Ilyen volt, ilyen lett: Zoltán Erika
Képekben a változás
A 48 éves sztár világéletében a tánc és a zene szerelmese volt, pályáját számos díjjal jutalmazták.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szőke énekesnő 1962. február 15-én született Budapesten, édesanyja egyedül nevelte, meglehetősen szűkös anyagi körülmények között. Ennek ellenére minden támogatást megadott Zoltán Erikának, aki már gyerekkorában eldöntötte, énekesnő lesz.

Négyévesen már balettra járt, az általános iskolával párhuzamosan pedig a zeneiskolába is beiratkozott, tizenkét évig tanult zongorázni, ám a klasszikus zene nem ragadta magával annyira, hogy később is foglalkozzon vele.

Szűcs Judit táncosa volt

A zene mellett a tánc mindig is fontos szerepet töltött be az életében, 14 éves korában felvették a Jeszenszky jazz-balett iskolába, negyedikes gimnazistaként beválogatták Szűcs Judit első országos koncertturnéjának csapatába.

1986-ban a siófoki Interpop Fesztiválon énekesnőként is bemutatkozott, Szelemre születtem című dalával hatalmas sikert aratott, megkapta a közönségdíjat, karrierje pedig gőzerővel beindult.

Munka és szerelem

Többször is megkapta már az éve énekesnőjének járó elismerő díjat, 1995-ben pedig az Emerton-díjjal jutalmazták It’s all right című számát, az év klipje kategóriában.

Első férjét a tánc kapcsán ismerte meg, Joós István egy előadáson figyelt fel Erikára, majd több évig együtt dolgoztak, a munkakapcsolatból pedig szerelem szövődött. Házasságuk 1990-ig tartott, ekkor találkozott a Robby D. néven ismert Kátay Róberttel.

1997-ben hozzáment új kedveséhez, egy év múlva pedig megszületett kislányuk, aki a különleges Zoé Roberta nevet kapta. Férjével közösen tánciskolát vezetnek, mely olyan sikeres, hogy már országos hálózattá nőtte ki magát.

A 48 éves sztár folyamatosan járja csapatával az országot, teltházas előadásaik rendkívüli népszerűségnek örvendenek.

Képek forrása: zoltanerika.hu, Europress

Ezt is szeretjük