X-Faktor 2013! Közülük kerülnek ki az idei tehetségkutató befutói?
Az X-Faktor készítői a Vajdaságban toboroztak, ahonnan Rúzsa Magdi is származik.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A műsor készítői már gőzerővel készülnek az X-Faktor 2013-as szériájára, nemrég a Vajdaságba látogattak el.

A hazai tehetségkutatók versenyzői között nem egy határon túli magyar énekest találunk, a TV2 Megasztárjának harmadik szériáját például a vajdasági Rúzsa Magdi nyerte, de a tavalyi X-Faktorban is több határon túli énekesnőt ismerhettünk meg.

A Vajdaságban toboroztak

Az X-Faktor csapata két év után újra Vajdaságban tartott meghallgatást - adta hírül a Magyar Szó Online.

A Szabadkán felsorakozott tehetségek közül azok, akik lenyűgözték produkciójukkal a műsor készítőit, április végén kapnak értesítést arról, hogy továbbjutottak-e a következő körbe. A magyarországi fordulók egyébként már lezárultak, most a határon túli meghallgatások zajlanak.

- Nagyon sok olyan énekest találunk egy-egy utunk során, akiknek sajnos nem engedi meg az anyagi helyzetük vagy az idejük, hogy többször is Budapestre utazzanak, és megmutassák, hogy képesek olyat teljesíteni, ami csilloghat a tévé képernyőjén, ezért eljövünk, és adunk nekik egy lehetőséget, hogy megmutassák, mit tudnak - nyilatkozta Losoncz Péter, a műsor egyik szerkesztője a határon túli lapnak.

Azt is elárulta, elégedett az érdeklődéssel, másfél óra után máris négy-öt olyan énekessel találkozott, akinek érdemes lenne megmutatnia magát a következő körben Budapesten is.

Határon túli tehetségek

A meghallgatáson részt vevők közül természetesen volt olyan, aki már megmérettette magát.

A dús hajkoronájú, szőkésbarna Grubanov Diana például már a Csillag Születikben is próbálkozott, de ott azt mondták neki, soha többé ne énekeljen. Egy jó darabig nem is fakadt dalra, a mostani meghallgatásra viszont már két énekkel érkezett. Elsősorban magának szeretne bizonyítani, és reménykedik a pozitív kritikákban.

A 2012-es X-Faktorba Romániából érkezett a második helyezett, Antal Tímea és a döntős Csobot Adél is - előbbi Bánffyhunyadon, utóbbi Aranyosgyéresen született. A 2011-es X-Faktorban Baricz Gergő erősítette a határon túlról jöttek táborát, ő Hargitán, egy Borzont nevezetű kis településen élt.

A konkurens csatorna tehetségkutatójában is diadalmaskodtak a határon túli magyar énekesnők: a vajdasági Rúzsa Magdi a harmadik, a Nagyváradon született Tolvai Renáta az ötödik szériát nyerte meg.

Fotó: Magyar Szó Online

Ezt is szeretjük