Vitray Tamás úgy került élő adásba, hogy nem is tudott róla
Vitray Tamás Varnus Xavér meghívására mesél pályájáról és életéről.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A magyar televíziózás élő legendájának, Vitray Tamásnak az első interjúja két okból is emlékezetesre sikerült.

A 82 éves tévés Varnus Xavér meghívására pénteken újra mesél majd életéről, legfontosabb találkozásairól, élményeiről.

Úgy került élő adásba, hogy nem is tudott róla

Vitray Tamást legelőször 1958. augusztus 5-én látta az ország képernyőn. Azon kevesek közé tartozik, akit öt évtizeden át a szívükbe zártak a nézők, és a mai napig tévézik. Összesen 21 téli és nyári olimpiáról közvetített, rendkívüli személyiségének köszönhetően olyanok is nézték a közvetítéseket, akik amúgy nem voltak sportrajongók.

Nemcsak sportriporterként, de szinte minden televíziós műfajban klasszikust alkotott. Halk szavú, alacsony ember, aki akár politikusokkal, akár művészekkel, akár tudósokkal beszélget, mindenkit szerethető módon szorít sarokba roppant bölcs és aggasztóan nyomdakész mondataival.

Első interjúja két okból is emlékezetesre sikerült. Egyrészt a riporter és a Rafer Johnson atléta közti magasságkülönbséget úgy hidalták át, hogy az előbbi sámlira állt, másrészt Vitray abban a hiszemben dolgozott, hogy felvétel készül. Csak utólag tudta meg, hogy élő adás volt.

A Varnus Xavér Zeneszalonban február 27-én, pénteken 19 órától Vitray Tamás beszélgetőpartnere a Petőfi Rádió munkatársa, Ács Gábor lesz. A beszélgetés bevételével a Heim Pál Gyermekkórházat támogatják.

Fotó: RTL Klub/Sajtóklub

 

Ezt is szeretjük