3-an is kiestek az X-Faktorból - A nézők nagyon kiakadtak a mentorokra
Az X-Faktor első élő show-jában elszabadultak az indulatok, amikor a mentorok értékelték a produkciókat. A kommentelőket is megosztották a döntéseik.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Izgalmas este elé nézhettek az X-Faktor első élő show-jának nézői. A műsorban a Táborban megismert székes feladat szabályait hozták vissza a szervezők. Négy szék kapott szerepet, a mentorok mellett a nézők dönthettek arról, kik ülhetnek le a továbbjutást jelentő helyekre.

Már az első helyek odaítélésénél nagy viták törtek ki az X-Faktor mentorai között, az indulatok pedig később csak fokozódtak. Mivel a 11 előadó közül összesen csak négy továbbjutót választhattak, alaposan törniük kellett a fejüket, hogy a négy első helyet kapó zenész után kit juttassanak még tovább.

Gáspár Laci sértegette mentortársát

Ezt követően ugyanis a nézők döntöttek, hogy egy újonnan érkező miatt kit állítsanak fel, ki kerüljön inkább a veszélyzónába. Nem csoda, hogy óriási viták kerekedtek köztük, sokszor elszakadt a cérna, Puskás Peti és Gáspár Laci többször sértegették egymást, a show végére csaknem egymásnak estek.

Az első összezörrenés Urbankovics Vivien dalát követően alakult ki köztük. Gáspár Laci mentoráltját Puskás Peti kritizálta, szerinte ugyanis a lány nem tudta az előadásában a maximumot nyújtani. Gáspár Laci azonban sértegetéssel vágott vissza. „Petikém, egy zenész hallotta volna, milyen megoldások voltak benne” - Puskás Peti zokon vette mentortársa bírálatát.

A nézők sem rejtették a véleményüket véka alá, a kommentekben sokan bírálták a mentorokat döntéseik és viselkedésük miatt. Urbankovics Viviennél a legtöbben Puskás Peti mellé álltak, szerintük valóban egy gyenge produkciót láttak.

„Ez nagyon rossz volt: gyenge, erőtlen.”

„Teljesen igaza volt Petinek... Ez most nem volt jó.”

„ Igaza volt Puskásnak meg Alexnak a mentorházban. Hogy unalmas lesz. Mintha aludt volna közben.”

A legnagyobb balhé mégis akkor tört ki köztük, amikor az utolsó produkciót zsűrizték: Szekér Gergő előadása hatalmas indulatokat váltott ki. Puskás Peti mentoráltját Gáspár Laci kezdte el kritizálni, alig burkoltan megkérdőjelezve közben a mentor szakmai hozzáértését, a kidolgozottságot és a hangszínt.

Puskás Peti szinte kikelt magából, úgy érezte, mentortársa nyíltan leminősíti őt, és nem tartja őt zenésznek, sőt, egyedül a saját véleményét tartja relevánsnak. Gáspár Laci végül elnézést kért Petitől, és, bár a szavazás idején végül mégis Gergő mellé állt, a zenészt csak a nézők juttatták tovább a veszélyzónából.

Megosztották a kommentelőket

A kommentelők szájtátva álltak a mentorok viselkedése előtt, két részre szakadtak, és többen úgy gondolták, csak felesleges balhét generálnak.

”Teljesen mindegy, milyen volt a srác, végre valaki helyre tette Lacit. Nagyon helyes!!!”

„Szegény Gergő érzi már kellemetlenül magát, szörnyű gáz volt ez a vita.”

„Szeretem a hangját, de végig hamis volt. Laci korrekt, Peti hisztizik.”

"Most mi van?! Bunyó is lesz?!"

"Puskás Peti, ahogyan hisztizik, mint egy óvodás...., nekem tetszik Laci kritikája. Alex egy úriember, Gigi egy tyúkanyó! :)"

A cikk az ajánló után folytatódik

Gigi is kiakadt: „Hülye pasik!”

A műsor alatt többször kiakadtak egymásra a mentorok, Radics Gigit az Ölveti László produkcióját követő kritikák bosszantották fel. ByeAlex úgy értékelte, hogy a rockzenész mindent ugyanúgy énekel el, és inkább a táncos lányok vitték el a show-t, amin Gigi felcsattant: "jaj, tudtam, hogy ezt fogod mondani, hülye pasik!" - vágta rá.

A nagy rockert a kommentelők is megvédték, szerintük ugyanis saját műfajában igazi tehetség:

„Lacibá visszahozza a régi, igazi rockot. Tanulhatnának az öregtől.”

„Nagyon tetszett, olyan volt a hangja, mint Joe Cockeré.”

„Eddig vitte a prímet… kedves zsűri, mossátok a füleiteket?”

„Ha Timi kiesik, nem is nézem a műsort”

Arany Tímeának a mentorok egyöntetűen szavaztak helyet. A lány Ariana Grande Focus című számát adta elő. Nem kérdőjelezték meg a lány tehetségét, Kiss Ramóna is elragadtatottan fogadta őt: "van benned dög, anyukám!" - hízelgett neki. Radics Gigi legszívesebben már most a döntőbe juttatta volna.

Ám, amikor a Ricky and the Drunken Sailors zenekar továbbjutott, a nézők szavazatai mégis a veszélyzónába juttatták őt. A kommentelők értetlenül álltak a voksolás eredménye előtt:

„Ha kiesik az Arany Timi véletlenül, nem is nézem tovább a műsort, ennyi.”

„Júújjj... azért a Timit felállítani emberek...... és ez még csak nem is a zsűrin múlott!”

„Legjobb volt. Mi van veletek???”

A végső kör szavazásánál a tehetséges énekesnő mégis lehetőséget kapott, hogy visszatérjen a továbbjutók gárdájába.

Az X-Faktor első élő show-jának adásában végül Balog Janónak, Urbanovics Viviennek és Ölveti Lászlónak kellett búcsúznia. A mentorok által továbbjuttatott négyes a Stolen Beat, a USNK - akik produkcióját állva tapsolta meg a négy mentor -, Tamáska Gabriella és a Ricky and the Drunken Sailors volt, akiket Kiss Ramóna elmondása szerint legszívesebben a jövő évi esküvőjére is felkérne zenekarnak. Hozzájuk a nézők szavazataikkal visszajuttatták Arany Tímeát, Kovács Pált, Kurokava Takát és Szekér Gergőt.

Ezt is szeretjük