A betegségére nincs gyógymód! A magyar énekes a reggeli műsorban vallott róla
Varga Feri a ma reggeli Mokkában vallott betegségéről.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A 44 éves énekes, Varga Feri olyan betegséggel küzd, amire nincs gyógymód.

A Megasztár második szériájának sztárja erről a Mokka ma reggeli adásában mesélt.

Varga Feri betegségéről vallott

Varga Feri arcvakságban szenved. Ez a diszlexiával rokon neuropszichológiai, agyműködési zavarra vezethető vissza. Brad Pitt számára is komoly probléma az arcmemória-zavar, emiatt sokan hiszik beképzeltnek.

Az emberek több mint 2%-ának vannak problémái a már látott arcok felismerésével, illetve azok névhez kötésével. Súlyosabb esetben még a saját arcukra sem emlékeznek azok, akik a prosopagnosia, vagyis arcvakság nevű betegségben szenvednek

- Olyan közösségbe, ahova nem rendszeresen járok, nem is megyek, csak Bettyvel. Ő mondja, hogy ki kicsoda, nehogy megsértsek bárkit. Én a kiadómnál nem ismertem meg embereket, akikkel együtt dolgoztam, és kéthavonta találkoztam. A memóriám, az remek, de az arcokat nem tudom párosítani. Ha telefonon hív valaki, akkor rögtön megmondom, hogy ki, ha látom, akkor abszolút nem. Ha szembejön, és nem szólal meg, fogalmam sincs, hogy kicsoda - mesélte.

Egyik legkínosabb esete az, amikor egy rendezvényen nem ismerte fel volt osztálytársát, akivel nagyon jóban volt, és aki alig változott valamennyit az évek során.

Fotó: TV2/Mokka

Ezt is szeretjük