Gyönyörű és puha húsvéti mézeskalács - Ajándéknak is tökéletes
Mézeskalácsot nemcsak karácsonyra készíthetsz, hanem húsvét alkalmából is.
Sokaknak a mézeskalács a karácsonyhoz kötődik, pedig húsvétra is süthetsz. Néhány húsvéti kiszúróforma, némi kézügyesség a díszítéshez, és olyan szép lesz a végeredmény, hogy ajándékként is megállja a helyét.
Húsvéti mézeskalács
Hozzávalók
Tészta
- 60 dkg liszt
- 3 db tojás
- 2 evőkanál vaj
- 25 dkg méz
- 25 dkg porcukor
- 0.5 evőkanál szódabikarbóna
- 1 csomag mézeskalács-fűszerkeverék
Máz
- 30 dkg porcukor
- 2 tojásfehérje
- 1 kevés citromlé
- ételfesték
Elkészítés:
Melegítsd fel a mézet, a vajat, a cukrot és a fűszerkeveréket, majd hagyd kihűlni. Amíg vársz, egy tálban összekeverheted a lisztet és a szódabikarbónát. A mézes keverékhez add hozzá egyenként a tojásokat, majd a szódabikarbónás lisztet is, és gyúrd össze az alapanyagokat tésztává.
Ha a tészta már összeállt, fedd le fóliával, és rakd be a hűtőbe egy órára pihenni. Miután a pihentetési idő letelt, lisztezd be a deszkát, nyújtsd ki rajta a tésztát, majd szaggasd ki a formákkal. Ezután tojássárgájával kend le a figurák tetejét, helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd ki 180 fokon. Öt-tíz percen belül meg is sülnek.
A mázhoz verd fel a tojásfehérjét, és add hozzá a porcukrot, valamint a citromlevet. A színezéshez használj ételfestéket. Az aprólékos díszítéshez érdemes beletöltened egy zacskóba a mázat, és egy kis lyukon keresztül rajzolni vele.