Egyszerűen szükség van személyes találkozásra a kultúrával (x)
A tavalyi sikeres évad után Benkő Nóra, a Városmajori Szabadtéri Színpad ügyvezetője az eddigi tapasztalatairól és az idei terveiről mesélt nekünk.

vm 2100 1400 px
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tavalyi évad egyik legfontosabb  - és az idei évadra is érvényes - tapasztalata, hogy megnőtt a szabad terek jelentősége. 2020-ig a szabad tér csupán egy könnyed, „szellős”, nyári szórakozási lehetőség volt, ez tavaly tavasszal hirtelen megváltozott, hiszen a tavalyi évtől az egyetlen olyan tér lett, ahol a nézők biztonságban élvezhették az előadásokat. 

Kultúrát, tartalmas szórakozást és közösségi élményt kínálunk

- Tavaly nagyon sikeres évadot zártunk, 45 előadást valósítottunk meg, és 23 000 nézőt vonzottunk be. Úgy gondolom, ezek nagyon szép számok annak fényében is, hogy a kőszínházak tavaly bezártak, és a nézők hosszú bezártság után érezhetően intenzíven keresték a minőségi élményeket. A mi színházunkban pedig, a szabad térben megvalósuló előadások segítségével ezt a minőséget, a kulturális élményeket biztonságos kereteket között el is érhették. Színházunk az előírt biztonsági szabályok betartása mellett lehetett nyáron nyitva. Tudtunk élni a lehetőséggel, és meg is tettünk mindent azért, hogy a nézők kulturális és szociális igényeit kielégítsük - mondta Benkő Nóra, a Városmajori Szabadtéri Színpad ügyvezetője.

Benkő Nóra, a Városmajori Szabadtéri Színpad ügyvezetője.
Benkő Nóra, a Városmajori Szabadtéri Színpad ügyvezetője.

- Szeretném hangsúlyozni, mert nagyon fontos a színpad működésében az, hogy öt lábunk van: színház, kertmozi, koncert, gyerekműsorok, valamint ötödik a Szemle, amelyre nagyon értékes vidéki és határon túli előadásokat hívunk meg. Ez az öt láb nagyon széles spektrumot fed le, ennek köszönhetően változatos és színes előadásokkal készülhetünk szinte minden generáció és réteg számára. Idősek, fiatalok, gyerekek, férfiak és nők is megtalálhatják a számukra legtesthezállóbb, őket leginkább érdeklő műfajt. Egy valódi, színes, nyári kulturális kavalkádot álmodtunk a Városmajorba.

Nőkről nem csak nőknek

- A változatos kínálat mindenkinek szól, de a nőkre kifejezetten fókuszálunk. Nem csak azért, mert jellemzően több nő jár színházba, mint férfi, hanem azért is, mert a járvány is újra rámutatott arra, milyen sokrétű feladatokkal birkóznak a nők, milyen sok teher van a vállukon a mindennapi életben. Tavaly a Menopauza című nagy sikerű előadást láthatták nálunk a nézők, amely elsősorban nőkről szólt nőknek. Egyféle közvetlen, de nagyon szellemes üzenet egy olyan jelenségről, amelyet tabuként kezel a társadalom. Mert a menopauzáról amúgy nem nagyon illik beszélni, az nem az a téma, amit hangosan kitárgyalunk a villamoson vagy egy vendégségben - jegyezte meg Benkő Nóra.

Az Anyatigrisek darab borítója.
Az Anyatigrisek darab borítója.

- A Menopauza rendezője, Tallós Rita neve fémjelzi az idei évad másik jelentős (leginkább, de nem csak) nőknek szóló darabját is, ami Anyatigrisek címen kerül színpadra. Arról a „szent anyaságról” mesél, amely ugyan valóban az élet legcsodálatosabb szerepe, de egyben irgalmatlanul nehéz kihívás is, amire százféleképpen reagálunk mi, nők. Sokat hibázunk, és sok fájdalom is kíséri az anyaságot. Az Anyatigrisek azonban humorral közelít ehhez a témához is, és tabukat döntöget, így mutatja meg azt, milyen is valójában szülőnek, anyának lenni.

Részlet A szerelmesek házai című darabból.
Részlet A szerelmesek házai című darabból.

- Az említett darab mellett lesznek új partnerek is, és maradtak olyanok is, akik eddig is nagy népszerűségnek örvendtek. Újra játszik nálunk az Orlai Produkciós Iroda, aki négy előadással érkezik a Városmajorba, amelyből kettőt nálunk mutatnak be. Ez a Budapest, Budapest előadása, illetve a Válaszfalak, ami Hernádi Judit és Kern András főszereplésével lesz látható - emelte ki a Városmajori Szabadtéri Színpad ügyvezetője.

- Új partner például a Radnóti Miklós Színház, valamint a Dumaszínház is. Bízunk benne, hogy a méltán népszerű két humorista - Bödőcs Tibor és Hadházi László, garantáltan jókedvre derítik majd a nézőket - zárta gondolatát Benkő Nóra.

(Képek forrása: Városmajori Szabadtéri Színpad)

Ezt is szeretjük