Ki gondolná, hogy 50 éves?
Szulák Andrea felforrósítja a színpadot
Szulák Andrea is fellép a Városmajorban rendezett Dixiland koncerten. (x)

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az 1922-ben kertmoziként megnyitott játszóhely Buda egyik legszebb parkjában található, közkedvelt nyári színház, ahol a család minden korosztálya megtalálhatja a számára kedves programot. A fedett nézőterű Városmajori Szabadtéri Színpadon júniustól szeptemberig nemcsak színielőadásokat, hanem koncerteket is rendeznek, változatos műfajokban, a legjobb hazai előadókat vonultatva fel. Szubjektív válogatásunkban a 10 legjobb koncertet ajánljuk.

Húszezer éjszakás kaland

Ezzel a címmel jelent meg idén a Budapest Bár várva várt új lemeze, melyen a feldolgozások mellett saját dalok is hallhatók. A június 15-i koncerten fellépnek: Behumi Dóri, Németh Juci, Rutkai Bori, Frenk, Keleti András, Szűcs Krisztián, Ferenczi György.

Cseh Tamás Amerikában

Egy Kaposváron végzett színészosztály egészen Amerikáig jutott Cseh Tamás dalaival. A Micsoda útjaink koncerten áthangszerelt dalok hallhatók Csákányi Eszter és Kulka János vendégszereplésével. A turnéról zenés dokumentumfilm is készült, melyet a június 22-i koncert részeként levetítenek, megidézve a régmúlt idők moziját.

50 éves a Molnár Dixieland Band

A szegedi zenekar Magyarország legrégebben fennálló jazz-formációja. Swinges, harsány, örömérzést sugárzó stílusukról ismertek. A kerek évfordulót július 5-én a Hot Jazz Banddel ünneplik, az est sztárvendége Szulák Andrea.

Lemezajándékozó koncert

A népzenei motívumokat modern zenei elemekkel és saját szövegekkel ötvöző Vodku hatodik nagylemezén az új szerzemények mellett az elmúlt két évtized legjobb dalainak újragondolt változatai is szerepelnek. A július 12-i koncerten a nézők ajándékba kapják a lemezt.

Talamba

Az Artisjus-díjas ütőegyüttes világzenei körutazásra invitálja a közönséget július 20-án. A sokfajta egzotikus ütőhangszer és a hegedű, a cimbalom, a nagybőgő, a harmonika szenvedélyes találkozásában a világ hangjai egyesülnek és alkotnak egyedülálló hangzást.

Versek szimfonikus zenekarral

A Szabadkai Népszínház Magyar Társulata és a Szabadkai Filharmonikusok kArc produkciójában Ady, József Attila, Weöres Sándor, Radnóti, Pilinszky, Domonkos István és Sziveri János művei hangzanak el, különböző zenei stílusokban augusztus 1-jén.

Orgona látványkoncert

Rákász Gergely orgonaművész legújabb multimédiás koncertje augusztus 2-án mutatkozik be Budapesten Walzer and Love címmel. A közelről ritkán látható orgonabravúrok akciókamerák segítségével válnak láthatóvá.

Keresztül Európán

Tompos Kátya színésznő augusztus 10-én első szólólemezének dalait mutatja be, Hrutka Róbert hangszerelésében. Dalok angol, francia, bolgár, magyar és orosz nyelven. Vendégfellépő Szemenyei János.

Karády-est Szalóki Ágival

Augusztus 16-án Karády Katalin örökzöld slágerei csendülnek fel Szalóki Ági és zenésztársai tolmácsolásában. A színházi koncerten közreműködik Kocsis Gergő színművész.

Swinging Amy

Szűcs Gabi a legendás Cotton Club Singers alapítójaként a swing szerelmeseinek kedvence. Tavaly megjelent első szólólemezén a legendás brit soul énekesnő, Amy Winehouse legismertebb dalait szólaltatja meg swing átiratban. A szeptember 7-i koncerten fellépnek a Cotton Club Singers egykori tagjai is.

További információ: www.szabadter.hu

Ezt is szeretjük