Sonkás rakott tészta sok sajttal
Ne dobd ki a megmaradt húsvéti sonkát, mert egy kis trükkel remek főételt csinálhatsz belőle.
A nagy ünnepek kapcsán mindig felhalmozódik egy csomó maradék, amire az ember már rá sem bír nézni. Kidobni pazarlás lenne, ezért a legjobb, ha újrahasznosítasz.
A húsvéti sonkából remek rakottas készíthető, ami egészen gyorsan megvan - csak a sütést kell kivárni. Próbáld ki a következő receptet, ha így jártál!
Sonkás rakott tészta
Hozzávalók:
- 40 dkg főtt sonka - vagy amennyi megmaradt
- 50 dkg tészta - amilyen éppen van otthon
- 15 dkg vaj
- 10 dkg sajt - ízlés szerint több is lehet
- 4 dl tejföl
- 3 tojás
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál olaj
- szárított petrezselyemzöld
- só, bors
Elkészítés ideje:
30 perc + 30 perc sütés.
Elkészítés menete:
A hagymát aprítsd fel, majd a vajon pirítsd meg. A felcsíkozott sonkát szórd rá, és amikor úgy látod megsült, egyszerűen húzd le a gázról.
A tésztát sós vízben főzd ki, míg készíted, addig dobd össze az öntetet. A felvert tojásokat a tejföllel és a fűszerekkel keverd össze, utóbbiakat a saját ízlésed szerint adagold.
Egy tűzálló tálba tedd bele a sonkás keveréket, borítsd rá a leszűrt tésztát, végül öntsd nyakon a tojásos keverékkel. Keverd össze és tegyél a tetejére alufóliát. A 200 fokra előmelegített sütőben körülbelül 20 perc kell neki, ezután vedd ki, és szórd rá a sajtot. Tedd vissza aufólia nélkül annyi időre, míg a sajt megpirul.
Add meg a módját!
Ha úgy érzed, az ünnep szellemében még kipróbálnál egy-két süteményt, lapozd végig képes gyűjteményünket!