Az 5 legfinomabb húsvéti pálinka
Ezzel várd a locsolókat!
Egy pohárka finom pálinka mindenkit jó kedvre derít. Íme, öt, ami a locsolóknak is ízleni fog.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Sokak szerint a pálinka a férfiak itala. Csakhogy számos olyan fajta létezik, mely kedvelt itala lehet a nőknek is - elsősorban azok, amelyek kevésbé erősek, és jóval gyümölcsösebb, könnyedebb italok.

Az alábbi összeállításban megismerkedhetsz a hazai pálinkakészítők mesterműveivel, melyek több díjat is besöpörtek már. Ínyenceknek kötelező végigkóstolni!

Mályinkai Ágyas Sárgadinnye pálinka - Mályinkai Pálinkafőzde

A pálinka 50 foknál kezdődik - vallják a környéken élők. A feladat tehát adott, de mit kezd ezzel a pálinkafőző tulajdonosa, főleg akkor, ha nő? Kísérletezik, és ahelyett, hogy a fokot mérsékelné, sárgadinnyéből készít pálinkát. A híres hevesi termőföldek gyümölcseiből készült ital aromájában nőies, erejében azonban férfias vonásokat idéz.
 

A sárgadinnye zamata a pálinka minden cseppjében érződik, páratlan élményt nyújtva e gyümölcs kedvelőinek. Mindegyik pálinka kis mennyiségben készül, limitált kiadásúak. A cég jelmondata ugyanis: legyen kevés, de jó. A feldolgozás során gyümölcságyon érlelik, fajtánként és évjáratonként száz literes saválló tartályokban tárolják a párlatot. Így garantált, hogy a pálinka megőrzi eredeti, az adott gyümölcsre jellemző, természetes ízét, zamatát.

Öregágyas Szilva - Dunai Hajós

A dunavecsei székhelyű vállalkozás fiatal résztvevője a pálinkapiacnak, ám a város százados gyümölcstermelő hagyománya, az itt termelt gyümölcsök egyedi ízvilága hamar meghozta a sikert. A 2007-ben készített törkölypálinka 2008-ban az osztrák Destillata nemzetközi pálinkafesztiválon bronzérmet nyert - a vállalkozás ezzel bizonyította, hogy már az első évben sikerült kiváló minőséget előállítania.

A Heves megye gyümölcsöseiben termelt zamatos, válogatott szilvából készült ez az Öregágyas Szilva névre hallgató pálinka. Illatában, ízében - a gondos lepárlásnak köszönhetően - sikerült megőrizni az érett gyümölcs telt fűszerességét, mandulás zamatát. Az egyedi íz titka: a megfelelő alkoholtartalomra beállított gyümölcspárlatot fahordóban érlelik.

Trópusi kollekció - Agárdi Pálinkafőzde 

Az Agárdi manufaktúra a párlatok legmagasabb minőségi kategóriájú választékát kínálja. Kézzel palackozott és címkézett, korlátozott mennyiségben készülő, díjnyertes pálinkaköltemények fémjelzik a nevét. Egyik különlegessége a Trópusi kollekció, mely 2007-ben került a boltokba, és három csodálatos ízben kapható.

Tagjai déligyümölcsből, erjesztés, majd lepárlás útján készülnek, cukor és más aromaanyagok hozzáadása nélkül. A gránátalmapárlatot az érett, piros húsú gyümölcsök selymességét idéző elegancia és az ízek lenyűgöző kavalkádja jellemzi. A banánpárlat illatában intenzív, karakteres, mással össze nem téveszthető, egzotikus gyümölcsösségével hódít, míg a narancsot trópusi hangulatot idéző, üde, lendületes és fiatalos illat, valamint ízvilág jellemzi.

Vadbodza pálinka - Zimek Manufaktúra

Az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz pálinkát igyunk! - ez a Zimek Manufaktúra jelmondata, melyhez hűen ragaszkodik is. Zamárdi közelében meg is bizonyosodhatsz erről, itt található ugyanis a Zimek házaspár látványfőzdéje. Mivel az alapanyagok főleg saját termelésből kerülnek ki, többszörös szüreteléssel garantálják a mindig kiváló minőséget. A párlatba sem cukor, sem aroma vagy más adalékanyag nem kerülhet.
 
Érdemes felkeresni a helyszínt, mert összesen 45 féle gyümölcs- és törkölypálinkából lehet választani. A Vadbodza pálinka egy kissé intenzívebb és aromásabb, mint az ültetvényeken termelt bodza. Illatában kissé földszerű, ízében erőteljes. Még egy különlegesség: a pálinka spray formában is kapható, hiszen köztudott, hogy az ételek finomítására is használható e nemes nedű.

Cigánymeggy pálinka olívaolajjal - Téti Pálinkafőzde

A cég küldetése: hagyományos pálinkafőzés vegyítése új vagy akár meghökkentő ötletekkel. A tradíciókhoz híven ma is rézüstökben, kétszeres lepárlással készítik a termékeiket. Céljuk, hogy a méltatlanul elfeledett pálinkát visszaemeljék a minőségi italok sorába.

Ennek a vállalkozásnak remek példája a cigánymeggy párosítása extra szűz olívaolajjal, melyet egy különleges, tojás alakú üvegben hoztak forgalomba. A tojás két üvegből áll: az alsó tartalmazza a pálinkát, a felső pedig az olajat, amit salátákhoz ajánlanak. A pálinka régi magyar meggyfajtából készült, teljesen áttetsző, tiszta és friss, gyümölcsös illatokkal rendelkezik. A jövőben egy apró változtatással lesz kapható ez a tojás alakú üveg: kétféle pálinkát töltenek majd bele.

Ezt is szeretjük