Emlékszel? Igazán tündéri kislány volt Ullmann Mónika
Ullmann Mónika elsöprő szépségével hódít a színpadon és a filmvásznon, ahol már gyerekként is láthattuk.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A 37 éves Ullmann Mónika a hazai színházi élet üde színfoltja, tehetségét rengetegszer bizonyította már.

A fiatalabbak minden bizonnyal elsősorban az ezredforduló óta megjelent népszerű filmekből ismerik - mint a Kútfejek, az Egy bolond százat csinál vagy az S.O.S szerelem.

Gyerekként kezdte

Az idősebb generáció számára azonban valószínűleg örökre ő marad a Pancsoló kisleány, de a népszerű Moncsicsi is az ő csengő-bongó gyerekhangján lett nagy sláger - csakúgy, mint az Írtam a bátyámnak egy dalt, ami szintén nagy siker volt 1981-ben.

Emellett szöszke kislányként ő volt a főszereplője az 1979-es Égig érő fű című, már-már kultikussá vált ifjúsági filmnek, de a két évvel későbbi A szeleburdi családban is láthatták tündéri kedvencüket a tévénézők.

Sokat szerepelt

Az azóta dögös barna bombázóvá - és családanyává - érett színésznő elmondása szerint akkoriban, ha egy filmhez szőke kislány kellett, őt, ha pedig barna, Ábel Anitát hívták a készítők.

A színpad iránti szeretete nem múlt el a gyermekévekkel, az Állami Balett Intézetet 1991-ben, a Színház- és Filmművészeti Főiskolát pedig hat évvel később végezte el.

1994-ben a József Attila Színház társulatához szerződött, ahol színpadra lépett többek között A három testőrben, a Kabaréban vagy a Sose halunk meg című darabban.

A már említett filmek mellett láthattuk a Hippolyt 1999-es feldolgozásában, de a nagysikerű Barátok köztben Miklós egykori kedveseként is feltűnt.

Fotók: Europress

Ezt is szeretjük