Mit tegyél, hogy rád találjon a szerelem?
Néhány ősi rituáléval megszabadulhatsz a rossz energiáktól, melyek megakadályozzák, hogy rátalálj a szerelemre.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Őseink, akik még harmóniában éltek a természettel, úgynevezett tavaszünnepek keretében üdvözölték a napéjegyenlőség utáni megújulást. Korántsem véletlen, hogy a későbbi keresztény húsvét, mely más vonatkozásban bár, de szintén a megújulásról szól, részben ezekben a pogány rituálékban gyökerezik.

Húsvét idején olyan pozitív energiák áramlanak, melyek magukban hordozzák a változás, a változtatás lehetőségét. A friss hajtások kidugják fejüket a földből, a fák, bokrok rügybe borulnak, és az állatok párra találnak, mint ahogy az ember vére is felpezsdül ilyenkor. A régi korok emberei jól tudták, hogyan fordíthatják a javukra ezt az intenzív energiaáramot. Kövesd példájukat, és néhány régi rituálé felelevenítésével vonzd be életedbe az igazit!

Tisztulj meg rituálisan!

A víz a pogány és a keresztény kultúrában is a megtisztulást jelképezte. Mint ilyen, különös jelentőséggel bírt húsvétkor, hiszen a megújulás feltétele a szellemi-lelki ballasztanyagoktól való megszabadulás.
Az emberek napfelkelte előtt friss kútvízzel vagy patakvízzel mosakodtak, sőt, állataikat is lefürösztötték. Egyfajta mágikus erőt tulajdonítottak a mára tartalmát veszített húsvéti locsolkodásnak is.
Mindemellett ez az ősi közeg az érzelmek hordozója is, mely a folyamatos áramlás révén mindent és mindenkit összeköt egymással. Meghozza a bőséget, méghozzá nem csupán az anyagi javak vonatkozásában, hanem az élet minden területén, így a szerelemben is.

Húsvétkor érdemes tehát elmélyítened a kapcsolatodat a vízzel. Igyál minél több folyadékot, de alkohol helyett a gyümölcsleveket vagy a tiszta vizet részesítsd előnyben. Ha teheted, menj vízpartra vagy uszodába.

Tisztító fürdő otthon

Amennyiben ez nem áll módodban, otthon vegyél tengeri sós fürdőt. Önts egy kilogramm tengeri sót olyan meleg vízbe, amilyet még elbírsz. Merülj el benne, és tölts el így 20-25 percet, és relaxálj. Segít, ha meggyújtasz egy gyertyát vagy egy füstölőt, esetleg dallamos zenét hallgatsz, de néhány csepp feszültségoldó-nyugtató hatású levendula- vagy rózsaolajat is adhatsz a vízhez. A végén zuhanyozz le hideg vízzel, majd egy nagyobb törölközőbe vagy fürdőköpenybe burkolózva pihenj további 20-30 percig.

Érzed majd, hogy testileg-lelkileg egyaránt megkönnyebbülsz, miközben gondolataid is letisztulnak - ezáltal pedig befogadóbbá válsz az új szerelemre. A hosszú távú hatás érdekében néhány naponta megismételheted a fürdőt.

Használd a tojásokat a feng shui szerint!

A tojás, mely nélkül elképzelhetetlen a húsvét, eredetileg a pogány tavaszünnepek fontos kelléke volt, mely a megújulás szimbólumaként magában hordozta az új szerelem lehetőségét is. Így a te otthonodból sem hiányozhat, ám újfajta rituális tartalommal ruházhatod fel, ha a feng shui szabályai szerint jársz el. Fontos például, hogy azokat a tojásokat, amelyek a szerelmet hivatottak bevonzani, semmiképpen se fújd ki, illetve főzd meg. Ezáltal ugyanis élettelen anyaggá válnak, így pedig nemhogy nem segítik elő az energiaáramlást, de egyenesen konzerválhatják a jelenlegi állapotot.

Vedd figyelembe azt is, hogy a szerelemhozó tojások leginkább a lakás vagy az ünnepi asztal szerelem-sarkában - azaz a bejárati ajtótól számítva a jobb hátsó sarokban -, párosával elhelyezve képesek kifejteni áldásos hatásukat. A biztosabb eredmény érdekében a kompozíciót kiegészítheted néhány barkaággal is, ami szintén segít megnyílni, illetve befogadni az újat.

Piros tojások előnyben

Ezeket a tojásokat fesd pirosra, mivel ehhez a színhez társítható a szerelem, valamint a földi örömök élvezete, így a testiség is. Hogy ez mennyire nem véletlen, az is bizonyítja, hogy a piros szín kimutatható élettani hatással bír: emeli a vérnyomást, növeli a légzésszámot, és a szervezet más belső folyamatait is felgyorsítja. A szellem és a lélek szintjén gyors döntésre és határozott cselekvésre sarkall - ezek a körülmények pedig mind kedveznek az új szerelem kialakulásának.

Nyúlfigurák a termékenységért

Nem meglepő, hogy számos kultúra a szaporaságáról híres nyúlhoz rendelte a szexualitást. Ebben a minőségében gyakran találkozhatsz vele szerelmespárokat ábrázoló festményeken, például Tiziano Égi és földi szerelem című képén. A görög-római mitológiában Aphrodité és Vénusz attribútuma volt, de Cupidót is gyakran mutatták be nyúl társaságában.

Mindazonáltal a nyúl jóval több, mint a profán szerelem jelképe. Ez a lunáris - azaz a nőiséget képviselő Hold uralma alá tartózó - állat felel ugyanis az olyan feminin minőségekért, mint a megértés, az együttérzés, illetve a másokról való gondoskodás, tehát azért a tipikusan női szerepkörért, ami a családot összetartja és működteti.

Ha nemcsak társra vágysz, hanem úgy érzed, lassan a családalapításnak is itt lenne az ideje, a tojások és a barka mellett helyezz el két nyúlfigurát a lakás vagy az asztal szerelem-sarkában. Beszerezhetsz réz- vagy kerámiafigurákat, melyek a későbbiek során is a dekoráció részét képezhetik, de két csokoládényúl is ugyanolyan hatékony lehet.

Ezt is szeretjük