Sonkás rakott tészta sok sajttal

Nem kell kidobni a maradékot

Ne dobd ki a megmaradt húsvéti sonkát, mert egy kis trükkel remek főételt csinálhatsz belőle.

rakott teszta
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A nagy ünnepek kapcsán mindig felhalmozódik egy csomó maradék, amire az ember már rá sem bír nézni. Kidobni pazarlás lenne, ezért a legjobb, ha újrahasznosítasz.

A húsvéti sonkából remek rakottas készíthető, ami egészen gyorsan megvan - csak a sütést kell kivárni. Próbáld ki a következő receptet, ha így jártál!

Sonkás rakott tészta

Hozzávalók:

  • 40 dkg főtt sonka - vagy amennyi megmaradt
  • 50 dkg tészta - amilyen éppen van otthon
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg sajt - ízlés szerint több is lehet
  • 4 dl tejföl
  • 3 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • szárított petrezselyemzöld
  • só, bors

Elkészítés ideje:

30 perc + 30 perc sütés.

Elkészítés menete:

A hagymát aprítsd fel, majd a vajon pirítsd meg. A felcsíkozott sonkát szórd rá, és amikor úgy látod megsült, egyszerűen húzd le a gázról.

A tésztát sós vízben főzd ki, míg készíted, addig dobd össze az öntetet. A felvert tojásokat a tejföllel és a fűszerekkel keverd össze, utóbbiakat a saját ízlésed szerint adagold.

Egy tűzálló tálba tedd bele a sonkás keveréket, borítsd rá a leszűrt tésztát, végül öntsd nyakon a tojásos keverékkel. Keverd össze és tegyél a tetejére alufóliát. A 200 fokra előmelegített sütőben körülbelül 20 perc kell neki, ezután vedd ki, és szórd rá a sajtot. Tedd vissza aufólia nélkül annyi időre, míg a sajt megpirul.

Add meg a módját!

Ha úgy érzed, az ünnep szellemében még kipróbálnál egy-két süteményt, lapozd végig képes gyűjteményünket!

Top 10 húsvéti sütemény: képek és receptek

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük