40 éve házas! Venczel Vera, az Egri csillagok Vicája magánéletéről mesélt

Az Egri csillagokból ismert Venczel Vera 40 éve boldog férje mellett.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Venczel Verát az Egri csillagok Vicájaként ismerte meg az ország: a hatvanas évek végén a lányok irigyelték, a fiúk szerelmesek voltak a szép, fiatal színésznőbe.

Azóta számtalan színpadi és filmszerepet eljátszott, tévéjátékok sorában láthattuk, mostanában azonban keveset hallani róla.

40 éve házas

Amint a Hot! magazinnak elmondta, szép szezont tudhat maga mögött, szerepelt A vörös oroszlán, a Tévedések vígjátéka, a Hegedűs a háztetőn, a Csongor és Tünde és a Büszkeség és balítélet című darabban is.

Nemcsak színházi pályafutása alakult azonban szerencsésen, hiszen a magánéletben is megtalálta a boldogságot.

Kétszer ment férjhez: első választottja Esztergályos Károly volt - a köztük lévő munkakapcsolat szövődött szerelemmé, nyolc év után azonban elváltak útjaik. A színésznő második férje oldalán ért révbe, Czapp György iparművésszel 40 éve él harmonikus házasságban.

Az Egri csillagok

- Vele akkor találkoztunk, amikor mindketten szabadok voltunk. 40 éve házasodtunk össze, és boldog vagyok mellette. Formatervezőként végzett az Iparművészeti Főiskolán, tanított is ott, most már nyugdíjas - árulta el.

A 66 éves, Jászai-díjas művésznő egyébként olyan színészekkel járt egy osztályba a főiskolán, mint Esztergályos Cecília, Molnár Piroska vagy Szakácsi Sándor.

Habár az elmúlt évtizedek során számos filmje mellett tömérdek színpadi sikert is magáénak tudhatott, a legtöbben mégis még mindig az Egri csillagok hősnőjeként tekintenek rá, de ő maga is szívesen gondol vissza a forgatásra.

- Egy évig tartottak csak az előkészületek, és ugyanennyi ideig készült a film. Csodálatos volt - emlékezett vissza.

Fotó: www.venczelvera.hu

Ezt is szeretjük