Dráma! Akár meg is vakulhat a TV2 csinos sztárja

Végh Judit, a Jóban Rosszban Steiner Dórája állandóan szemgyulladással küzd, ami akár vaksághoz is vezethet.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy betegséggel megküzdeni nem könnyű dolog, ráadásul az embernek először a félelmét kell legyőznie, hogy végre el merjen menni orvoshoz, és meg merje hallgatni a diagnózist, bármilyen rossz is az.

Végh Judit, a Jóban Rosszban sztárja rengeteget tudna erről mesélni. A bájos színésznő ugyanis, aki nap mint nap dr. Steiner Dóra bőrébe bújik a TV2 népszerű sorozatában, évek óta kellemetlen szemproblémákkal küzd.

Vörös és viszket

Mint a Hot magazinnak elárulta, gondjai akkor kezdődtek, amikor bekerült a szappanoperába: azóta gyakran bevörösödik és viszket a szeme, sőt, időnként annyira érzékennyé válik, hogy a fényt sem viseli el.

Hogy mi lehet az ok? Nos, a sztár saját hiúságának áldozata: szemüveg helyett kontaktlencsét visel, de állandóan túlhordja, így nem csoda, ha gyulladásos reakcióval kell szembesülnie.

Persze jól tudja, hogy nem játszadozhat ezzel sokáig. Orvosai már figyelmeztették, hogy a szivárványhártya-gyulladás akár vaksághoz is vezethet, ezt pedig bizonyára nem akarja megvárni.

Rákszűrésen járt

A 27 éves színésznő azért nem minden betegséget vesz ilyen könnyedén. A szerepe szerint éppen rákkal küzdő sztár nem is olyan régen Ördög Nórával és Bartók Eszterrel egyetemben emlőszűrésen járt, hogy felhívja a figyelmet az Avon mellrák elleni küzdelmére.

- Nagyon sokan nem veszik rá magukat a szűrésekre, félnek, hogy kiderül a betegség. Pedig ha időben felismerik a mellrákot, gyógyítható. Bevallom, korábban én sem jártam szűrésekre - vallotta.

- Az, hogy a sorozatban most rákos nőt alakítok - folytatta -, nagyon nagy hatással van rám. Színészként hatalmas kihívás, de magánemberként is megérint, nem tudom kivonni magam alóla.

Ez a szerep segített, hogy komolyabban vegyem ezt a betegséget, és jobban figyeljek magamra.

Fotók: TV2, Redlemon

Ezt is szeretjük