Omlós, mennyei répatorta mascarponés mázzal: próbáld ki a receptet
A répa nemcsak a levesben, hanem a süteményekben is megállja a helyét.
A répatorta elkészítése rendkívül egyszerű, ráadásul kicsik-nagyok egyaránt imádni fogják. Az íze miatt sem kell aggódnod, ugyanis a nevével ellentétben egyáltalán nem érezni benne a répát.
Mascarponés répatorta
Hozzávalók
A tortához
- 4 tojás
- 30 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 13 dkg összeaprított dió
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 40 dkg sárgarépa
- 2 dl napraforgóolaj
A mázhoz
- 20 dkg mascarpone
- 2 evőkanál porcukor
- 5 dkg vaj
Elkészítés:
Először keverd el a lisztben a sót és a sütőport. A tojásokat keverd ki a kétféle cukorral, majd óvatosan add hozzá az olajat is. Dolgozd össze a lisztes keverékkel, és tedd bele a lereszelt répát, valamint az aprított diót. Végül öntsd vajjal kikent, lisztezett formába, helyezd 160 fokra előmelegített sütőbe, és süsd körülbelül 60 percig. A biztonság kedvéért tűzpróbával is ellenőrizd a végén, tényleg jó-e.
A máz elkészítése rendkívül egyszerű: a puha vajat csak keverd össze a többi hozzávalóval, és kend a teljesen kihűlt torta tetejére.