Fotók: fél év alatt így megváltozott az RTL Klub sztárja! Alig ismertünk rá Tóth Andira
Az X-Faktor sztárja egyre nőiesebb.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tóth Andi, a magyarországi X-Faktor történetének legfiatalabb győztese - 15 éves volt akkor - tinilányból vonzó díva lett fél év alatt.

A 2015-ös Story-gálán igazi díva volt
A X-Faktor válogatóján
15 évesen került be a tehetségkutatóba

Január 18-án betöltötte a 16. életévét, elkészült az első albuma, és nyáron első színházi szerepében debütál, árulta el a Feminának.

Fél év alatt díva lett a tiniből

Tóth Andi január elején végleg maga mögött hagyta Romániát, és Budapestre költözött. Jelenleg anyai nagymamája él vele, de amint lehet, a szülei is a magyar fővárosba költöznek.

- Úgy terveztük, hogy fél éven belül utánunk jönnek, de az, hogy lakást és munkát találjanak, sokkal nehezebb, mint gondoltunk. Az, hogy a szüleim is végleg Budapestre költözzenek, valószínűleg több időbe kerül. A nagymamámmal nagyon jól kijövök, gyerekként a bátyámmal nála töltöttük a nyarakat.

- Mennyire illeszkedtél be? Budapest főbb pontjait már megtalálod segítség nélkül?

- Mielőtt elindultak az X-Faktor élő show-i, mi már a fővárosban laktunk, amíg a nézők a válogatókat nézték és a mentorház továbbjutóiért szurkoltak, nekünk volt arra időnk, hogy kicsit felfedezzük Budapestet. Ami kicsit furcsa, hogy minden épület olyan magas. Hamar el is szoktam emiatt tévedni.

Tóth Andi a mentorházban
A 2014-es X-Faktor győzteseként

Az X-Faktor legfiatalabb győztesének nemcsak a dalait hallgathatjuk meg, Szirtes Tamás rendező felkérte, hogy csatlakozzon a Madách Színház társulatához, és szerepeljen a Szegedi Szabadtéri Játékokon. A Victor Hugo regénye alapján készült musicalt a budapesti színház új szereposztással jövő áprilistól tűzi műsorára. Ezzel párhuzamosan készül Tóth Andi saját lemeze is.

- Az X-Faktor élő show-jában elhangzott dalokat már felvettük, ez a lemez el is készült, keddtől digitálisan elérhető, és február 23-tól kézbe is vehető, de a saját albumomon is dolgozunk, remélhetőleg még idén a boltok polcaira kerül. Én is írok számokat, és mások is írnak nekem, a dalok között pedig magyar és angol nyelvű egyaránt szerepelni fog.

- Művészeti líceumba jártál, nyilván a tanulmányaidat is folytatni fogod. Gondolom, a szüleid is azt szeretnék, hogy legyen érettségid.

- Nemcsak ők, természetesen én is szeretném folytatni ősszel. Budapesten is rajz szakra fogok járni, a divattervezés továbbra is érdekel.

- Sokan mondják, hogy a válogatókon látott tinilányhoz képest a döntőben már egy fiatal nő állt az X-Faktor színpadán. Mennyire változtatott meg a műsor?

- Szerintem sem külsőleg, sem belsőleg nem változtam, legfeljebb olyan ruhákat adtak rám, amiket hétköznap nem viseltem volna. Persze kitartást és komolyságot követelt meg a műsor, de miután megtudtam, hogy bejutottam az élő show-ba, leültem a szobámban, és azt mondtam magamban: oké, ezt most komolyan kell venni! Megfogadtam, hogy semmit nem veszek félvállról, mindent beleadok.

- Február elején részt vehettél a hazai sztárvilág legpazarabb eseményén, a Story-gálán. A reflektorfényhez a tehetségkutató műsor alatt hozzászokhattál, az esten viszont másfajta figyelem irányult rád. Hogy viselted?

- Már az eleje furcsa volt: amikor felmentem a lépcsőn, a tetején fotósok hada várt, megállítottak, hogy lefényképezzenek. Végig azon izgultam, nehogy olyasmit csináljak, ami idegesítő vagy nem helyénvaló, de aztán szerencsére semmi ilyen nem történt. Érdekes volt azt néznem, hány embert ismerek fel a tévéből, kicsit furcsa volt közöttük lenni.

Fotó: RTL Klub/X-Faktor, Facebook/Tóth Andi hivatalos oldala, RTL Klub/Kovács Tamás, főkép - RTL Klub Sajtóklub/Kovács Tamás.

Ezt is szeretjük