Ellenállhatatlanul finom, krémes házi Baileys - Ezzel kínáld a vendégeket
A vendégeid értékelni fogák, ha ezt a finom italt szolgálod fel nekik.
A Baileys nemcsak karácsonykor eshet jól, hanem az év más ünnepein, így húsvétkor is. Krémes állaga és édes íze miatt valószínűleg még az sem fogja visszautasítani, aki egyébként nem szokott alkoholt fogyasztani.
Házi Baileys
Hozzávalók
- 20 ml tej
- 170 g sűrített tej
- 50 ml feketekávé
- 250 ml habtejszín
- 1 evőkanál kristálycukor
- 200 ml whisky vagy rum
- 1 evőkanál vaníliaaroma
Elkészítés:
Forrald fel a tejet és a tejszínt egy edényben, majd azt rakd át egy másik helyre a tűzhelyen. Fogj egy magasabb falú edényt, és karamellizáld benne a cukrot. Ha látod, hogy megbarnult, óvatosan, vékony sugárban kezdd el hozzáönteni a még forró tejszínt.
Ezután keverd simára a folyadékot, öntsd hozzá a sűrített tejet, a whiskyt és a kávét, majd forrald össze a hozzávalókat. Végezetül töltsd bele a kész likőrt egy üvegbe, és fogyasztás előtt tárold legalább egy napig, de akár egy-két hétig is a hűtőben. Ez idő alatt az ízek tökéletesen összeérnek.