Az 5 legfinomabb húsvéti pálinka
Egy pohárka finom pálinka mindenkit jó kedvre derít. Íme, öt, ami a locsolóknak is ízleni fog.
Sokak szerint a pálinka a férfiak itala. Csakhogy számos olyan fajta létezik, mely kedvelt itala lehet a nőknek is - elsősorban azok, amelyek kevésbé erősek, és jóval gyümölcsösebb, könnyedebb italok.
Az alábbi összeállításban megismerkedhetsz a hazai pálinkakészítők mesterműveivel, melyek több díjat is besöpörtek már. Ínyenceknek kötelező végigkóstolni!
Mályinkai Ágyas Sárgadinnye pálinka - Mályinkai Pálinkafőzde
A sárgadinnye zamata a pálinka minden cseppjében érződik, páratlan élményt nyújtva e gyümölcs kedvelőinek. Mindegyik pálinka kis mennyiségben készül, limitált kiadásúak. A cég jelmondata ugyanis: legyen kevés, de jó. A feldolgozás során gyümölcságyon érlelik, fajtánként és évjáratonként száz literes saválló tartályokban tárolják a párlatot. Így garantált, hogy a pálinka megőrzi eredeti, az adott gyümölcsre jellemző, természetes ízét, zamatát.
Öregágyas Szilva - Dunai Hajós
A dunavecsei székhelyű vállalkozás fiatal résztvevője a pálinkapiacnak, ám a város százados gyümölcstermelő hagyománya, az itt termelt gyümölcsök egyedi ízvilága hamar meghozta a sikert. A 2007-ben készített törkölypálinka 2008-ban az osztrák Destillata nemzetközi pálinkafesztiválon bronzérmet nyert - a vállalkozás ezzel bizonyította, hogy már az első évben sikerült kiváló minőséget előállítania.
Trópusi kollekció - Agárdi Pálinkafőzde
Az Agárdi manufaktúra a párlatok legmagasabb minőségi kategóriájú választékát kínálja. Kézzel palackozott és címkézett, korlátozott mennyiségben készülő, díjnyertes pálinkaköltemények fémjelzik a nevét. Egyik különlegessége a Trópusi kollekció, mely 2007-ben került a boltokba, és három csodálatos ízben kapható.
Vadbodza pálinka - Zimek Manufaktúra
Cigánymeggy pálinka olívaolajjal - Téti Pálinkafőzde
A cég küldetése: hagyományos pálinkafőzés vegyítése új vagy akár meghökkentő ötletekkel. A tradíciókhoz híven ma is rézüstökben, kétszeres lepárlással készítik a termékeiket. Céljuk, hogy a méltatlanul elfeledett pálinkát visszaemeljék a minőségi italok sorába.
Ennek a vállalkozásnak remek példája a cigánymeggy párosítása extra szűz olívaolajjal, melyet egy különleges, tojás alakú üvegben hoztak forgalomba. A tojás két üvegből áll: az alsó tartalmazza a pálinkát, a felső pedig az olajat, amit salátákhoz ajánlanak. A pálinka régi magyar meggyfajtából készült, teljesen áttetsző, tiszta és friss, gyümölcsös illatokkal rendelkezik. A jövőben egy apró változtatással lesz kapható ez a tojás alakú üveg: kétféle pálinkát töltenek majd bele.
OLVASD EL EZT IS!
- ünnep
- sonka