Gyönyörű és puha húsvéti mézeskalács - Ajándéknak is tökéletes
Mézeskalácsot nemcsak karácsonyra készíthetsz, hanem húsvét alkalmából is.

Ez is érdekelhet

Nevezz te is a Huawei Next Image nemzetközi mobilfotós versenyre! (x)

Nálad is belefér néha egy kicsivel több? (x)

Szakácskodj a szabadban! (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

Távolból csukni-nyitni? Hasznos és kényelmes választás az okos tetőablak (x)

beauty and style

Fátyol nélkül is mutatós frizurák menyasszonyoknak: megdobják a haj volumenét »

A dzsungeltrend idén sok meglepetést tartogat: a Dolce & Gabbana új szintre emelte a nőies szafaristílust »

Karcsúsítja a derekat, feszesíti a hasfalat: 20 perc otthoni torna elmászó kontúrok ellen »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sokaknak a mézeskalács a karácsonyhoz kötődik, pedig húsvétra is süthetsz. Néhány húsvéti kiszúróforma, némi kézügyesség a díszítéshez, és olyan szép lesz a végeredmény, hogy ajándékként is megállja a helyét.

Húsvéti mézeskalács

Hozzávalók:

Tészta

  • 60 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 2 evőkanál vaj
  • 25 dkg méz
  • 25 dkg porcukor
  • 1/2 evőkanál szódabikarbóna
  • 1 csomag mézeskalács-fűszerkeverék

Máz

  • 30 dkg porcukor
  • 2 tojásfehérje
  • egy kevés citromlé
  • ételfesték
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsd fel a mézet, a vajat, a cukrot és a fűszerkeveréket, majd hagyd kihűlni. Amíg vársz, egy tálban összekeverheted a lisztet és a szódabikarbónát. A mézes keverékhez add hozzá egyenként a tojásokat, majd a szódabikarbónás lisztet is, és gyúrd össze az alapanyagokat tésztává.

Ha a tészta már összeállt, fedd le fóliával, és rakd be a hűtőbe egy órára pihenni. Miután a pihentetési idő letelt, lisztezd be a deszkát, nyújtsd ki rajta a tésztát, majd szaggasd ki a formákkal. Ezután tojássárgájával kend le a figurák tetejét, helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd ki 180 fokon. Öt-tíz percen belül meg is sülnek.

A mázhoz verd fel a tojásfehérjét, és add hozzá a porcukrot, valamint a citromlevet. A színezéshez használj ételfestéket. Az aprólékos díszítéshez érdemes beletöltened egy zacskóba a mázat, és egy kis lyukon keresztül rajzolni vele.

Ezt is szeretjük