Ezért szóltak be a magyar színésznőnek! Kollégája vérig sértette

Tordai Teri a ma este az m1-en újrainduló DTK Show-ban elevenítette fel régi sérelmeit.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tordai Teri, Jászai Mari-díjas színésznőnk már főiskolás korában filmezni kezdett. Amellett, hogy hazánkban sztárként ünnepelték, a hatvanas évek második felétől számos külföldi filmben játszott főszerepet. Feltűnő szépsége évekig meghatározta szerepkörét, így sokan bizonyára meglepetten hallják, hogy ő is sokat szenvedett külseje miatt.

A 70 évesen is gyönyörű színésznő a ma este az m1-en újrainduló DTK Show műsorvezetőjének, D. Tóth Krisztának árulta el, milyen gátlásokat okozott neki fiatalkorában, hogy 20 centivel magasabb volt szinte mindenkinél.

Sértő beszólás

Komplexusaira csak ráerősített, hogy környezete élcelődéseinek is ki volt téve, egyszer például kollégája, Tordy Géza szólt be neki nem mindennapi termete miatt.

- Ássátok be a Terit 20 centi mélyre! - gúnyolódott egy forgatáson, és bizonyára nem gondolta, hogy viccesnek szánt megjegyzésével mennyire megsérti a modellalkatú lányt.

Végül csak utólag vallotta be neki, mennyire zavarta az ízetlen tréfa, amitől csak még gátlásosabb lett. Ráadásul olyan is előfordult vele, hogy az osztrák fővárosban egyszerűen kinevették.

Külföldön is kigúnyolták

A külföldi produkcióban főszerepet kapott, ennek ellenére a bécsi ruhapróbán köznevetség tárgya lett, és csak később jött rá, hogy csehszlovák fehérneműje miatt gúnyolódtak rajta a varrónők.

- Ezt az első nevetést én mindig magamban hordtam. Ezért is jöttem haza, nem az én utam volt - árulta el D. Tóth Krisztának.

- Színésznőnek jobb, ha alacsony - ugyanezt gondolja az édesanyja királynői termetét öröklő Horváth Lili is, aki szintén a színészi pályát választotta.

A művésznő 36 éves lánya 22 éves korában már Lady Macbethet játszotta, miközben szíve mélyén inkább Júlia lett volna, de magassága miatt sosem kapott naivaszerepeket. A sztárcsemete egyébként már egészen kiskorától tudta, hogy ki is az édesanyja, de nem szerette az ezzel járó népszerűséget.

- A mama egy díva volt, de én ennek nem örültem. Amikor hazajött a színházból gyönyörűen kifestve, mondtam neki, hogy csúnya vagy, szedd le ezt magadról - emlékezett vissza.

Fotók: MTVA/Zih Zsolt

Ezt is szeretjük