Dráma! Akár meg is vakulhat a TV2 csinos sztárja
Végh Judit, a Jóban Rosszban Steiner Dórája állandóan szemgyulladással küzd, ami akár vaksághoz is vezethet.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy betegséggel megküzdeni nem könnyű dolog, ráadásul az embernek először a félelmét kell legyőznie, hogy végre el merjen menni orvoshoz, és meg merje hallgatni a diagnózist, bármilyen rossz is az.

Végh Judit, a Jóban Rosszban sztárja rengeteget tudna erről mesélni. A bájos színésznő ugyanis, aki nap mint nap dr. Steiner Dóra bőrébe bújik a TV2 népszerű sorozatában, évek óta kellemetlen szemproblémákkal küzd.

Vörös és viszket

Mint a Hot magazinnak elárulta, gondjai akkor kezdődtek, amikor bekerült a szappanoperába: azóta gyakran bevörösödik és viszket a szeme, sőt, időnként annyira érzékennyé válik, hogy a fényt sem viseli el.

Hogy mi lehet az ok? Nos, a sztár saját hiúságának áldozata: szemüveg helyett kontaktlencsét visel, de állandóan túlhordja, így nem csoda, ha gyulladásos reakcióval kell szembesülnie.

Persze jól tudja, hogy nem játszadozhat ezzel sokáig. Orvosai már figyelmeztették, hogy a szivárványhártya-gyulladás akár vaksághoz is vezethet, ezt pedig bizonyára nem akarja megvárni.

Rákszűrésen járt

A 27 éves színésznő azért nem minden betegséget vesz ilyen könnyedén. A szerepe szerint éppen rákkal küzdő sztár nem is olyan régen Ördög Nórával és Bartók Eszterrel egyetemben emlőszűrésen járt, hogy felhívja a figyelmet az Avon mellrák elleni küzdelmére.

- Nagyon sokan nem veszik rá magukat a szűrésekre, félnek, hogy kiderül a betegség. Pedig ha időben felismerik a mellrákot, gyógyítható. Bevallom, korábban én sem jártam szűrésekre - vallotta.

- Az, hogy a sorozatban most rákos nőt alakítok - folytatta -, nagyon nagy hatással van rám. Színészként hatalmas kihívás, de magánemberként is megérint, nem tudom kivonni magam alóla.

Ez a szerep segített, hogy komolyabban vegyem ezt a betegséget, és jobban figyeljek magamra.

Fotók: TV2, Redlemon

Ezt is szeretjük