6 mesebeli hely itthon, amit húsvétkor látnod kell
Íme, a legjobb családi programok 2018 húsvétján!

husvet-tojas-kislany
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha nem szeretnéd, hogy a húsvéti családi program kimerüljön a locsolkodásban, és szívesen kimozdulnál kicsit a városból, rengeteg lehetőség közül választhatsz.

Az alábbiakban ehhez szeretnénk ötleteket adni. Szemezgess a jobbnál jobb családi programok közül! Fedezzetek fel mesebeli, természetközeli helyeket az országban!

Húsvét a diósgyőri várban

Láttál már tojáspatkolót munka közben? A diósgyőri várban húsvétkor lesz rá lehetőséged. Sőt, azt is megismerhetitek, hogyan dolgozik a teknővájó, a kovács vagy a kosárfonó. A kicsik kipróbálhatják a mozsárágyút, a gesztenyecsúzlizót vagy a bögredobálót. A jó hangulatú zenéről a Csender zenekar, valamint Boncsér Gábor és zenekara gondoskodik majd. A belépő 1500 forint, hat év alatti gyerekeknek ingyenes. További részleteket itt találsz.

diosgyori-var
Fotó: diosgyorivar.hu

Húsvét a Budakeszi Arborétumban

Ha nem vágysz zajos programra, érdemes ellátogatnotok a Budakeszi Arborétumba húsvétvasárnap vagy húsvéthétfőn. A gyerekek számára harminchektárnyi vadregényes terület kínál remek lehetőséget bújócskára, a természet megismerésére, nyuszifészek keresésére. Az állatsimogatóban pedig bárányok és nyuszik várják a kicsiket és a természet közelségére vágyó szülőket. Az arborétum 2018-as programjairól itt tájékozódhatsz.

Húsvét Somogyban

A Zselic szívében elhelyezkedő Katica Élményközpont 2018. március 29-től április 3-áig tart húsvét- és tavaszváró napokat. Már reggel 9 órától gazdag programkínálattal várják a családokat. Lesz húsvétibárány-készítés, íjászat, kreatív pólófestés, lovaglás, nyuszisimogatás, langallódagasztás, alkonyatkor tüzesgolyó-hajítás. A nagyobbacskákat erdei kötélpálya és hordóutánfutó-járat is várja. A további részletekről és árakról itt tájékozódhatsz.

Húsvétinyuszi-túra a Szabics Kikötő szervezésében

A tiszafüredi Szabics Kikötőben kalandos nyuszitojás-vadászat indul 2018. április 1-jén és 2-án, 10 órától. A madárdaltól hangos erdőben tett kirándulást követően a kikötőben kézműves foglalkozás várja kicsiket és nagyokat. Felnőtteknek 1500 forint, gyerekeknek 1000 forint a belépő. A húsvéti családi programra előzetes bejelentkezés szükséges, amit itt tehetsz meg.

A cikk az ajánló után folytatódik

Emmausz-járás a bólyi pincefaluban

Ha a húsvétot nem annyira a nyuszitojás-keresős, inkább a tradicionális vallási oldalról közelíted meg, szeretettel ajánljuk figyelmedbe a húsvéthétfői vigasságot a bólyi pincefaluban. A bólyi Emmausz-járás 2011-ben felkerült a Szellemi Kulturális Örökség Nemzeti Jegyzékére. A Baranya megyei településen a húsvéthétfői szentmise után megtelnek a pincefalu présházai. Családok, baráti társaságok látogatják egymást, a pincegazdák az arra járókat behívják az asztalukhoz. Mindezt szabadtéri játék, ének, zene színesíti. Bóly település honlapján további részleteket is megtudhatsz.

Hollókői Húsvéti Fesztivál 2018

Természetesen nem maradhat ki a felsorolásból Hollókő sem. A Nógrád megyei településen a húsvéti programok már március 31-én, nagyszombaton megkezdődnek. Gazdag folklórprogram, palóc gasztronómia, hideg vizes locsolkodás, koncertek várják a látogatókat mind az Ófaluban, mind a várban. Lesz mesejáték, szilvásgombócfőzés, táncház, középkori ruhapróba, ügyességi játék. A további részletekről itt tájékozódhatsz.

Ezt is szeretjük