Magdi anyus és Vili bácsi újra együtt! A Barátok közt szereplőit visszatapsolták
Fodor Zsóka és Várkonyi András kettőse az új Vidám Színpadon.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ismét állandó helyen működik az újjáalakult Vidám Színpad, melynek repertoárjában Fodor Zsóka és Várkonyi András kettőse is szerepel, így a rajongók ismét együtt láthatják a Barátok közt legendás párosát, Magdi anyust és Vili bácsit.

Straub Dezső
Fodor Zsóka és Várkonyi András a Barátok köztben
A Vidám Színpad nagy öregjei és a fiatalok

A régi nagy nevettetők is a társulat tagjai, így például Csala Zsuzsa,Verebély Iván, Nyertes Zsuzsa, Straub Dezső vagy Lorán Lenke.

A régi Vidám Színpad új helyen

A Vidám Színpad 1951-től 2008-ig a Révay utcában található kőszínházban működött. 2003-tól a teátrum vezetését Puskás Tamás vette át, akinek az igazgatása alatt 2008-ban a színház felvette a Centrál Színház nevet.

- A Vidám Színpad szellemisége soha, egy pillanatra sem szűnt meg! Először Éless Béla, a Budaörsi Játékszín akkori igazgatója, majd Fogarassy András utazó színházával, a Budapesti Bulvárszínházzal karolta fel a maroknyi csapatot - mesélte Straub Dezső, az új Vidám Színpad igazgatója.

Hosszú évek hányattatása után most az Eurocenter MiMozink nagytermében talált új otthonra a legendás magyar teátrum.

- Mi, a régi Vidám Színpad-osok közül néhányan, akik túléltük a megpróbáltatásokat, már gyomorsavakból is megértjük egymást. Böröndi Tamás barátomnak az elmúlt télen választania kellett: vagy a fűtésszámláját fizeti be, vagy a maradék pénzéből levédi a szabadon árválkodó Vidám Színpad nevet. Levédte. Azóta mosolyog! Arcára fagyott a mosoly! - folytatta a Jászai Mari-díjas művész.

Nagy nevettetők és ifjú tehetségek

Mint mondja, a Vidám Színpadnak soha nem volt igazi konkurenciája. Máshol is játszottak jól vígjátékokat, kabarékat, de a Vidám Színpad-i hangulat megfoghatatlan és utolérhetetlen fogalom.

- A színvonalas szórakoztatás nálunk nem azt jelenti, hogy Shakespeare-t játszunk Nóti helyett, hanem azt, hogy továbbra is vidám darabokat akarunk játszani shakespeare-i színvonalon - mondta a 61 éves színész.

A repertoárban egyrészt a régi Vidám Színpad-i sikerdarabokat újítják fel, mint például az Elvámolt nászéjszaka, Négy férfi gatyában, Bubus, Egy csók és más semmi, Pénz áll a házhoz, másrészt új darabokat is színpadra visznek, melyek részben saját írások, fordítások, mint a Szentelt víz és kokain. Utóbbiakat részben a Budapesti Bulvár Színházzal közösen állítják elő, illetve veszik kölcsön.

Nyertes Zsuzsa és Gregor Bernadett
Böröndi Tamás, Farkasházy Réka és Straub Péter
Nyertes Zsuzsa és Böröndi Tamás

- Szeretnénk szilveszterre kihozni egy nagy kabarét, melyet főrendezőnk, a Vidám Színpad múltjának legnagyobb tudora, Kalmár Tibor rendezne. Ha pedig a közönség ilyen elánnal döngeti a falakat, ahogyan most teszi, lehet, hogy már nyárra is összehozunk valami kis kacagtató programot Óbudán, az Eurocenterben. Most van a honfoglalás, ősztől pedig új műsorral, teljes repertoárral várjuk a nevetni vágyó nézőinket - árulta el a színházigazgató.

A Vidám Színpad társulatát régi kollégák, a nagy nevettetők alkotják, így például Csala Zsuzsa, Verebély Iván, Nyertes Zsuzsa, Böröndi Tamás, Rátonyi Hajnal, Forgács Gábor, Pálos Zsuzsa, Harsányi Gábor, Fogarassy András, Sáfár Anikó, Straub Dezső, Lorán Lenke, Harmath Imre, Gyukár Tibor vagy Vándor Éva.

Hozzájuk csapódtak az utóbbi évek tehetséges fiataljai: Beleznay Endre, Gregor Bernadett, Farkasházy Réka, Straub Péter vagy Oszter Alexandra.

- Szeretettel fogadtuk a Fodor Zsóka-Várkonyi András kettőst is, akik a képernyő után második otthonra leltek nálunk - osztotta meg velünk Straub Dezső.

Fotó: Vidám Színpad, RTL Klub Sajtóklub
Ezt is szeretjük