyönggyel és cirkóniával díszített fülbevaló14 990 Ft
-
Krémfehér édesvízi igazgyöngy nyaklánc féldrágakövekkel14 990 Ft
-
Édesvízi igazgyöngy nyaklánc különlges cirkónia dísszel12 900 Ft
-
Oroszlán ezüst horoszkópos nyaklánc6 990 Ft
-
Ovális fekete cirkónia kővel díszített kapcsos ezüst fülbevaló6 490 Ft
-
Édesvízi igazgyöngy fülbevaló cirkónia kristály díszítéssel14 900 Ft
-
Swarovski® kristályos Eiffel tornyos nyaklánc7 990 Ft
-
Ezüst nyaklánc patkó alakú ezüst medállal8 150 Ft
-
Antracitszürke Swarovski® kristálygyöngy karkötő ezüst medállal11 900 Ft
-
Bolygó ezüst nyaklánc gyöngyházzal és cirkóniával9 900 Ft
A málnát is törd össze egy villa segítségével. A legjobb, ha a pépet megpróbálod utána szitán átnyomni, így a krém nem lesz magvas. A tejszínt verd kemény habbá, és óvatosan forgasd bele a málnába. Végül a zselatint fél deciliter vízben melegítsd meg, és ezt is add hozzá. Hűtőbe téve hagyd megdermedni, csak ezután tálald fel a fánkokhoz.
Húsvétra gondolva
Ha nem tudsz betelni az édességekkel, nézz körbe húsvéti süteményes receptválogatásunkban is!
OLVASD EL EZT IS!

- rétes
- húsvéti receptek
A klasszikus meggyes rétes receptje

- kalács
- húsvéti receptek
Kürtőskalács házilag: így készítsd el az otthoni sütőben

- ünnep
- sütemény