Sonkatekercs háromféle töltelékkel: tormás, tojásos, körözöttes

Sonkatekercset készíteni nem nagy kunszt, még akkor sem, ha különböző töltelékekkel csinálod.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha sok locsolkodót vársz, akiket szeretnél valami komolyabbal is megkínálni, vagy ha egész egyszerűen nincs sok időd főzni a rokonlátogatások miatt, akkor nem árt, ha tudod, hogyan kell sonkatekercset készíteni.

Mindez nem bonyolult, ráadásul ha különféle töltelékekkel készíted, unalmassá sem fog válni. Segítünk!

Sonkatekercs

Hozzávalók:

  • annyi szelet pulykasonka, ahány tekercset készítenél

Az alábbi mennyiségek körülbelül 6-6 tekercsre elegendőek.

Hozzávalók a tormás tekercshez:

  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg ecetes torma
  • 2,5 dkg liszt
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • 1 dl tej
  • só, bors ízlés szerint

Hozzávalók a tojásos tekercshez:

  • 10 dkg tejszínes krémsajt
  • 2 főtt tojás
  • borsónyi mustár
  • csipetnyi porcukor
  • pár csepp citromlé
  • só, bors ízlés szerint

Hozzávalók a körözöttes tekercshez:

  • 15 dkg tehéntúró
  • 2 dkg vaj
  • 2 szál petrezselyem
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 apró fej vöröshagyma
  • kevés pirospaprika
  • csipetnyi köménymag

Elkészítés ideje:

Egy óra.

Elkészítés menete:

Csomagold ki a pulykasonkát, és helyezd a szeleteket egy tányérra, hogy kéznél legyenek.

A tormás tekercshez a vajat felezd meg, egyik részét egy lábasban olvaszd meg. Keverd bele a lisztet, add hozzá a tejet és a tejszínt, de mindezt apránként, hogy ne váljon csomóssá. Sóval, borssal ízesítsd, majd tedd félre, hogy kihűljön. A vaj másik felét a tormával keverd össze, majd az egészet dolgozd bele a vajas masszába.

A tojásos töltelékhez a megfőtt tojásokat törd össze egy villa segítségével. Keverd hozzá a krémsajtot, a mustárt, a porcukrot, illetve a citromlevet, ezután pedig sóval, borssal is szórd meg, a szájízednek megfelelően.

Elektromos habverővel keverd össze a masszát - ha száraznak ítéled, akkor még egy kicsi krémsajttal vagy akár egy kis tejföllel is rásegíthetsz.

A körözöttes töltelék elkészítéséhez a túrót törd össze alaposan egy villágval. Add hozzá a szobahőmérsékletű vajat, a tejfölt, a felaprított hagymát és petrezselymet, majd keverd össze. Ízlés szerint sózd, borsozd és szórd bele a pirospaprikát, valamint a köményt.

A tekercsek elkészítése nagyon könnyű. Fogj egy szelet sonkát, fektesd le egy tányérra, majd kanállal adagold a szélére az adott masszát. Szorosan tekerd fel, és úgy rakd le, hogy ne tudjon szétnyílni. Célszerű fogyasztás előtt egy-két órára hűtőbe tenni, hogy a megszilárdult töltelék összetartsa a finomságot.

Vendégváró sütemények

A vendégvárás során érdemes süteményekkel is készülnöd, mutatunk pár egyszerű és finom receptet.

Top 10 húsvéti sütemény: képek és receptek

Nézegess képeket!

Elolvasom

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük