Tündéri nyuszifigura varrás nélkül fél pár zokniból: pillanatok alatt elkészül

A filléres zokninyúl elkészítése a gyerekekkel is jó móka lehet.

zokni-babu-nyuszi
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A húsvéti készülődés részeként remekül lehet hasznosítani az elárvult zoknikat, például egy cuki nyuszi formájában. A zokniknak ugyanis van egy furcsa tulajdonságuk: gyakran lábuk kél. A pár megmaradt fele aztán ott szomorkodik a szekrényben, várva arra, hogy megkerüljön a másik - valljuk be, ez nem mindig történik meg. Ilyenkor érdemes új értelmet adni neki.

A kedves kis jószághoz még varrni sem kell, így a gyerekeket is be lehet vonni az alkotás folyamatába. A kész nyuszik ücsöröghetnek például az ünnepi asztalon, de akár az ablakban is, és az sem áll nekik rosszul, ha vicces mintájú vagy vidám színű zoknikat használtok fel hozzájuk.

Varrás nélküli húsvéti nyuszi

Egy darab nyuszihoz fél pár zoknira, némi száraz rizsre, erős madzagra, szép szalagra, alkoholos filcre és ollóra lesz szükségetek. Ezek az alapok, viszont bármivel tovább díszíthetitek a figurát. Jól jöhet még egy ragasztótekercs, amit a videón látható módon használhattok a töltés során. Első lépésként töltsétek meg a zoknit a rizzsel. Rizs helyett egyebek mellett lencsét vagy apró szemű kavicsot is használhattok, öntsétek körülbelül a sarokrészig.

A zokni sarka tökéletes fejecske lesz, kicsit igazítsátok el benne a rizst, lazán kialakítva a nyuszi nyakát, eleinte még kötés nélkül. Előbb a sarok felett, majd alatta kössétek át szorosan az anyagot. Ha ezzel megvagytok, az így kialakított fej felett vágjátok be a zoknit, és formázzátok kedvetek szerint a füleket. Az állat farkához csippentsetek ki, és madzaggal válasszatok el egy kis részt a testből. A szalaggal kössetek csinos masnit a nyuszi nyakába, az alkoholos filccel pedig rajzoljátok meg az arcát, és kész is a bájos húsvéti figura.

A cikk az ajánló után folytatódik

Amennyiben több időt szánnátok a kedves kis dísz elkészítésére, és a tű használatától sem riadtok vissza, az arcát hímezhetitek is, ha pedig hobbi- vagy papír-írószer-boltot is útba tudtok ejteni, az öntapadós mozgó szem is opció lehet. Ha a fülét pelenkaöltéssel beszegitek, tartósabb lesz, egyúttal pedig belevarrhattok egy világosabb színű anyagot, például filcet is. A farok talán még aranyosabb, ha pomponból készül. Ehhez két egymásra helyezett kartonkarikát kell körbetekerni fonallal, ebben a cikkben meg is mutattuk, hogy pontosan hogyan.

10 szuper húsvéti ötlet dunsztosüvegből

Tehetsz az üvegbe cukorkát, tojást, virágot, illetve bármit, ami húsvéti hangulatú, és úgy érzed, látványa feldobja az otthonodat, és az ünnepre hangol.

(Borító- és ajánlókép: Getty Images.)

Ezt is szeretjük