Maradt a húsvéti sonkából? Ne hagyd megromolni, inkább készíts belőle muffint!
A maradék sonkát használd fel ehhez az ínycsiklandozó muffinhoz.
Bosszantó, ha egy-egy finom ételből a maradék kárba vész az ünnep után. Előzd meg ezt a problémát, és hasznosítsd a húsvéti sonka maradékát úgy, hogy finom muffint sütsz belőle!
Sonkás muffin
Hozzávalók
- 20 dkg liszt
- maradék sonka
- 10 dkg lereszelt sajt
- 2 db tojás
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 dl étolaj
- 2 dl tej
- só
Elkészítés:
Először a maradék sonkát vágd fel kisebb kockákra. Egy edénybe öntsd ki a lisztet, add hozzá a sütőport, valamint egy kevés sót, és keverd össze őket. Nem kell sok bele, hiszen a sonka önmagában is sós.
Egy másik tálba mehetnek a folyékony alapanyagok - a tojás, az étolaj és a tej -, ezeket szintén keverd össze. Ezután vegyítsd a két tál tartalmát, majd add a keverékhez a felkockázott sonkát is.
Béleld ki papírral a muffinsütőt, és oszd el benne a kikevert tésztát. Ha megvagy, szórd meg a tetejét a reszelt sajttal, és tedd be az előmelegített sütőbe 180 fokra. Körülbelül 25 perc elég ahhoz, hogy megsüljön.