Zámbó Krisztián elsírta magát a Jimmy-sorozat vetítésén: „Még fel kell dolgoznom”
Zámbó Krisztiánt jóleső sírás fogta el, amikor látta a vetítésen azt, amiről eddig csak meséltek a családtagjai.

zambo-krisztian-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az RTL+ oldalon érhető el A Király, a Zámbó Jimmy életéről készült tízrészes sorozat. Ez az első olyan előfizetéses, reklámmentes streamingplatform itthon, amely már az induláskor számtalan, kifejezetten a platformra gyártott helyi tartalmat kínál az előfizetőknek.

Az életrajzi ihletésű széria az énekeslegenda felemelkedését mutatja be, amely bővelkedett konfliktusokban. Míg a történet legkevésbé sem fest idealizált képet a sztárról, visszarepít az időben, és bemutatja azt is, hogy a rendszerváltás milyen hatással volt a magyar zenésztársadalomra.

Zámbó Krisztián a Jimmy-sorozatról

Zámbó Jimmyt különböző életszakaszaiban két színész alakítja: Nagy Ervin a már befutott, népszerű, míg Olasz Renátó az énekes fiatalkori, útkereső énjét formálja meg. Második feleségét, Zámbó Editet is két színésznő, Schell Judit és Staub Viktória alakítja. A Király sajtóvetítésén Zámbó Krisztián, párja, Takács Zsuzsika és az énekes öccse, Zámbó Adrián is részt vett. A Femina kíváncsi volt arra, milyen volt a 42 éves énekes számára a családja történetét a vásznon látni.  

- Köztudott, hogy Zámbó Jimmy számára milyen fontos volt a családja, és hogy imádta a gyerekeit. Nem spoiler, nyilván a sorozatban az epizódok előrehaladtával a fiai is a történet részévé válnak. Milyen érzés volt látni, ahogy a sorozatbeli Vera közli a férjével, hogy várandós, később pedig azt, ahogy a szülészeten megmutatják a büszke apának a kis Krisztiánt?  

- Erről én tudtam nagyjából, anyukám és Edit is meséltek róla, de profi színészekkel nagyon más volt látni. Bevallom, elpityeregtem magam, de ez jóleső sírás volt. Kicsit azért bizarr is, még fel kell dolgoznom. Az öcsém, Adrián számára megint mást jelentett nézni azt az időszakot, amikor ő még csak gondolatban sem volt, illetve azt, hogy a hetvenes és nyolcvanas években milyen más volt világ, mennyit dolgozott apu. 

Staub Viktória és Olasz Renátó a fiatal Edit és Jimmy megformálói.
Staub Viktória és Olasz Renátó a fiatal Edit és Jimmy megformálói.
Fotó: RTL+/A Király

- A sorozat készítői bemutatták a romantikát az édesanyám és apu között, aztán apu és Edit között is. Ez nem egy megcsalás volt, hanem szerelemből esett egy másik szerelembe - miközben nagyon jó apa volt élete végéig, egészen a tragédiáig! 

- Nem is volt benned rossz érzés, amikor a filmvásznon a fiatal Zámbó Jimmyt alakító Olasz Renátót és a fiatal Editet játszó Staub Viktóriát nézted, amint egyre inkább vonzódnak egymáshoz?

- Nem. Egyáltalán nem, mert egyrészt Edit mindig is édesanyaként viselkedett velem, másrészt édesapám soha nem tett különbséget közöttünk. Érdekes szituáció, de nem volt rossz érzés, sőt, jólesett látni ezeket az erős érzelmeket,  mert szeretem az édesanyámat, a mostohaanyukámat, Editet is és az öcsémet. Ez fordítva is igaz: Adrián és Szeba (Szebasztián, az idősebbik öccse - a szerk.) is szerette az én édesanyámat. Apu minket egy családként kovácsolt össze, soha nem éreztette, hogy külön vagyunk. Jó volt látni apaként és férjként. 

Zámbó Jimmy első felesége

Tizenéves koruk óta ismerték egymást, Vera bátyja és Jimmy barátok voltak. Az énekes számára Vera azt követően is nagyon fontos maradt, amikor az férjhez ment, és született két gyermeke. Miután Vera elvált, Zámbó Jimmyvel egymásra találtak. 

Cover-fotó: RTL Magyarország

Ezt is szeretjük