Ő Tóth Gabi 6 évvel fiatalabb szerelme: Máté a brit királyi család előtt is táncolt

Papp Máté Bence a Fricska Táncegyüttes alapító tagja, akit pár napja Tóth Gabival fotóztak le.

toth-gabi-cover3

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy hete Tóth Gabi, Krausz Gábor és a Fricska nevétől zeng hangosan a hazai sajtó. Miután a sztárséf múlt szerdán bejelentette, hogy hat év után véget ért a kapcsolata gyermeke édesanyjával, az énekesnőt a Fricska Táncegyüttes egyik tagjával fotózták le

Jászberény utcáin sétálgatva, együtt vásárolgatva kapták le őket, a szemtanúk szerint kézen fogva, egy-egy puszival jöttek-mentek. 

Tóth Gabi és Papp Máté 

Azóta rengetegen kíváncsiak arra, mit lehet tudni a Tóth Gabinál hat évvel fiatalabb, 29 éves Papp Máté Bencéről, aki a Fricska Táncegyüttes tagja. 

A Fricska 2009-ben alakult meg, nevük arra utal, hogy autentikus magyar néptáncot adnak elő modern köntösben, így szeretnék azt divatossá és népszerűvé tenni. Moussa Ahmed, Papp Gergely Bálint és Papp Máté Bence 2014 szeptemberében azzal kerültek be a hírekbe, hogy világrekordot állítottak fel Gödöllőn: a három táncos két perc alatt összesen 3937 leütést, illetve csapást ért el, a táncosok hat másodpercenként váltották egymást. 

A Papp testvérek otthonról hozták a tánc szeretetét, a szüleik alapították a Csángó Fesztivált, édesapjuk, Papp Imre a Jászság Népi Együttes alapítója. A két fiú a Gödöllői Táncegyüttesben csiszolta tudását, számos versenyen vettek részt. A táncegyüttesben kezdetben hatan voltak, a Zalai Kamaratánc Fesztiválon mutatkoztak be, de a szakma nem fogadta őket tárt karokkal, mert szerintük amit táncoltak, az nem néptánc. A sok kritika után majdnem fel is oszlottak, de jött a 2014-es rekord, pozitív visszajelzések, így meggondolták magukat.

2015-ben négy igennel bejutottak a Britain’s Got Talent tehetségkutatóba, aminek hetedik évadát 2013-ban a magyar Attraction árnyékszínház nyerte meg. A Fricska három táncosát ezt követően az utcán is felismerték, furcsa volt nekik a hirtelen jött hírnév. Ugyanebben az évben a magyar képernyőn is bemutatkoztak, hiszen szerepeltek a hazai verzióban, az RTL Hungary's Got Talent című műsorában is. Ezt követően felléptek a Monte-Carlo-rali zárónapján, a riói olimpián, a párizsi Eb-n, New Yorkban az ’56-os szabadságharc évfordulóján. 

Károly király még hercegként 2018. november 14-én ünnepelte a 70. születésnapját, a Buckingham-palota tróntermében pedig a Fricska Táncegyüttes tagjai is felléphettek a brit királyi család és vendégeik, így például a dán király, a görög herceg és az arab világ számos prominens tagja előtt. 

- A műsor után fogadtak bennünket a királyi család tagjai, Károly herceggel kezet ráztunk, erős kézfogása van, és megemlítette, hogy nagyon szeret Erdélybe járni, innen is jött a magyar kultúra iránti szeretet.

- II. Erzsébet is odajött hozzánk, és kellemesen csalódtam, mert azt hittem, nagyon nehéz lesz majd velük beszélgetni, de kellemesen csalódtam, közvetlenek voltak, őszintén kérdeztek és érdeklődtek. A királynő megkérdezte, nem fáj-e nagyon a kezünk, ahogy erősen csapjuk a testünket. Mondtuk neki, hogy hozzászoktunk. Valamikor szétnyílik a kezünk, például nekem is most kicsit, ezért is van befedve. Igazából attól féltünk, nehogy a szteppvas kicsússzon a cipőnkből, mert már volt olyan, hogy az első csapásnál a színpad szélén landolt. De hál’ istennek nem történt semmi ilyesmi - mesélte Papp Máté Bence 2019-ben a Forever TV-nek

2019-ben a Fricska Táncegyüttes négy főre bővült, tagjai Papp Gergő, Papp Máté, Popovics Márk és Szabó Dániel. Papp Máté Bence nemcsak ropja a táncot, hanem tanítja is, online Ritmus Akadémiát hirdet gyerekeknek.

Tóth Gabi smink nélkül

Hazai sztárok, akiknek az esetében látványos a különbség, ha ki vannak festve, és ha nem viselnek sminket. 

 Cover-fotó: RTL

Ezt is szeretjük